دکتر سبحان فتح الهی
وکیل پایه یک دادگستری
پروانه وکالت از کانون وکلای دادگستری
۱۵ سال سابقه کار تخصصی حقوقی
گواهینامه تخصصی از دانشگاه ناگویا ژاپن
دکتر قادر شنیور
وکیل پایه یک دادگستری
دکتری فقه و حقوق خصوصی از دانشگاه خوارزمی تهران
پروانۀ وکالت از کانون وکلای دادگستری
دارای بیش از ۱۲ سال سابقۀ کار وکالت
دکتر محمد جواد گوهریان
دکترای تخصصی حقوق خصوصی
بیش از ۸ مقاله در حوزه حقوق خصوصی
کتاب در حوزه آرای وحدت رویه قضایی
وکالت و مشاوره در بیش از ۵۰۰ پرونده
دفاع از
تمامی حقوق قانونی
پرداخت
بصورت توافقی
مشاوره رایگان
با کارشناسان حقوقی
وکالت پرونده
تا صدور رای قطعی
همراهی وکیل
همراه شما در تمام جلسات
نحوه ارتباط
آنلاین و حضوری
نحوه پیگیری
پشتیبان اختصاصی
انواع وکلا
خانم و آقا
معمولاً برای تقسیم اموال نیز باید گواهی انحصار وراثت دریافت کرد.
مباحث حقوقی ارث و میراث به دلیل پیچیدگی های قانونی که دارد، افراد استفاده از کارشناس و متخصص را ترجیح می دهند.
معمولاً مشاور حقوقی ارث کلیه مراحل حقوقی میراث را بدون هرگونه اشتباه و خطایی به جریان انداخته و مشکلات این مبحث را به حداقل ممکن می رساند.
چرا که وکیل معمولاً با تکیه بر توانمندی ها و مهارت هایی که دارد، کلیه ابهامات پرونده تقسیم ارث را گره گشایی کرده و کلیه انجام مراحل اداری را نیز بر عهده میگیرد.
سختی از وکیل متخصص ارث و انحصار وراثت با شما :
در موسسه حقوقی حق وران شما به دو طریق قادر به انجام مشاوره حقوقی رایگان میباشید.
مشاوره آفلاین و مشاوره آنلاین راه هایی هستند که شما میتوانید به صورت رایگان سولات خود را با گروه وکلا و مشاوران حقوقی مجموعه حق وران مطرح نمایید.
مشاوره آفلاین
ابتداوارد صفحه اصلی سایت به آدرس haghvaran.com می شوید.سپس مشاوره آفلاین را انتخاب نموده روی آن کلیک می نمایید.
وارد صفحه پرسش و پاسخ شده ، می توانید سوال خودرا جستجو نمائیدویا روی پرسیدن سوال کلیک نمایید.
پس ازاینکه وارد صفحه (ارسال سوال حقوقی ) شدید. شماره تلفن همراه وسوال حقوقی خود را درقسمت مشخص شده بنویسید.
و پس از یادداشت سوال کدامنیتی را بزنید و درپایان برروی کلمه ( ارسال سوال ) کلیک نمائید.
مشاوره آنلاین
همچنین شما میتوانید از طریق آنلاین با وکلا و مشاوران گروه حق وران در ارتباط باشید و سوالات خود را با آنها در میان بگذارید.
ابتدا وارد صفحه اصلی گروه حق وران به آدرس haghvaran.com شوید.
سپس وارد صفحه مشاوره آنلاین شوید و با کلیک بر روی شماره تلفن با مشاوران و وکلای گروه حق وران ارتباط برقرار کنید.
جهت دریافت مشاوره رایگان هم اکنون پاسخگوی شماییم.
شرایط تحقق ارث
شرایط تحقق ارث از جمله نکات مهمی می باشد که در قانون مدنی مفاد ۸۲۵ تا ۹۵۵ به طور صریح به آن پرداخته است.
فوت مورث | زنده بودن ورثه موقع فوت مورث | وجود مال و اموال برای متوفی |
مشکلات ارث و میراث
شامل:
- مراحل شکایت برای گرفتن ارث
- تصرف ارث توسط یکی از ورثه
- زمانی که یکی از وراث سهمش را بخواهد
- اعتراض به نحوه تقسیم ارث
- عدم همکاری وراث در تقسیم ارث و انحصار وراثت
- موانع مالیاتی در ارث
- هزینه شکایت تقسیم ارث
- میزان سهم الارث صحنه افراد درجه یک درجه دو درجه سه
- خیانت در تقسیم ارث
- اعتراض به تقسیم ارث
- تدلیس در تقسیم ارث
- برداشت از حساب بانکی متوفی
- مسدودی حساب متوفی
- حکم شرعی تقسیم ناعادلانه ارث
- انحصار وراثت
و….
در ادامه به توضیح تمامی عوامل موثر در مشکلات ارث و میراث که در بالا به آن اشاره کردیم می پردازیم.
گواهی فوت متوفی |
گواهی فوت به محض فوت شخص صادر می شود و اجباریست که به وسیله آن می توان مراحل انحصار وراثت به صورت محدود یا نامحدود را پیگیری کنیم. اعضای خانواده شامل پدر، مادر، خواهر، برادر، فرزند، ماموران انتظامی، گروه های امدادی، کارکنان قبرستان، و مالک ملکی که در آن فوت شده است می تواند با ارائه مدرک شناسایی گواهی فوت را دریافت کند
بهتر است بدانید گواهی فوت باید حتماً ده روز پس از فوت متوفی توسط افراد مذکور گرفته شود و سپس شناسنامه را تحویل دهند چون بعد از ابطال شناسنامه و گواهی فوت صادر میشود که این گواهی در واقع به جای شناسنامه کاربرد دارد و برای امور و مراحل شکایت حصار وراثت مورد نیاز خواهد بود . |
استشهادیه دفتر اسناد رسمی | تمامی وراث باید اسم شان در فرم های مخصوص استشهادیه نوشته شود و به امضای سه نفر شاهد برسد و امضای آنها از طرف رئیس دفتر اسناد رسمی تایید شود. |
گواهی پرداخت مالیات ارث | برای پرداخت مالیات ارث باید اداره امور مالیاتی آخرین اقامتگاه قانونی متوفی در ایران مراجعه کرد اگر متوفی مقیم خارج از کشور باشد باید ورثه برای پرداختن به امور مالیاتی به اداره امور مالیات مربوطه در تهران مراجعه کنند و با در دست داشتن مدارک مورد نیاز برای صدور گواهی مالیات بر ارث کلیه داراییهای متوفی را به سازمان امور مالیاتی اعلام کند مطابق ماده ۱۷ قانون مالیات های مستقیم تمام اموال متوفی از حساب بانکی، سپرده بانکی، سهام، سهم مشترک، اوراق مشارکت، زمین، ماشین و غیره به اضافه سودهای متعلق به آن مشمول مالیات بر ارث خواهند بود از جمله اموالی که بر آنها مالیات بر ارث تعلق نخواهد گرفت :بیمه عمر؛ خسارت فوت ؛پس انداز خدمت؛ وجوه بازنشستگی؛ اثاث منزل؛ دیه می باشد که با تسلیم اظهارنامه مالیاتی از طرف ورثه و ثبت اظهارنامه به واحد مالیاتی ارجاع داده خواهد شد. بعد از تشکیل پرونده نوبت به بررسی اظهارنامه توسط کارشناسان اداره مالیات خواهد شد. سپس با ثبت فرم اطلاعات ورودی و ارائه گواهی انحصار وراثت توسط ورثه می توان به ماترک متوفی رسیدگی نمود و با گزارش از اموال ورثه با صدور برگ تشخیص مطالبات مالیاتی ابلاغ شده و نوبت به صدور برگ مفاصا حساب و پرداخت آن خواهد رسید. |
ارائه مدارک شناسنامه و کپی به دادگاه | اصل شناسنامه و کپی آن برای تایید هویت و ارائه به دادگاه الزامی است.
با طی کردن مراحل بالا مدارک و اسناد باید مورد بررسی قرار بگیرند .سپس یک نوبت آگهی در روزنامه های کشور به چاپ می رسد تا چنانچه کسی اعتراض دارد بتواند به دادگاه مراجعه کند. چرا که بعد از این مدت قاضی مبادرت به تقسیم ارث خواهد نمود. برای اینکه بدون حضور در هر یک از مراحل انحصار وراثت بخواهید حضور داشته باشید ؛می توانید با اخذ وکیل ارث و میراث اقدام به رسیدگی نمایید. برای استعلام هزینه انحصار وراثت و حق الوکاله وکیل ارث توانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید. |
وکیل متخصص ارث یکی از وکلای متخصص در زمینه حقوق وراثت و مشاوره حقوقی ارث می باشد که دارای تجربه کافی در این حوزه تخصصی می باشد و با آخرین تغییرات قوانین مربوط به وراثت آشنایی کافی دارد.
با فوت عزیزان شما می توانید در ارتباط با وکیل متخصص ارث در تهران به جزئیات بسیار بیشتری توجه داشته باشید. یکی از مهمترین مسائل مربوط به وراثت نحوه تقسیم ترکه؛ انحصار وراثت و موارد مربوطه می باشد که برای حل مشکلات این چنینی بهتر است با یک وکیل متخصص در ارتباط باشید.
آگاهی و دانش وکیل میتواند بسیار در این خصوص چاره ساز باشد.
چرا که با صرف هزینه کمتر برای کسب راهنمایی بیشتر می توانید در آینده از اختلافات پیشگیری کنید.
معمولاً وکلای متخصص میتوانند به شما کمک کند تا شما اطمینان خاطر داشته باشید تا تمام دارایی های خود را در اختیار وارثان مناسب قرار دهید. همچنین وکلای متخصص به شما بهترین راه حل برای پیشگیری از اختلافات و جلوگیری از مشکلات حقوقی پیش بینی نشده در آینده را ارائه میکنند.
چنانچه با یک مسئله حقوقی مربوط به وراثت روبرو هستید بهترین راه حل این است که به وکیل متخصص مراجعه داشته باشید.
آنها قادرند بهترین راه حل را برای موضوع پیدا کنند و به شما کمک کنند تا بهترین تصمیم رابگیرید .
حقوق وراثت جزوه مسائلی است که بسیاری از افراد نمی توانند به جزئیات آن بپردازند و در صورت عدم رعایت نکات منجر به مشکلات آتی خواهد شد.در صورتی که با اخذ وکیل می توانید این دارایی ها را پیش از هرگونه اختلافات قانونی رسیدگی کنید.
در صورت فوت کسی، میراث او باید توسط وکیل پایه یک ارث تقسیم و پیگیری شود. اما چگونه میتوان بهترین وکیل ارث تهران را پیدا کرد؟
بسیاری از مردم در هنگام انتخاب وکیل پایه یک ارث ، درگیری های قانونی و مسائل پیچیده را تجربه می کنند. برای این کار، بهترین راه این است که با مشاوره وکیل پایه یک ارث ، از شروع تا پایان فرآیند تقسیم میراث، همراه باشند.
وکیل پایه یک ارث با داشتن تخصص و تجربه کافی در زمینه حقوق میراث، به شما کمک خواهد کرد تا این فرآیند را با موفقیت پشت سر بگذارید. با توجه به تغییرات مکرر در قوانین میراث، انتخاب وکیل پایه یک ارث با تجربه و خبره در این زمینه میتواند به شما کمک کند تا از بهترین نتیجه برخوردار شوید.
علاوه بر این، وکیل پایه یک ارث تخصص خاصی در زمینه حقوق ارث دارد و با استفاده از تخصص و دانش خود میتواند به شما در کلیه مراحل این فرآیند کمک کند.
او میتواند به شما در ارزیابی برای توزیع میراث، تهیه و اجرای وصیت نامه ها، تنظیم مستندات مورد نیاز و مسائل مالی و مالکیت کمک کند.
اگر به دنبال بهترین وکیل ارث تهران هستید، بهتر است به نکات ضروری در انتخاب وکیل خوب دقت داشته باشید .
به این منظور می توانید مقاله وکیل خوب تهران را مطالعه کنید تا با ویژگی های وکیل خوب و متخصص و تجربه موکلان آشنا شوید و آگاهانه اقدام کنید.
وظایف وکیل پایه یک ارث
بله، وظایف وکیل پایه یک در قبال امور مربوط به ارث عبارتند از:
1. مشاوره و راهنمایی به مشتری در خصوص حقوق و تعهدات وی به عنوان وراث
2. جمع آوری اسناد و مدارک مورد نیاز برای ثبت و اداره امور مربوط به ارث
3. تهیه و تنظیم نامه ها، درخواست ها و سایر اسناد لازم برای ثبت و اجرای حقوق و تعهدات وراث
4. نمایندگی در دادگاه ها و سایر مراجع قضایی در صورت لزوم
5. ارائه مشاوره حقوقی به مشتری در خصوص مسائل مربوط به ارث، از جمله رویه های قانونی، حقوق و تعهدات وراث و دیگر مسائل مرتبط با ارث
6. نگهداری اسناد و مدارک مربوط به ارث به منظور اطمینان از محافظت درست در برابر خطرات احتمالی
7. مدیریت برخی مسائل مربوط به ملکیت وراثین، از جمله تعیین سرنوشت ملکیت وراث، حفاظت از ملکیت وراث در صورت لزوم و مبارزه با هر نوع رانت و رشوه.
* این فهرست کامل نیست و وظایف وکیل پایه یک ممکن است با توجه به شرایط واقعی مورد تغییر قرار بگیرند.
مشاوره فوری با هر یک از وکلای ارث می تواند فرصتی ارزشمند برای بهره مندی از ارائه راهکارهای علمی و کاربردی باشد که به صورت غیرحضوری مشکلات شما را به صورت قابل توجهی پاسخگو باشد.
چرا که حتی از راه دور نیز می توانید به نوعی پیشرفت قابل توجه درپرونده داشته باشیم و حضور در جلسات مشاوره را به حداقل برسانیم.
در برخی موارد خدمات مشاوره تلفنی میتواند از هرگونه اتلاف وقت ، صرفه جویی در هزینه ها، امکان مشاوره از راه دور و یا مشکلات حمل و نقل و رفت و آمد جلوگیری کنند.
اما یک مشاوره فوری تلفنی کارساز می تواند شما را تا دسترسی به راهکارها و حصول نتیجه به خوبی راهنمایی کند و این نشأت گرفته از صحت شایستگی مشاوره و وکیل مربوطه می باشد.
وکلای مجموعه حق وران از جمله مراکز معتبر و منسجم در پاسخگویی به مشکلات شما می باشد.شما می توانید خدمات مشاوره خود را در کمترین زمان ممکن از بهترین مشاوران ما دریافت کنید.برای این منظور از بخش مشاوره تلفنی اقدام فرمایید و به طور مستقیم با وکلای حق وران در ارتباط باشید.
هنگامی که در جستجوی وکیل خبره برای حل و پیگیری مسائل مربوط به ارث هستید، هزینههای وکیل ارث ممکن است برای شما یکی از نگرانیهای اصلی باشد.اما برای رسیدن به بهترین نتیجه در پرونده ارث خود، لازم است با دقت بیشتری به این مسئله توجه داشته باشید تا بتوانید خدمات بهتری دریافت کنید.
علاوه بر هزینه، تجربه و تخصص وکیل ارث نیز مهم است. بهترین وکیل ارث تهران با تجربه و مهارت لازم در حل مشکلات شما به شما کمک خواهد کرد تا به بهترین نتیجه برسید..
بهتر است با هزینهای که قرار است برای مراحل انحصار وراثت روشهای مرتبط انجام دهیم روراست باشیم چون که فقط هزینهها مربوط به بخش انحصار وراثت مطلق نیست و هزینههای جانبی و غیره نیز باید پرداخت شود.
هزینههایی که برای انحصار وراثت تعیین میشود بر اساس آخرین تغییراتی است که از طریق سازمان اعلام میشود. معمولاً هزینههای انحصار وراثت شامل :
- هزینه دادرسی
- هزینه مربوط به حق الوکاله وکیل
- هزینه دادرسی برای صدور گواهی انحصار وراثت ؛پیوستهای ارائه شده هزینه وکیل و حق الوکاله او
- هزینه رسیدگی بر اساس تعداد ورثه
- هزینه چاپ آگهی در روزنامه
- هزینه تهیه استشهادیه در صورتی که بر عهده وکیل باشد به سایر هزینهها اضافه خواهد شد
- سهم دولت
در ادامه آخرین تغییرات اعمالی روی هزینهها اعلام میشود.شما در هر زمانی که این محتوا را مطالعه میکنید بر اساس تاریخ میتوانید برای استعلام از قیمتهای نهایی با مشاور حقوقی ارث در مجموعه حق وران تماس بگیرید آخرین قیمتها را استعلام کنید.۰۹۱۲۹۴۲۶۶۷۴
هزینه دادرسی برای صدور گواهی انحصار وراثت پیوستهای ارائه شده : آخرین مبلغ ارائه شده بین ۱۴۰ تا ۲۰۰ هزار تومان تعیین شده است.
هزینه مربوط به حق الوکاله وکیل : این هزینه در حال حاضر با تغییرات قابل توجهی روبروست. هم اکنون مشاوران حقوقی ما میتوانند آخرین قیمت نهایی را به شما اعلام کنند.۰۹۱۲۹۴۲۶۶۷۴
هزینه وکیل و حق الوکاله او هزینه بر اساس تعداد ورثه : هزینه وکیل بر اساس شرایط و موقعیت موکل میتواند متغیر باشد. چرا که برخی از موکلین در خارج از محدوده شهر هستند. همچنین تجربه وکیل؛ مهارت وکیل؛ مدت زمان بررسی پرونده و به نتیجه رسیدن آن هم از جمله مواردی است که در هزینه وکیل به صورت توافقی با موکل در قرارداد تعیین میشود.
هزینه چاپ آگهی در روزنامه : هزینه چاپ آگهی در روزنامه بعد از سال ۱۴۰۰ برای پروندههای انحصار وراثت رایگان محاسبه میشود.
هزینه تهیه استشهادیه در صورتی که بر عهده وکیل باشد به سایر هزینهها اضافه خواهد شد : برای آخرین تغییرات در خصوص هزینه تهیه استشهادیه توسط وکیل با شماره ۰۹۳۵۷۸۷۴۶۶۷ تماس بگیرید.
سهم دولت : به دولت از این بخش هیچگونه هزینه تعلق نخواهد گرفت.
با ما تماس بگیرید و از آخرین مبلغ پرداختی جهت پرداخت هزینه انحصار وراثت استعلام بگیرید ۰۹۱۲۹۴۲۶۶۷۴
نکته
در زمان انحصار وراثت معمولاً از آنجایی که به ارث هم مالیات تعلق میگیرد و ورثه باید فوراً به اداره مالیات مراجعه داشته باشند و اقدام به پرداخت مالیات بر ارث کنند در صورتی که در مدت زمان تعیین شده اقدام نکنند چون که؛ پرداخت مالیات بر ارث هم جزو مراحل فوق در صورتی که در زمان مقرر اقدام نکنند به میزان ۱۰ درصد جریمه تعیین میشود.
برخی اوقات بدلیل عدم آگاهی افراد از مسائل مربوط به مبحث ارث و میراث مشکلاتی در روند قانونی آنها ایجاد میشود.
ضمن اینکه افراد با استفاده از یک وکیل کاربلد به راحتی از حقوق خود آگاهی پیدا کرده و یا در صدد احقاق حقوق تضییع شده خود برخواهند آمد.
برای همین منظور استفاده از یک وکیل کارکشته و کاربلد می تواند سیر پرونده شما را تسریع کند.
وکلای خوب تهران در مجموعه حق وران از جمله کارشناسان حرفه ای و زبده هستند که، در زمینه ارث و میراث، دعاوی ملکی، خانواده، وکیل قاچاق کالا و ارز، تابعیت مهارت بالایی دارندمی توانند کلیه حقوق قانونی شما را استعلام کرده و احقاق حق نمایند.
در ادامه شما را با مباحث اصلی و راهگشای ارث و میراث و تاثیر وکیل ارث در هر بخش آشنا خواهیم کرد
مشاوره حضوری وکیل ارث در تهران
شما عزیزان میتوانید در ایام هفته از روزهای شنبه تا چهارشنبه به صورت حضوری با وکلای متخصص در زمینه ارث با تعیین وقت قبلی مشاوره بفرمایید و در زمینه تقسیم ترکه ، سهم الارث وراث، لعان زن و شوهر و … هرگونه پرسشی که دارید مطرح نمایید.
آدرس موسسه حق وران: تهران _ خیابان میرزای شیرازی_ بالاتر از مطهری_ پلاک ۲۱۹ _ ساختمان زیتون طبقه ۵ واحد۲
شماره تماس موسسه حق وران جهت رزرو وقت قبلی : ۸۸۱۰۹۵۶۰ الی ۶۲
مشاوره تلفنی وکیل ارث
سریعترین و بهترین راه حل برای حل مشکلات حقوقی و دریافت پیشنهاد ، مشاوره حقوقی تلفنی است. تیم ما در طول روزهای کاری آماده پاسخگویی به شماست.
با تماس با خط تلفنی مشاوره حقوقی، شما می توانید به صورت مستقیم با یک مشاور حقوقی ارتباط برقرار کنید.برای مشاوره تلفنی بایدازطریق لینک زیر(مشاوره حقوقی تلفنی) اقدام به رزرو مشاوره نمایید.
پس ازپرداخت وجه مشاوره و دریافت شماره تماس وکیل ، دراسرع وقت می توانید باوکیل مورد نظر ارتباط برقرارکنید.
رزرو مشاوره تلفنی وکیل ارز دیجیتال در تهران
ابتداوارد صفحه اصلی سایت به آدرس haghvaran.com می شوید.سپس مشاوره تلفنی را انتخاب نموده روی آن کلیک می نمایید.
وارد صفحه مشاوره تلفنی می شوید.سپس سریع و بدون اتلاف وقت از میان متخصصین و وکلای پایه یک، فرد مورد نظر خود را انتخاب و برروی رزرو مشاوره کلیک می نمائید.
مدت زمان مشاوره را انتخاب کنید، شماره موبایل خودرا وارد نموده ،سپس برروی تائید شماره موبایل کلیک کنید.
اکنون می توانید پرداخت را انجام دهید.
پس ازپرداخت وجه مشاوره ، شماره وکیل مورد نظر دراختیار شما قرار می گیرد و دراسرع وقت می توانید با وکیل مورد نظر ارتباط برقرار کنید.
عوامل موثر بر هزینه وکیل ارث
عوامل موثر بر هزینه وکیل ارث | توضیحات |
حجم ثروت مورثه | با افزایش حجم ثروت، هزینه وکیل نیز افزایش مییابد. |
پیچیدگی مسائل حقوقی | در صورت افزایش پیچیدگی موضوعات حقوقی، هزینه وکیل نیز افزایش مییابد. |
شهر و محل تعقیب دعاوی حقوقی | هزینه وکیل ارث در شهرها و مناطق پرجمعیت معمولا بیشتر است. |
تخصص و بازه تجربه وکیل | وکلا با تجربه و تخصص بالا، معمولا هزینه بیشتری دارند. |
ساعات کاری وکیل | وکلا با ساعات کاری بیشتر و یا خارج از ساعات کاری، معمولا هزینه بیشتری دارند. |
نوع قرارداد بسته شده با وکیل | نحوه تعریف هزینه وکیل ارث نیز میتواند به صورت ساعتی، روزانه و یا با مبلغ ثابت باشد |
وضعیت نفع و زیان در پایان دعوا | هزینه وکیل ارث بر اساس وضعیت نفع و زیان در پایان دعوا تعیین میشود. در صورتی که نفع بالاتری حاصل شود، هزینه وکیل نیز معمولا بیشتر است. |
عدم آگاهی افراد در خصوص مسائل مربوط به ارث و میراث مسبب این خواهد شد که به یک وکیل ارث ماهر و باتجربه نیاز پیدا کنید.برای این منظور، وکیل موظف است تا بر اساس درخواستی که از سوی موکل اعلام شده است به بررسی وصیت نامه بپردازد.همچنین گواهی انحصار وراثت را نیز صادر کند.وی اطلاعات کافی در خصوص افرادی که از متوفی ارث می برند را گزارش می دهد.همچنین سهم الارث آنها را نیز مشخص میکند.معمولاً وکلای ارث با ساز و کار و مراحل تقسیم ترکه آشنایی کاملی دارند.ضمن اینکه همین پروسه برای افراد عادی معمولاً بسیار پیچیده و سردرگم کننده می باشد.وکیل موظف است تا ابهامات پرونده را روشن کرده و کلیه مراحل اداری را بر عهده بگیرند.
از جمله مواردی که وکلای ارث در پرونده ها به آنها خواهند پرداخت شامل:
- میزان سهم الارث هر کدام از ورثه
- نحوه تقسیم ارث
- بررسی شرایط محرومیت از ارث
- آشنایی با تقسیم ارث مادر از فرزند خوانده
- میزان ارث زن از شوهر
- مهر و موم ترکه
- تصفیه ترکه و غیره
بررسی و ارزیابی تمامی موارد موجب سیر سریع پرونده و احقاق حقوق تضییع شده موکل خواهد شد و درنهایت تقسیم بندی عادلانه را برای وراث در پی خواهد داشت.
معمولاً این دسته بندی ها به سه طبقه خلاصه می شود:
- همسر متوفی
- پدر و مادر متوفی
- فرزندان متوفی نبود آن ها نوه ها
- پدربزرگ و مادربزرگ
- همسر متوفی
- برادران و خواهران متوفی
- همسر متوفی
- خاله
- دایی
- عمه
- عمو متوفی پدر
در صورت نبود آنها فرزندانشان
- پدر، مادر، فرزند، نوه
- اجداد، برادر، خواهر و فرزندان آنها
- خاله، دایی، عمه، عمو و فرزندان آنها
- زوجه
- زوج
- زنازاده(ماده ۸۸۴ قانون مدنی)
- لعان زن و شوهر( ماده ۸۸۳ قانون مدنی)
- قاتل بودن وارث( ماده ۸۸۰ قانون مدنی)
- کافر( ماده ۸۸۱ قانون مدنی)
لعان زن و شوهر( ماده ۸۸۳ قانون مدنی)
لعان زن و شوهر سوگندی می باشد که بر اساس و پایه مراسم در حضور حاکم شرع انجام میشود.در این مراسم زن و شوهر از یکدیگر جدا شده و حق ازدواج مجدد با یکدیگر را نخواهند داشت.برای اینکه زن و شوهر مشمول مجازات اسلامی حد قذف ۸۰ ضربه شلاق حد زنا و نفی ولد نشوند باید مراسم آن برای هر دو طرف اجرا شود و فاقد هرگونه تغییراتی باشد.در واقع آن جهت برطرف کردن مجازات حد کاربرد دارد.درلعان زن و شوهر زوج سوگند یاد میکند و نسبت زنا را به زوجه خواهد داد. زوج با سوگند های مشابه اتهام وارده را رد میکند و برای همیشه ازدواج دوباره آن ها ممنوع می شود.
نحوه انجام لعان زن و شوهر
برای انجام لعان هر دو نفر باید در مراسم حضور داشته باشند.سپس حاکم ؛حکم به قیام هردو نفر خواهد داد.مرد باید چهار مرتبه عبارت عربی:((اُشْهِدُ بِاللَّهِ اَنّی لَمِنَ الصَّادِقینَ فیما قُلتُ))را تکرار کند.( یعنی به خدا سوگند میخورم که در ادعای خود یعنی نسبت به زن و فرزند نامشروع راستگو هستم)
بعد از چهار مرتبه تکرار عبارت(لَعْنَهُ اللَّهِ عَلَیَّ انْ کُنْتُ مِنَ الْکاذِبینَ) را ایراد خواهد کرد. (یعنی خدا مرا لعنت کند اگر ادعای دروغ و کذبی کرده باشم)مرحله بعد زن با رد کردن ادعای مرد این عبارت عربی را باید بیان کند:«اُشْهِدُ بِاللَّهِ انّهُ لَمِنَ الکاذِبینَ فی مَقالَتِهِ».( یعنی قسم میخورم که ادعای مرد دروغ است)
سپس در ادامه باید بگوید«اِنَّ غَضَبَ اللَّهِ عَلَیَّ انْ کانَ مِنَ الصَّادِقینَ»( یعنی اگر ادعای مرد درست باشد خداوند مرا لعنت کند)چنانچه زوجه در برابر سخنان مرد سکوت کند و پاسخی ندهد به معنی قبول اتهامات وارده بر وی می باشد و باید مطابق با مجازات اسلامی متحمل مجازات شود.
نکته
چنانچه زن و مرد به یکدیگر اتهام فساد و فحشا بزنند بدون اینکه هیچگونه شاهد یا مدرکی نداشته باشند؛ اتهام زننده به ۸۰ ضربه شلاق به عنوان حد قذف محکوم می شود.اگر زوج همسر خود را متهم به فحشا بداند یا فرزند وی را از آن خود نداند و زوجه این ادعا را انکار کند.باید هر دو نزد قاضی رفته و در حضور قاضی یکدیگر را لعان کنند تا مجازات حدود شرعی از آنها رفع شود.
فرد کافر به هیچ عنوان مشمول ارث نخواهد شد.اگر متوفی مسلمان باشد و وارث کافر به وی ارث تعلق نمیگیرد.چنانچه متوفی کافر باشدو جمع ورثه او اعم از کافر و مسلمان،وراث کافر ارث نخواهند برد ؛حتی اگر از نظر درجه و رتبه مقدم بر وارث مسلمان باشند.حتی اگر متوفی مسلمان باشد و جز وارث کافر وارثی نداشته باشد؛ ارث نخواهد برد و اموال به اصطلاح بلا وارث بوده وبه بیت المال خواهد رسید.
همان طور که در ماده ۸۸۴ قانون مدنی ذکر شده است؛ زنازاده یا فرزند نامشروع از پدر و مادر و یا اقوام آنها هیچ گونه ارثی نخواهد برد.البته در زمینه حکم قانونی فرزندان نامشروع استثنائاتی وارد شده است که می تواند جهت اثبات شرایط وراثت ولد زنا را تحت شعاع قرار دهد که از این قرار می باشد:
- زمانی که طفل ناشی از رابطه نامشروع با فردی باشد که در شبه یا اشتباه بوده است.
- هنگامی که عمل زنا نسبت به او با اکراه انجام گرفته است بنابراین نسبت قانونی خواهد داشت.
- مواقعی که زن و مرد هر دو در شبه باشند عمل زنا نخواهد بود.
- رابطه زنا از طرف یکی از والدین ثابت شده باشد و نسبت به والد دیگر در شبه و یا همراه با اکراه باشد.
- در صورتی که زناکار موقع ارتکاب از اشتباه عمل ارتکابی خودآگاه نباشد و نداند که نسبت به او ممنوع است که از این رابطه ولد به شبهه نامیده می شود.
و…. - چنانچه هر یک از این آیتم ها به زنازاده تعلق بگیرد شرایط تعلق ارث برای وی برقرار میگردد.
- برای تشخیص شبهات اشتباهات و اکراهات موجود در این زمینه باید از اطلاعات دقیق متخصصین امر و وکیل ارث مشاوره بگیرید.
وکلای خوب تهران در مجموعه حق وران آماده پاسخگویی به سوالات در زمینه ارث و میراث افراد محروم از ارث؛ استثنائات موجود در روابط نامشروع و فرزند زنازاده و غیره می باشد.
نکته
فرزندان نامشروع به استثنای ارث از تمام حقوق و تکالیف مانند فرزندان مشروع برخوردار هستند.
قانون ارث در اسلام برای فرزندان زنازاده
در اسلام فرزند زنازاده به دلیل عدم رابطه نسبی و سببی نه از پدر و مادر خود ارث خواهد برد و نه پدر و مادر از او ارث میبرند.زانی موظف به پرداخت نفقه فرزند زنازاده می باشد.در صورت سر باز زدن از این امر حکومت باید وی را تحت تکفل قرار دهد.
مطابق با ماده ۸۸۰ قانون مدنی قتل مانع از ارث خواهد شد.زمانی که قتل مورث به صورت عمدی باشد؛ در نتیجه فردی که به او ارث تعلق میگیرد، از ارث محروم خواهد شد.هر چند که موصی هم وصیت کرده باشد و انگیزه موصی له ازاقدام به قتل رسیدن به وصیت نامه باشد.چون قتل عمد با هدف بوده قتل عمدی و باعث بطلان وصیت است..چنانچه قتل غیر عمدی باشد مانع از ارث نخواهد شد.در واقع اگر به دلیل دفاع مشروع و یا تحت عنوان مامور اجرای احکام کیفری صورت بگیرد مانع از ارث نخواهد بود.بنابراین قتل عمدی زمانی که نامشروع باشد موجب محرومیت از ارث خواهد شد.در اینجا بی لیاقتی وارث اثبات شده است.گاهی وارث عمل سقط جنین را انجام می دهد؛ هرچند این عمل از نظر کیفری قتل محسوب نخواهد شد؛ ولی بر اساس ماده ۸۵۲ قانون مدنی شامل محرومیت از ارث می شود.البته اگر وارث در قتل فقط معاونت داشته باشد از ارث محروم نخواهد شد.چرا که مطابق ماده ۳۵۷ قانون مجازات اسلامی مرتکب قتل نشده است.قتل مورث دیوانه نیز مانع از ارث می باشد.حتی در قانون قتل غیر مستقیم مورد از طریق:مباشرت، تسبیب، تحریک حیوان، اراده، اهلیت و غیره چون باعث اقبی از مباشر است؛ قتل عمد محسوب شده و محرومیت از ارث را در پی خواهد داشت.
بهترین وکیل ارث و مشاوره حقوقی ارث کسی است که بتوانند فرایند رسیدگی به دعاوی را کوتاه تر کند و از بروز ناحقی و تقسیمات ناعادلانه جلوگیری کند .معمولاً فرق بین وکلا در احقاق حقوق موکل ملاً مشهود است چرا که روند قانونی رسیدگی به پروندههای مختلف حقوقی مخصوصاً پرنده های ارث و میراث همیشه از یک روند مشخص پیروی می کند که الزاماً باید این مسیر و پروسه شود. اما عملاً نتیجه باید به نفع موکل تمام شود و اینکه هیچ حقی ضایع نشود تنش هایی که بین افراد خانواده در زمان تقسیم ارث بین بازماندگان وجود دارد .همیشه تنش آفرین بوده و فقط با راهکارهای قانونی می توان پرونده ها را به موفقیت به اتمام رساند. بر همین اساس باید وکیل متخصص اقدام به پیگیری پرونده های حقوقی ارث میراث نماید و لزوم داشتن وکیل انحصار وراثت برای تقسیم ترکه ضروری است. البته شما می توانید بیش از اخذ وکیل از مشاوره حقوقی نیز کمک بگیرید .مشاور حقوقی ارث معمولاً به شما در زمانی که پرونده های شما از پیچیدگی های زیادی ندارد می تواند برای شما مفید باشد.
در اجرای قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، مسألهی تقسیم ارث یکی از مهمترین مسائل حقوقی است که پس از درگذشت فرد صاحب ارث به وجود میآید. برای حل و فصل این مسأله، بهترین رویکرد این است که به کمک وکیل متخصص در امور ارثیه ، به دادگاه مربوطه مراجعه نموده و با رعایت قوانین و مقررات مربوطه، به تقسیم مناسب و عادلانه بین وراث پرداخته شود.
به عنوان مثال، در صورتی که فردی بدون صرفاً ترک هیچگونه وصیتنامهای زنده به سوگند خود پایان دهد، ارث او باید طبق مواد 881 تا 942 و مواد 975 تا 988 از قانون مدنی تقسیم گردد. طبق این مقررات، وراث باید به ترتیب شامل همسر، فرزندان و وراث دیگر باشند.
در صورتی که به دلایلی خواسته باشد تقسیم ارث به صورت آنلاین و با رعایت قوانین مربوطه انجام شود، بهترین رویکرد این است که به کمک بهترین وکیل ارث تهران که در این زمینه متخصص میباشد، از طریق وبسایت یا نرمافزار پیشنهادی، ارائه اطلاعات و مدارک لازم را به صورت آنلاین انجام داده و سپس با هماهنگی وکیل، به تقسیم مناسب ارث بین وراث پرداخته شود.
برای بهترین نتیجهگیری، در این مورد توصیه میشود که به وکیل ارث متخصص تهران در مجموعه حق وران _09129426674)مراجعه کرده و از تجربه و دانش او بهرهمند شوید تا این مسأله به بهترین شکل ممکن حل شود.
شما در کدام یک از بخش های غربی تهران زندگی میکنید. صادقیه ؛سعادت آباد؛ شهرک غرب ؛تهران ویلا ؛پونک ؛شهرک راه آهن؛ محله جنت آباد؛ محله شهران تهرانسر؛ چیتگر ؛سه راه تعاون؛ بلوار فردوس یا هرجایی از بخش غربی تهران که باشید وکلای مجموعه حق وران خدمات مشاوره حضوری و تلفنی مشاوره رایگان را برای شما در تمامی ساعات شبانه روز فراهم کرده اند .شما در چه زمینهای نیاز به تخصص وکلای ما دارید. بهترین مشاور حقوق ارث در مجموعه حق وران پاسخگوی کلیه سوالات شما در حوزههای تخصصی انحصار وراثت، مالیات بر ارث، تقسیم ترکه و موارد مشابه می باشد .برای اطلاعات بیشتر یا اعطای وکالت با شماره 09129426674 تماس بگیرید.
یکی از بزرگترین اهداف مجموعه حق وران جلب رضایت موکلین و ارباب رجوع ها از طریق ارائه خدمات با کیفیت و مطلوب به شما می باشد.چرا که جزو شاخصهای اصلی سنجش و کارآمدی و رشد و توسعه مجموعه محسوب می شود .از جمله مولفه هایی که برای رسیدگی به پرونده اهمیت دارد شامل سرعت بخشیدن به روند پرونده بررسی صحت اطلاعات دقت عمل بالا در کارها و رفتار و برخورد مناسب با موکل و پیگیری های به موقع میباشد که باعث رضایتمندی موکلین خواهد شد.
هزینه وکیل مالیات بر ارث بر اساس ما ترک تعیین می شود. مطابق با آخرین تغییراتی که برای متوفیان تا پایان سال ۱۳۹۴ می باشد پیش از اینکه سهم ما ترک پرداخت شود سایر دیون و هزینه ها از آن کسر خواهد شد. اگر که مشمول معافیت قرار بگیرد بعد از معافیت مطابق با جدول قانون مالیات مستقیم سهم مالیات بر ارث هر کدام از بر اساس میزان معین و پرداخت میشود .بعد از اینکه مالیات در ارث پرداخت شد و گواهی واریز مالیات بر ارث صادر شد، امکان انتقال ترکه وجود خواهد داشت. برای اینکه بتوانید تمامی روندمالیات بر ارث را انجام دهید باید مدارکی مورد نیاز تهیه کنید وبه اداره مالیات تحویل دهیم.
ممکن است به خواندن مطالب زیر علاقمند باشید: |
مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده مالیات بر ارث شامل
- فرم اظهارنامه مالیاتی بر ارث
- اصل و کپی سند مالکیت و اگر اجارهای باشد آخرین اجاره نامه فرد متوفی
- اصل و کپی گواهی فوت
- اصل و کپی صفحات شناسنامه متوفا
- اصل و کپی تمام صفحات ورثه
- اصل و کپی کارت ملی متوفی
- اصل و کپی کارت ملی ورثه
- اگر برای پیگیری پرونده مالیات بر ارث و انحصار وراثت وکیل داشته باشید باید مدارک وکیل اعم از مدارک اصلی و کپی وکالتنامه وکیل کارت ملی و مشخصات وکیل الزامی می باشد.
- اصل و کپی سند مالکیت خانه آپارتمان؛مغازه
- اصل و کپی قبوض خدماتی
- اصل و کپی سند مالکیت اتومبیل و موتورسیکلت
- کپی دفترچه های حسابهای بانکی و سپرده بانکی
- اصل و کپی برگه ی سهام
- اصل و کپی فیش حج عمره و غیره
از جمله باورهای غلط رایج در جامعه محرومیت از ارث با وصیت می باشد.در واقع در نظام جمهوری اسلامی ایران محرومیت از ارث فاقد اعتبار می باشد.مطابق ماده 837 قانون مدنی هیچ کس نمی تواند ورثه را از ارث محروم کندو وصیت نامه نوشته شده با این مضمون نافذ نبوده و فاقد اعتبار است.مگر اینکه وارث به اراده موصی تسلیم شودو محرومیت را بپذیرد.چون هیچ کسی نمیتوند منوط بر وصیت نامه ورثه را از ارث محروم نماید.مطابق با قانون ارث تنها موصی می تواند در ثلث مال خود وصیت کند و مابقی ارثیه مطابق قانون ارث به تملک قهری ورثه برای حفظ شئون خانواده تقسیم خواهد شد.مگر در هر یک از مواردی که در بخش قبلی به آنهااشاره شد و مورث از ارث محروم خواهد شد.
هموطنان عزیزی که در خارج از کشور زندگی میکنند.بسیاری از شما ممکن است با مسائل ارث و میراث خود در کشور ایران مواجه شده باشید. مسأله ارث به دلایل مختلفی نظیر ترک خانواده، ازدواج، مرگ یکی از اعضای خانواده و صدور وصیت نامه برای بسیاری از ما اهمیت ویژهای دارد. در اینجا مشاوره حقوقی ارث با توجه به مسائلی که ممکن است پیش بیاید، از جمله تقسیم میراث، وراثت، حقوق بستگان قانونی و قوانین مربوط به موضوعات مختلفی مانند مالیات، شهریه و غیره، بسیار مهم میباشد.
برای شما که در خارج از کشور زندگی میکنید، فرآیند ارث بری ممکن است پیچیده یا دشوار باشد. به همین دلیل، توصیه میکنیم که با وکیل ارث ماهر و متخصص تماس بگیرید. وکیل ارث در ایران، فردی است که با قوانین و مقررات مربوط به ارث بسیار آشناست و میتواند به شما راهنمایی کند.در اینجا به دلایلی مشکلات متعددی مانند محدودیتهای ارتباطی و زمانی و صعوبتهای حضوری برای شما در ایران، بهتر است که با وکیل ارث ماهر و متخصص خود در کشور محل اقامت تماس بگیرید. بسیاری از وکلا حقوقی دفاتر وکالت همراه با سایتهای اینترنتی دارند که میتوانید با آنها تماس بگیرید و اطلاعات لازم را از طریق ارتباطات الکترونیکی دریافت کنید.
برای جستجوی وکیل ارث، میتوانید از موتورهای جستجوی اینترنتی استفاده کنید و یا از دوستان خود که در این زمینه تجربه دارند، سوال کنید. با در نظر گرفتن قوانین و مقررات مربوط به ارث در کشور ایران، وکیل ارث شما را در فرآیند ارث بری همراهی میکند و میتواند به شما راهنمایی کاملی در این زمینه ارائه کند.در نهایت، توصیه میکنیم که پیش از آغاز هرگونه فرآیند قانونی مربوطه با مشاوره حقوقی ارث تماس بگیرید.
وکیل ارث و وصیت یک نوع وکیل حقوقی است که در حوزه میراث و ارث برای مشتریان خود فعالیت میکند. این وکیل با تمام جزئیات قانونی مربوط به میراث و ارث آشنا است و میتواند در مورد هرگونه سوال یا مشکلی که در این زمینه پیش بیاید، مشاوره حرفهای ارائه دهد.
در اکثر کشورها، شخصی که در دسترس داراییهای یک فرد پس از فوت آن شخص است، به عنوان وراث شناخته میشود. اما قوانین مربوط به ارث و وصیت در هر کشوری متفاوت است و بسته به قوانین محلی، بعضی از افراد ممکن است به نحوی دیگری به عنوان وراث شناخته شوند.
وکیل ارث و وصیت میتواند در ترتیب ارث، تهیه و اجرای وصیت، تقسیم دارایی و حل اختلافات مرتبط با ارث کمک کند. این وکیل در تهیه وصیت نیز نقش مهمی دارد. وصیت نامه، سندی است که شامل دستورالعمل هایی برای توزیع دارایی یک فرد پس از فوت آن شخص است. وکیل ارث و وصیت میتواند به صاحبان ثروت کمک کند تا وصیت نامهای را تهیه کنند که بهترین راهبردها برای حفظ داراییهایشان را در نظر بگیرد.
وکیل ارث و وصیت همچنین میتواند در حل اختلافات مرتبط با ارث کمک کند. در بسیاری از موارد، میراث به چندین وراث تقسیم میشود و این میتواند منجر به اختلافات بین وراثان شود. وکیل ارث و وصیت میتواند در این موارد به عنوان مشاور حقوقی ارث، کمک کند تا اختلافات ما بین وراث حل شود.
در نهایت، اگر شما یک ثروتمند هستید و قصد دارید داراییهای خود را به بهترین شکل ممکن تقسیم کنید و در عین حال مطمئن باشید که نسل بعدی خانواده شما از داراییهای شما بهرهمند شوند، وکیل ارث و وصیت میتواند به شما کمک کند. این وکیل با تجربه و آگاهی کامل از قوانین مربوط به میراث و ارث، میتواند به شما راهنمایی لازم را داشته باشد.
از آنجایی که امکان تقسیم ارث بین وراث قبل از فوت امکان پذیر نیست، بهتر است تا از یک مشاور حقوقی ارث اقدام به دریافت راهنمایی نمایید.چنانچه شخصی تمایل به تقسیم قبل از فوت داشته باشد امکان پذیر نبوده و باید تقسیم ارث با رعایت شرایط عقد صلح عمری یاهبه با تنظیم صلح نامه در بین وراث تقسیم شود.چرا که ارثیه فقط منوط به فوت مورث میباشد.اما معمولاً به منظور جلوگیری از اختلافات ناشی از تقسیم ارث و دغدغه ذهنی قبل از فوت برخی افراد اقدام به تقسیم ارث بین وارثین قانونی می پردازند که این امر تنها به صورت قانونی امکان پذیر می باشد.از آنجایی که ترکه تنها بعد از فوت شخص به صورت قانونی به اموال و دارایی های متوفی دسترسی خواهند داشت.اموال نیز شامل داراییها و بدهی ها است و وارث باید تمایل به پذیرش پرداخت بدهی ها از ترکه نیز داشته باشد.ولی به طور کلی امکان تقسیم ارث قبل از فوت باید بر اساس قانون مدنی و قانون امور حسبی مورد ارزیابی قرار بگیرد.در این امور بهتر است تا ازیک مشاور حقوقی کاردان یا وکیل ارث کمک بگیرید.
مطابق ماده ۸۶۷ قانون مدنی از فصل دوم شرایط تحقق ارث منوط به موت حقیقی فرد می باشد.
مطابق ماده ۸۷۵ قانون مدنی درباره شرط تحقق وراثت اذعان می دارد که یکی از شروط وراثت زنده بودن در حین فوت مورث می باشد .
اگر حملی باشد در زمان امکان ارث بردن خواهد داشت که او در زمان موت منعقد باشد و زنده متولد شود گرچه فوراً پس از تولد بمیرد.
روش های تقسیم ارث قبل از فوت
با کمک و مشاوره های حقوقی توسط وکیل ارث میتوانید کلیه یا بخشی از اموال خود را از طریق هبه یا صلح عمر وصیت کنید.
شرایط هبه در تقسیم ارث قبل فوت
معمولاً وکیل ارث از طرف شخص طی یک نامه رسمی یا عادی به صورت دست نویس اقدام به تملیک مال به صورت رایگان به طرف متهب می نماید.به مال مذکور هبه می گویند.مطابق ماده ۷۹۵ قانون مدنی مالی را که کسی مجانی به کسی دیگر تملیک نمایند عقد هبه می گویند.در هبه نامه ارث دریافت پول امکان پذیر نیست مگر اینکه بخواهید عوضی را دریافت کنید.باید از صلح نامه واگذاری سهم الارث استفاده نمایید.از شرایط مهم در هبه مطابق با ماده ۷۹۸ قانون مدنی در تقسیم ارث قبول متهب از طریق ثبت عقد مبتنی برای دریافت سهم می باشد.عقد هبه سهم ارث باید مطابق ماده ۴۷ قانون ثبت اسناد و املاک در دفتر اسناد رسمی ثبت شود.چرا که در هبه نامه عادی برای اینکه از شرایط قانونی و معتبر برخوردار باشد.باید مطابق با ماده ۱۰ قانون مدنی با ارائه درخواست به مراجع قضایی می توان اقدام به رجوع نمود.
چنانچه عقد هبه ارث به صورت عادی باشد؛ مالک باید عقد را در مراجع قضایی به اثبات برساند.در صورتی که وجود عقد به اثبات برسد امکان رجوع توسط شخص واحد امکان پذیر خواهد بود.
صلح عمری در تقسیم ارث قبل از فوت
صلح عمر یکی دیگر از قراردادهای خاص برای انتقال ارث به وارث خواهد بود.انتقال صورت گرفته مبتنی بر شرایطی به خصوص امکان پذیر است.مشروط به اینکه مالک تا زمانی که زنده است از منافع برخوردار باشد و پس از فوت طبق قرارداد رسمی به صورت صلح عمری به فرزند منتقل شود.ضمن اینکه مالک در زمان عقد صلح عمری در انتقال اموال قبل از فوت می تواند حق فسخ نیز برای خود در نظر داشته باشد.از آنجایی که طبق قانون ارث تنها افراد می توانند یک سوم از مال خود را وصیت کند و دو سوم مابقی طبق قانون ارث تقسیم می شود؛ تنظیم و تعیین تکلیف مطابق وصیت نامه بسیار کاربردی خواهد بود.چرا که زمان انتقال سند حق استفاده از مال تا پایان برای خود محفوظ خواهد ماند.برای اینکه قرارداد صلح عمری از اعتبار برخوردار باشد باید در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شود.جهت اطمینان از روند قانونی و صحت کار میتوانید از بهترین وکیل ارث تهران در مجموعه حق وران درخواست مشتوره داشته باشید .همچنین میتوانید صفر تا صد امور رابه وکلای ما بسپارید.البته قراردادهای سند عادی که به صورت دستی نیز تنظیم می شوند از نظر قانونی معتبر هستند و نمی توان آنها را انکار نمود.اما از جمله مزایای ثبت رسمی قرارداد صلح عمری امکان اثبات در دادگاه را آسان تر می کند.یکی دیگر از مزایای صلح عمری در تقسیم ارث میزان مالیاتی می باشد که به آنها تعلق می گیرد.مالیات صلح به صورت عمری مبلغ کمتری نسبت به مالیات تقسیم ارث تعلق خواهد گرفت.چنانچه در زمان صلح عمر در ارث حق فسخ تعیین نشده باشد ؛در نتیجه این حق از وی سلب خواهد شد و نمیتواند قرارداد را فسخ نمایند.
هزینه صلح عمری
مبلغی که برای آن در نظر می گیرند بر حسب میزان اموال و املاک و مستغلات متفاوت میباشد.برای استعلام دقیق تر هزینه صلح عمری می توانید از بهترین وکیل ارث تهران در مجموعه حق وران میزان هزینه صلح عمری را استعلام نمایید.
نکته :
زمان که مصالح در صلح عمری حق فسخ را قرار داده باشد، میتواند در صورت پشیمانی اقدام به فسخ قرارداد نماید و مانعی برای فرد وجود نخواهد داشت.
وکیل برای تقسیم ارث
خیلی قشنگ تر و زیباتر است زمانی که در پی اقدام تقسیم ارث و میراث هستیم به جای جار و جنجال و دعوا و کینه توزی دور هم بنشینیم و با یادآوری خاطرات شیرین فرد متوفی از باقی مانده اموال وی به عنوان یادگاری هر یک سهمی را تحت سهم الارث هرچند ناچیز با خوبی و دلخوشی گرفته و دعای طلب خیر و آمرزیدگی بدرقه راه متوفی کنیم.چیزی که میتواند افراد را در کنار یکدیگر به خوبی و خوشی نگه دارد اخلاق مداری و روحیه انسان دوستی است.چرا که دنیای فانی وفادار نخواهد بود و ما می توانیم خیلی زیباتر از آن چیزی که در این دنیای بی رحم به ما ارائه شده به خوبی در کنار هم لحظات شاد و خاطره انگیزی از روزهای باهم بودنمان بسازیم.در نهایت با تقسیم مال متوفی و طلب دعای خیر بدرقه متوفی لحظات را سپری کنیم تا اینکه بر سر تقسیم اموال لحظات استرس زا و متشنجی را تجربه کنیم که تاکنون حتی از عزیزترین کسان خود ندیده ایم باشد که طلب خیر برای عزیزانمان داشته باشیم.اما برخی اوقات پیش می آید که افراد به دلیل عدم تناسب فکری، زیاده خواهی و طمع باعث ناسازگاری در تقسیم ارثیه می شوند که بهتر است شما از بهترین وکیل ارث تهران کمک بگیرید.تا بتواند فرایند تقسیم ارث را در کمترین زمان ممکن به ثمر برساند.
در ادامه این مبحث به طور کامل و جامع به سهم الارث هریک از افراد به طور قانونی پرداخته شده است لطفاً تا پایان با ما همراه باشید.
فلالله و خیر و حافظا و هو ارحم الراحمین
سهم ارث افراد بطور کامل و جامع
چنانچه مطابق ماده ۹۰۶ قانون مدنی متوفی هیچ فرزندی نداشته باشد و مادر وی هم در قید حیات نباشد سهم ارث پدر به صورت کامل خواهد بود
سهم ارث پدر و مادر از فرزند
زمانی که پدر و مادر متوفی هردو در قید حیات باشند و متوفی فرزند و همسر نداشته باشد مادر یک سوم و پدر دو سوم از فرزند خود مطابق ماده ۱۰۶ قانون مدنی ارث خواهد برد.
سهم ارث پدر در صورت وجود فرزند و نبود مادر
سهم ارث پدر در این حالت متفاوت است.
اگر فرزند یا فرزندان متوفی جنین باشند سهم ارث آنها معادل دو سوم برای پسر مطابق ماده ۸۷۸ قانون مدنی در نظر گرفته می شود
سهم ارث پدر و مادر با وجود یک دختر
اگر پدر یا مادر یا هر دو با یک دختر در قید حیات می باشند پدر و مادر سدس ترکه و دختر نصف خواهد بود مابقی بین وراث تقسیم می شود.
سهم ارث پدر با وجود یک دختر
- یک ششم ترکه برای پدر
- یک دوم ترکه برای دختر
- ما بقی دو ششم باقیمانده ترکه باید به نسبت سهم ارث تقسیم شود بنابراین سهم ارث پدر یک ششم اضافه می شود.
سهم ارث پدر با وجود چند دختر
- سهم ارث پدر یا مادر یا هر دو با وجود چند دختر:
- برای دختر ها دو ثلث ترکه
- سهم پدر و مادر یک سدس
- مابقی سهم به نسبت بین وراث تقسیم می شود.
سهم ارث پدر با وجود فرزند پسر
- سهم ارث پدر با وجود یک یا چند فرزند پسر و دختر یک ششم ترک است و مابقی سهم فرزندان می باشد.
- اگر فرزندان پسر باشند تساوی بین آنها برقرار است
- اما با وجود فرزندان پسر و دختر سهم فرزند پسر دو برابر دختر است
سهم ارث پدر با وجود زوج یا زوجه
- سهم ارث زوج نصف ترکه در صورت عدم داشتن فرزند و نوه
- سهم ارث زوجه ربع ترکه در صورت عدم داشتن فرزند و نوه
- سهم ارث پدر یک ششم تا تمام ترکه از باقیمانده ترکه
وکیل ارث با تجربه و آگاهی از کلیه قانون ارث و میراث تمامی مشکات ارثیه و ترکه را درکمترین زمان ممکن حل خواهد نمود.برای اطلاع از روند کار با ما تماس بگیرید.09129426674
سهم ارث مادر از فرزند خود در صورت وجود فرزند دختر یا پسر و نبود پدر
سهم ارث مادر از فرزند در صورتی که در طبقه اول به جز مادر وارث درجه اول دیگری نباشد تمام ترکه ی باقیمانده جزو سهم الارث مادر می باشد( مطابق ماده ۹۰۶ قانون مدنی)در بخشی دیگر سهم مادر از ارث فرزند در صورت نبوده فرزند یا نوه و با فرض وجود پدر سهم ارث مادر یک سوم می باشد و دو سوم دیگر برای پدر در نظر گرفته می شود.برای محاسبه سهم ارث هر یک ازافراد هم اکنون می توانید با بهترین وکیل ارث تهران تماس بگیرید.برای تماس فوری میتوانید از بخش مشاوره تلفنی رجوع کنید
سهم ارث مادر با وجود یک دختر
مطابق ماده ۹۰۸ قانون مدنی اگر با فوت فرد تنها وارث او مادر و دخترش باشند، مادر یک ششم ترکه و دخترش یک دوم از ترکه را ارث خواهد برد.دو ششم باقیمانده از ترکه بین مادر و دختر به نسبت سهم ارث آنها تقسیم میشود.بنابراین سهم ارث مادر به نسبت یک ششم اضافه می شود.
سهم ارث مادر با وجود چند دختر
چنانچه متوفی چند دختر و مادر ورثه باشند ،مطابق ماده ۹۰۹ قانون مدنی دخترها دو ثلث ترکه ارث می برند، که به صورت مساوی بین آنها تقسیم می شود و مادر و پدر یک سدس سهم دارند.بقیه ارث بین تمام ورثه به نسبت فرزندان قابل تقسیم خواهد بود.اگر وارثین فقط یک مادر و چند دختر باشند؛ سهم ارث مادر یک ششم ترکه می باشد و دو سوم از ارث به دختران خواهد رسید.باقی مانده نیز بین مادر و دختران به نسبت سهم الارث مجدد تقسیم میشود؛ که در نهایت باز هم سهم مادر به نسبت یک ششم اضافه میشود.
سهم ارث مادر از فرزند با وجود فرزند پسر
- با فوت فرد؛ ورثه او از جمله مادر و یک یا چند فرزند پسر و یا چند فرزند پسر و دختر با یکدیگر؛ سهم الارث مادر یک ششم ترکه می باشد و بقیه ترکه سهم ارث فرزندان است و سهم ارث مادر
- از یک ششم بیشتر نخواهد بود.
- اگر همه فرزندان پسر باشند؛ سهم ارث آنها برابر است.اما برای فرزندان پسر و دختر همیشه سهم فرزند پسر دو برابر دختر خواهد بود.
سهم ارث مادر با وجود فرزند و پدر
- با فوت فرد در صورت داشتن پدر؛ مادر و یک دختر سهم ارث مادر یک ششم ترکه می باشد.
- سهم ارث پدر یک ششم ترکه می باشد.
- سهم ارث دختر متوفی یک دوم ترکه خواهد بود.
- یک ششم باقی مانده از ترکه بین مادر دختر و پدر به نسبت سهم الارث آنها مجدداً تقسیم می شود و در واقع سهم الارث مادر یک ششم دیگر افزایش خواهد داشت.
- برای محاسبه بقیه سهم الارث هریک از افراد مشاوره حقوقی ارث حق وران به صورت آنلاین پاسخگوی شما خواهند بود.
سهم ارث مادر با وجود پدر و چند دختر
- سهم ارث مادر بعد از فوت فرزند با وجود پدر و چند دختر یک ششم ترکه می باشد.
- سهم پدر نیز یک ششم خواهد بود.
- سهم دختران دو سوم سهم می باشد.
- سهم مادر همان یک ششم هست و اضافه نخواهد شد.
سهم ارث مادر در صورت فوت فرزند با وجود پدر و فرزند پسر
فردی که فوت کرده و تنها وارث او مادر؛ پدر و فرزند پسرش هستند:
- پدر و مادر هر کدام یک ششم از ترکه ارث خواهند برد و بقیه ترکه سهم ارث فرزندان است و سهم ارث مادر بیشتر نمی شود.
- اگر همه فرزندان پسر باشند، سهم الارث آنها مساوی می باشد.
- اما اگر فرزندان پسر و دختر باهم باشند؛ پسر ها دو برابر دختر ها سهم الارث دارند.
سهم ارث مادر با فوت فرزند و با وجود زوج یا زوجه
- مطابق ماده ۹۱۳ قانون مدنی با فوت فرد در صورت وجود زوج و زوجه سهم الارث زوج از نصف ترکه خواهد بود.
- برای زوجه ربع ترکه سهم ارث می باشد.
- اگر متوفی فرزند یا نوه نداشته باشد و از رب ترکه برای زوج و ثمن آن برای زوجه؛ در حالتی که متوفی فرزند و نوه داشته باشد ؛در نظر گرفته می شود.
- بقیه بین سایر وراث تقسیم خواهد شد.
- با فوت زن علاوه بر مادر او شوهرش نیز جزو وراث می باشد.
- همچنین با فوت مرد علاوه بر مادرش همسر او نیز از وراث است که در این شرایط ابتدا سهم ارث زوج یا زوج از ارثیه کسر میشود.
- مابقی ارث بین مادر و سایر ورثه تقسیم خواهد شد.
نکته:
زن و شوهر از یکدیگر ارث می برند که در عقد نکاح دائم باشند ارث در عقد موقت محقق نمیشود.
سهم ارث مادر از فرزند متولد زنا
- مادر از فرزند متولد زنا سهم ارثی نخواهد داشت.
- مطابق با حکم قانون گذار فرزند متولد از زنا نه تنها از پدر و مادر خود ارث نخواهد برد؛ بلکه پدر و مادر نیز از فرزند خود ارثی نمی برند.
- مگر اینکه به حرمت زنای جاهل بوده که رابطه از روی اکراه و یا اجبار بوده است.
سهم ارث عروس از پدر شوهر به صورت مستقیم کاملاً منتفی می باشد.مگر اینکه به فرض با فوت پدر شوهر ترکه تقسیم نشود.سپس شوهر فوت کند و با مطرحشدن تقسیم ترکه چون شوهر بعد از پدر شوهر فوت کرده سهم الارث شوهر قابل برداشت از ترکه پدرشوهر میباشد و عروس به تبع می تواند سهم الارث خود را از ترکه شوهر دریافت کند.این مبنایی بر ارث عروس از پدر شوهر نبوده، بلکه ارث تعلق گرفته از ترکه شوهر می باشد.چنانچه قرابت سببی بین عروس با پدر شوهر برقرار باشد بر فرض می توان گفت عروس از پدر شوهر ارث خواهد برد و میزان سهم الارث وی مشخص می باشدگاهی پدرشوهر قبل از فوت اقدام به تنظیم وصیت نامه تملیکی در خصوص انتقال قسمتی از اموال خود به نفع عروس خواهد کرد( البته وصیت نامه تملیکی نوشته شده از طرف پدر شوهر باید مطابقبا مقررات قانون مدنی و قانون امور حسبی تنظیم شده باشد) که در این صورت ارث عروس از ترکه پدر شوهر امکانپذیر خواهد بود.
به همین علت می توان گفت انتقال اموال پدر شوهر به عروس بر حسب وصیت صورت می پذیرد و ارث نخواهد بود.لذا با انتقال اموال پدر شوهر به عروس در سهم ارث سایر وراث تغییرات قابل توجهی ایجاد خواهد شد که به آن مسامحه اطلاق می شود و وصیت را در اینجا جزء موارد ارث عروس از پدر شوهر حساب می کنند.چنانچه عروس با پدر شوهر قرابت نسبی داشته باشد؛ سهم ارث عروس از پدر شوهر بر اساس نسبت پدری بودن یا مادری بودن خویشاوندی متفاوت می باشد.ضمن اینکه میزان ارث عروس بر اساس اینکه پدر شوهر عمو یا دایی عروس باشد؛ این مسئله که پدر شوهر علاوه بر عروس برادرزاده یا خواهرزاده پدری یا مادری داشته باشد متفاوت است.اگر پدر شوهر عمو یا دایی عروس باشد و علاوه بر عروس برادرزاده و خواهرزاده ای نداشته باشد؛ کل ترکه پدر شوهر خود را به ارث خواهد برددر صورتی که پدر شوهر عروس با وی نسبت عمو یا دایی داشته باشد و علاوه بر عروس برادرزاده و خواهرزاده های دیگری هم داشته باشد؛ هر کدام از این افراد به اضافه عروس سهم ارث از پدر یا مادر خود را خواهند برد
سوالی که می تواند برای برخی از افراد از جمله داماد خانواده مطرح شود میزان ارثی می باشد که از پدر زن خود می تواند به وی تعلق بگیرد.همانطور که عروس جزو میراث بران نیست مگر اینکه به سبب روابط فامیلی بتواند ارث ببرد.داماد نیز جزو افراد میراث بر متوفی نخواهد بود.بنابراین در امورات میراث متوفی حق دخالتی ندارد.برخی اوقات داماد خانواده به طرح این سوال می پردازند که با فوت پدر زن آیا داماد میتواند حق دخالت برای دریافت ارثیه حتی در صورت عدم رضایت همسر داشته باشند؟باید بگوییم که این امکان پذیر نیست.بلکه همسر مختار است تا آزادانه در این خصوص تصمیم بگیرد که آیا سهم الارث خود را میخواهد یا قصد دارد که از آن بگذرد.چنانچه تمایلی به دریافت سهم الارث خود نداشته باشد؛ هیچ کس نمی تواند وی را تحت فشار قرار دهد.چرا که تصمیم همسر از نظر فقهی حرام نمی باشد.
اما پیشنهاد این است که تمامی زنان سهم ارث خود را دریافت و از آن چشم پوشی نکنند.چرا که مالک تام الاختیار آن هستند و حتی شوهر نمی تواند در اموال وی تصرفی داشته باشد.ضمن اینکه همسر لازم نیست که سهم الارث خود را جهت تامین نیازهای خانواده یا فرزندان مصرف کند.چرا که تمامی نیازهای خانواده علاوه بر نفقه و کلیه خرج و مخارج خانواده بر عهده همسرمیباشد.بنابراین زنان با دریافت ارث علاوه بر تامین نیازهای شخصی خود میتوانند در صورت صلاحدید بخشی از آن را صرف صدقه و یا ذخیره ای برای خود به عنوان منبع درآمد داشته باشند.لذا بهتر است بخشی از این میراث را صدقه بدهند.
نقطه مهم در خصوص سهم ارث زن از شوهر خود من باب مشروط به عقد ازدواج دائمی بین زن و شوهر می باشد.چرا که سهم ارث زن از شوهر در عقد موقت منتفی می باشد و از منظر قانونی قابل اجرا است.سهم ارث زن از شوهر جزو دعاوی حقوقی می باشد که می توانید از مشاوره حقوقی ارث و میراث اطلاعات کامل در این خصوص را دریافت نمایید.سهم زن از ارث همسر چنانچه متوفا دارای فرزند و وارثین دیگر باشد به هر یک از ورثه به میزان سهم الارث آنها پرداخت خواهد شد.از آنجایی که ممکن است در زمان تقسیم ارث اختلافاتی به وجود بیاید بهتر است برای جلوگیری از این اختلافات از بهترین وکیل تهران در مجموعه حق وران کمک بگیرید.همچنین می توانید خدمات مشاوره حقوقی ارث را به صورت آنلاین و حضوری؛ تلفنی نیز دریافت کنید .پاسخ به سوالات شما در ۲۴ ساعت شبانه روز و در کوتاه ترین زمان ممکن خواهد بود.چنانچه زن و مرد از هم جدا شده باشند هیچ یک از هم ارث نخواهند برد.مگر در طلاق رجعی؛ مطابق ماده ۹۴۴ قانون مدنی چنانچه مرد بیمار باشد و همسر خود را طلاق دهد در طی یک سال از تاریخ طلاق به دلیل مرض وارده فوت کند زوجه از او ارث میبرد.البته در صورتی که طلاق بائن باشد و زن شوهر نکرده باشد.
میزان سهم الارث زن از شوهر
سهم ارث زن از شوهر منوط به شرایط مختلف متغیر میباشدهیچگاه زن از همسر فوت شده خود ارث کامل نخواهد برد حتی اگر وارثی به جز زن وجود نداشته باشد.مطابق ماده ۹۴۶ اصلاحی قانون مدنی چنانچه زن دارای فرزند یا نوه باشند میزان سهم ارث زن از شوهر یک هشتم اموال می باشد.اگر که زن ؛فرزند و نوه نداشته باشد، سهم الارث زن از همسر فوت شده یک چهارم است.در صورتی که فرزندان مرد مربوط به زوجه نباشند میزان سهم ارث زن از اموال شوهر همان یک هشتم می باشد ( مطابق ماده ۹۱۳ قانون و بر پایه فقه اسلامی)مطابق ماده ۹۴۶ قانون مدنی ارث سهم ارث زن از همسر خود بعد از فوت در صورت داشتن فرزند از اموال منقول یک هشتم و از اموال غیرمنقول یک هشتم است.
سهم ارث زن از اموال منقول و غیرمنقول همسر
زن از کل اموال همسر ارث نخواهد برد.اموال منقول شامل: اتومبیل؛قالی؛ طلا پول اسباب و اثاثیه و ارزش ریالی اموال غیر منقول، مثل ملک و مستغلات ارث خواهد برد.در واقع میتوان گفت از اصل زمین زن ارثی تعلق نمی گیرد.بلکه قیمت خانه بدون احتساب زمین آن معادل یک هشتم در صورت داشتن فرزند تعلق می گیرد.مگر اینکه وارثین راضی به انتقال مال غیر منقول به مادر باشند.ممکن است در برخی موارد اقدام به طرح شکایت و دعوا در محاکم قضایی کنند.لذا توصیه میشود در خصوص حل معضل پیش آمده از بهترین وکیل ارث تهران در مجموعه حق وران(۰۹۱۲۹۴۲۶۶۷۴) مشاوره تخصصی را دریافت نمایید.
سهم ارث زن از شوهر بدون فرزند
معمولاً مطابق ماده ۹۴۶ قانون مدنی ارث سهم زن در این حالت از اموال متوفی یک چهارم از اموال منقول و یک چهارم از اموال غیرمنقول خواهد بود.همچنین زن میتواند از سرقفلی ملک تجاری همسر طبق همین شرایط ارث ببرد.
سهم الارث زن از شوهر خود با وجود چند همسر
مطابق ماده ۹۴۲ قانون مدنی سهم الارث همسر در زمانی که زوج دارای تعداد زوجه باشد که گاه ممکن است در زمان انحصار وراثت مشخص شود یا اینکه همسران از وجود هم مطلع باشند.در این صورت تمامی همسران از زوج متوفی ارث خواهند برد.میزان سهم الارث از خود اموال زوج متوفی یک چهارم می باشد و میزان سهم الارث نسبت به کل مال با وجود چند همسر تفاوتی ندارد.نکته اینکه سهم الارث زنان منوط به نوع عقد در نظر گرفته میشود.البته در برخی موارد در زمان ازدواج موقت یا صیغه شرط ارث در ازدواج موقت قید میشود که از نظر قانونی عملاً امکان پذیر نبوده چرا که قوانین ارث آمره می باشند و بر خلاف این قوانین نمی توان عمل نمود.لذا در این خصوص می توان از زمانی که زوج درقید حیات می باشد بر اساس وصیت نامه؛ همسر موقت خود را مشمول ارث قرار دهد.
نکته این که وصیت نامه باید در این حالت هم به صورت قانونی ثبت شده باشد و سهم ارث قید شده در وصیت نامه بر اساس یک سوم اموال نوشته خواهد شد.این نکته جزو مواردی است که باید حتماً وراث به آن توجه لازم را داشته باشند.در صورت هرگونه ابهام میتوانید هم اکنون با بهترین وکیل ارث تهران در مجموعه حق وران تماس بگیرید.
سهم ارث زن در صورت طلاق توافقی؛ بائن؛ رجعی
زمانی که زن از زوج طلاق گرفته باشد؛ با فوت زوج امکان تعلق ارث به زن وجود ندارد.در طلاق توافقی رابطه توارث نیز از بین میرود و ارث به زن تعلق نمی گیرد.در طلاق بائن که امکان برگشت وجود ندارد، نیز زن از زوج متوفی ارث نمی برد.در طلاق رجعی که در زمان عده ، سه ماه و ده روز زن امکان برگشت به همسر خود را دارد.با فوت زوج می تواند از همسر خود ارث ببرد.اما اگر فوت مرد بعد از پایان عده باشد؛ هیچ ارثی به زن تعلق نخواهد گرفت.
سهم الارث زن از همسر با وجود مادر شوهر
سهم الارث همسر بعد از فوت زوج با وجود مادر شوهر یک هشتم می باشد.میزان سهم ارث مادر شوهر در این شرایط یک سوم می باشد.همچنین سهم الارث زن میتواند با وجود سایر وراث دیگر از جمله وجود فرزندان که قبلاً هم به آن اشاره شد، وجود پدر شوهر نیز قابل تغییر باشد.لذا توصیه می شود برای میزان سهم الارث زن نسبت به سایر وراث به صورت کاملا تفکیکی هم اکنون با بهترین وکیل ارث تهران در مجموعه حق وران تماس بگیرید.گروه وکلای حق وران همواره با حضور ۱۰ وکیل خوب تهران در مجموعه توانسته است؛ پشتیبانی ویژه ای در حوزههای مختلف حقوقی را در دعاوی مختلف در پی یک برنامه ریزی مدون و حرفه ای مدیریت نمایند.جهت ارتباط با هریک از وکلای خوب تهران در مجموعه حق وران هم اکنون می توانید از اینجا مراجعه نمایید.
ما بهترین ها را برای شما رقم خواهیم زد.
سایر حقوق زن بعد از فوت شوهر
خانم ها می توانند بعد از فوت همسر علاوه بر سهم الارث خود از دادگاه حق و حقوق خود را در خصوص مهریه؛ اجرت المثل و نفقه درخواست نمایند.لذا در صورتی که زن دادخواست مطالبه حقوق خود را از دادگاه ننماید، در واقع این فرصت را از دست داده است و با تقسیم اموال بین ورثه احقاق حقوق زن بسیار سختتر خواهد بود.
با فوت زن در ابتدای امر باید از ماترک وی تمامی دیون زن پرداخت شود.سپس ورثه اقدام به تقسیم اموال کنند.در حالت اول بهتر است تا وارثین در خصوص تقسیم اموال به ورثه به توافق برسند تا از چالش مراجعه به دادگاه و یا شورای حل اختلاف و درگیری های ناشی از عدم تفاهم در این مقوله جلوگیری شود.همچنین بهتر است اگر وصیتنامهای وجود دارد؛ مطابق با وصیت نامه در خصوص اموال تصمیمگیری شود.چنانچه وراث در خصوص نحوه تقسیم اموال با یکدیگر به توافق نرسند؛ دادگاه مربوطه تقسیم اموال متوفی را بر اساس قوانین ارث بر عهده خواهد داشت.برای اینکه پیگیری ها سرعت بیشتری داشته باشدو درگیری ها ب حداقل ممکن برسد ؛ بهتر است تا کلیه مراحل تقسیم ارث را به وکیل ارث بسپارید.همچنین میتوانید از برای صرفه جویی بیشتر در هزینه هایتان از مشاور حقوقی ارث کمک بگیرید.(۰۹۱۲۹۴۲۶۶۷۴)
در این بین سهم شوهر از زن منوط به شرایط مختلفی اعم از اینکه آنها دارای فرزندی باشند یا خیر متفاوت خواهد بود.البته اینکه فرزند حاصل از ازدواج میان آن دو باشد یا خیر تفاوتی نمی کند.در ادامه به جزئیات سهم ارث زوج از زوجه می پردازیم.سهم ارث مرد از زن به واسطه رابطه سببی عقد نکاح بین طرفین می باشد.بر همین اساس شوهر میزان سهم ارث مشخصی را از ماترک خواهد داشت. مطابق ماده ۹۱۳ قانون مدنی همانطور که اشاره شد؛ سهم ارث زوج یا شوهر از زوجه خود بنا بر داشتن فرزند یا عدم فرزند متفاوت است.قابل توجه اینکه تفاوتی ندارد که فرزند مشترک میان زن و مرد باشد یا حاصل ازدواج گذشته زن.
سهم زوج از ارث زوجه با وجود فرزند
بنابر ماده ۹۱۳ قانون مدنی سهم زوج از ارث زوجه با وجود فرزند از سوی زن یک چهارم ترکه زن خواهد بود.
نکته
مطابق با قانون مدنی در صورتی که موانع ارث بین زوجین وجود نداشته باشد؛ زوجین از یکدیگر ارث خواهند برد.
موانع ارث زوجین از یکدیگر شامل:
کفر؛ لعان؛ قتل و کلیه موارد مذکور در قانون
توجه
مطابق ماده ۹۴۶ قانون مدنی ازدواج بین زوج و زوجه باید حتماً دائمی باشد و نکاح در لحظه مرگ برقرار باشد تا زوجین بتوانند از یکدیگر ارث ببرند در صورتی که نکاح موقت بین زوج و زوجه و قرار باشد از هم ارث نخواهند برد.
جالب است بدانید
سهم مرد از ارث زن در هر حالت بیشتر از زن خواهد بودیعنی در صورتی که مرد فرزند داشته باشد یا نداشته باشد ؛سهمش بیشتر از زنی است که فرزند داشته باشد یا نداشته باشد.همچنین اگر زن به غیر از شوهر خود وارثی نداشته باشد؛ تمام ترکه زوجه به زوج خواهد رسید.سهم زن در صورت فوت شوهر با وجود فرزند یک هشتم و عدم فرزند یک چهارم خواهد بود.سهم مرد از ارث زوجه با وجود فرزند یک چهارم و عدم فرزند یک دوم است.
سهم مرد از ارث زوجه در صورت عدم داشتن فرزند
در بالا بصورت اختصار توضیح داده شد که سهم مرد از ارث همسر در صورتی که ازدواج دائم باشد قابل بررسی خواهد بود.چنانچه مرد از همسر خود فرزندی نداشته باشد و در نکاح دائم باشد سهم او از ارث یک دوم کل ترکه زوجه است.در واقع نیمی از دارایی زوجه به وی تعلق میگیرد و مابقی بین ارث بین مطابق قانون تقسیم خواهد شد.
سهم ارث دختر از پدر
ارث بردن دختر از پدر منوط به شرایط مختلفی است.از جمله اینکه دختر تنها وارث پدر یا مادر باشد.یا اینکه پدر و مادر دارای چند دختر باشند که سهم الارث هر یک مختلف می باشد.همانطور که میدانید دختر جزوه طبقه اول وارثین می باشد و در کنار پدر مادر و پسر متوفا نسبت به سایر وارثین مقدم خواهد بود.
انحصار وراثت دختر یا دختران متوفی
با فوت پدر و مادر زمانی که تنها وارث آن ها یک دختر یا چند دختر باشد؛ باید مطابق ماده ۹۷۰ قانون مدنی اقدام به تقسیم ترکه به چندحالت نمود.در حالت اول در صورتی که دختر تنها فرزند خانواده و یک نفر باشد تمام ترکه به او خواهد رسید.چنانچه تعداد فرزندان بیشتر از یکی باشد و تمام فرزندان پسر باشند یا اینکه تمام فرزندان دختر باشند بین آنها به صورت مساوی تقسیم خواهد شد.در صورتی که جنسیت فرزندان متفاوت باشند؛ در صورتی که بعضی فرزندان پسر و بعضی دختر باشند؛ در این حالت فرزندان پسر دو برابر فرزندان دختر ارث می برند.بر همین اساس در صورتی که تنها وارث متوفی فقط یک دختر باشد و وارث دیگری از طبقه اول اعم از زوج یا زوجه وجود نداشته باشد؛ سهم دختر از ارث به صورت کامل خواهد بود.در حالت دوم ممکن است وارث متوفی علاوه بر دختر پدر و مادر متوفی نیز وجود دارند .مطابق ماده ۹۰۸ قانون مدنی اگر وارثین علاوه بر دختر؛ پدر و مادر هم باشند؛ سهم ارث پدر از فرزند فوت شده ،یک ششم؛ سهم مادر از فرزند فوت شده ،یک ششم و سهم دختر متوفی نصف ترکه خواهد بود.مابقی سهم ارث بین وارثین به نسبت سهم آنها تقسیم خواهد شد.در حالت سوم به گونهای است که وارثین متوفی شامل:
دختران متوفی و پدر و مادر او هستند.
یعنی متوفی پدر ؛مادر و چند دختر دارد.
در این حالت مطابق ماده ۹۰۹ قانون مدنی سهم ارث مادر از فرزند فوت شده اش یک ششم ترکه؛ سهم ارث پدر از فرزند فوت شده اش یک ششم ترکه و۴ششم ترکه به صورت مساوی بین دختران تقسیم خواهد شد.چنانچه تنها وارث فقط پدر و مادر و همین چند دختر باشند؛ مابقی ترکه بین آنها به همین نسبت تقسیم می شود.
نکته
چنانچه مطابق با تمامی مواردی که در بالا به آن اشاره شد در کنار دختر یا دختران زوج یا زوجه زنده باشد؛ سهم ارث زن متوفی یک هشتم از اموال به جای مانده خواهد بود یا سهم زوج یک چهارم اموال خواهد بود.
موانع ارث بردن دختر از پدر
چنانچه دختر پدرش را به قتل رسانده باشد از ارث محروم خواهد شد.در صورتی که دختر کافر باشد و پدر مسلمان دختر از ارث محروم خواهد شد.اگر دختر زنازاده باشد از پدر خود ارث نخواهد برد.
جمع بندی
به طور کلی جمع بندی کامل می توانیم اشاره کنیم که اگر دختر تنها وارث پدر باشد؛ تمام اموال را به ارث خواهند برد.در صورتی که دختر تنها فرزند باشد اما وارث دیگری هم در طبقه اول وجود داشته باشد؛ با این حال یک دوم سهم ارث خواهد داشت.اگر متوفی دارای چند دختر باشد و افراد دیگری در طبقه اول باشند؛ سهم ارث دختر فرق می کند.اگر دختر برادر داشته باشد؛ سهم ارث پسر ها دو برابر دخترها خواهد بود.برای اینکه دختر بتواند سهم برابر با پسر یا بیشتری را نسبت به سایر اعضا ورثه ببرد میتوانید از طریق بهترین وکلای خوب تهران در حوزه ارث و میراث مشاوره فوری دریافت کنید ۰۹۱۲۹۴۲۶۶۷۴
سهم ارث پسر از پدر
سهم ارث پسر در هر حالت دو برابر دختر است.به خاطر اینکه پسر در واقع کفیل معیشت خانواده می باشد.پسر یا پسران متوفی چون با پدر و مادر در یک طبقه قرار دارند دارای سهم الارث هستند.اگر متوفی دارای چند پسر باشد به صورت مساوی بین فرزندان تقسیم خواهد شد.بارها نابرابری سهم ارث دختر و پسر در قانون ذکر شده است.ضمن اینکه با استنباط از آیات قرآن کریم می باشد؛ تاکنون در خصوص برابری سهم ارث قانونی در مجلس شورای اسلامی تصویب نشده است.بنابراین چنانچه افراد مایل هستند تا سهم الارث فرزندان برابر باشد ؛میتوانند در طول حیات اقدام به تملیک اموال خود به نام دختر کنند.البته در وصیت نامه چنانچه موارد ذکر شود تنها یک سوم از اموال لازم الاجرا خواهد بود.بنابراین برای این که سهم فرزندان برابر باشد میتوانید در زمان حیات اقدام کنید.بر همین اساس مطابق ماده ۹۷۰ قانون مدنی چنانچه شخص متوفی دارای فرزند دختر و پسر باشند فرزندان پسر دو برابر فرزندان دختر سهم خواهند برد.
سهم ارث دختر از مادر
در قانون سهم ارث دختر از مادر مطابق با سهم ارث از پدر می باشد.اگر تعداد فرزندان دختر و پسر متعدد باشند سهم دختران نسبت به پسران کمترخواهد بود.در صورتی که مادر فوت شده تنها دارای یک دختر باشد ؛تمام ارث به دختر خواهد رسید.در صورتی که مادر چند فرزند دختر داشته باشد؛ ارث بین فرزندان دختر رو به طور مساوی تقسیم خواهد شد.سهم ارث دختر از مادر منوط به شرایط مختلفی می باشد .مثلاً اگر وارث تنها دختر مادر باشد .یا اینکه مادر دارای چند دختر باشد؛ که سهم ارث هر یک بگونه ای دیگر محاسبه می شود.همانطور که واقفید دختر جزو طبقه اول وراث محسوب می شود و نسبت به سایر مقدم است.لذا بر همین اساس اگر مادر تنها یک فرزند دختر داشته باشد؛ همه اموال به او خواهد رسید.در صورتی که مادر یک فرزند دختر و یک فرزند پسر داشته باشد ؛سهم ارث پسر دو برابر دختر خواهد بود.در صورتی که مادر دارای یک فرزند و مادر باشد از سهم الارث ایشان یک ششم به مادر و چهار ششم به فرزند میرسد.
یک ششم باقیمانده تقسیم بر پنج میشود و یک پنجم به مادر ۴۵ به فرزند دختر خواهد رسید.اگر مادر علاوه بر فرزند دختر خود دارای پدر و مادر باشند؛سهم ارث پدر یک ششم؛ سهم ارث مادر یک ششم و سه ششم به فرزند میرسد .یک ششم باقیمانده هم مطابق بخش قبلی تقسیم بر ۵ شده و تقسیم می شود.اگر مادر متوفی دارای مادر پدر دختر و پسر باشد؛ یک ششم سهم پدر و مادر و مابقی ارث بین فرزندان دختر و پسر به نسبت ۲ به ۱ یعنی پسر دوستان و دختر یک سهم خواهد داشت.
سهم ارث فرزند خوانده
مطابق ماده ۸۶۱ و ۸۶۲ قانون مدنی فرزند خوانده از پدر و مادر اصلی خود به واسطه رابطه نسبی ارث می برد.اما از پدر و مادری که به فرزند خواندگی گرفته شده است ؛مشمول ارث نخواهد شد .درصورتی فرزند خوانده از پدر یا مادر دوم خود ارث میبرد که آنها با رضایت خود مال و ارثی را در وصیت نامه به نفع فرزند خوانده مشخص کنند.حتی اگر نام فرزند خوانده در شناسنامه پدر و مادر هم باشد ؛جز وارثین نخواهد بود.چون کلیه وارثین اعم از خواهر ؛برادر ؛پدر یا مادر به نسبت به واسطه رابطه خونی که با متوقی دارند ؛دارای سهم ارث هستند.همسر متوفی نیز به واسطه رابطه سببی مشمول سهم ارث از متوفی خواهد شد.اما چون فرزند خوانده رابطه سببی یا رابطه نسبی ندارد؛ جزوه وراث و طبقه وراثت محسوب نخواهد شد.
وصیت تملیکی
چون طبق قانون فرزند خوانده هیچ رابطه سببی و نسبی ندارد و نمی تواند مشمول سهم ارث شود.لذا می تواند به واسطه ی وصیت تملیکی از طرف موصی ؛مشمول سهم ارث شود.یعنی موصی منفعت مال رو برای بعد از فوتش به دیگری به صورت رایگان به فرزند خوانده تملیک کند.لذا به دلیل اهمیت موضوع در این شرایط توصیه می شود تا از وکیل ارث حتما مشاوره بگیرید و از کم و کیف سهم خود مطلع شوید .
انتقال مال قبل از فوت به فرزند خوانده
پدر و مادر فرزند خوانده می توانند قبل از فوت خود اقدام به زدن مال به نام فرزند خوانده کنند تا بعد از فوت فرزند خوانده دچار مشکلات مذکور نشود.که البته این کار دیگر بعنوان سهم ارث تلقی نمی شود.در واقع پیش بینی پدر و مادر از آینده فرزند خوانده می باشد.
صلح عمری به فرزند خوانده
همانطور که اشاره شد چون از فرزند خوانده سهم ارث از پدر و مادر خود ندارد بهمین ترتیب میتوانند اقدام به صلح عمری اموال خود نسبت به فرزند اقدام کند.یعنی تا زمانی که زنده هستند ؛اختیار و مالکیت اموال در عهده خودشان می باشد.ولی پس از فوت اختیار و مالکیت اموال به فرزند خوانده اعطا خواهد شد.بر همین اساس فرزند خوانده پس از فوت موصی میتواند به کمک وکیل ارث بر اساس صلح عمری که انجام گرفته به طور قانونی از سهم ارث خود بهره مند شود.چرا که ممکن است از طرف سایر وراث مورد بی مهری قرار بگیرد و از سهم ارث خود بر اساس شرایط پیش آمده محروم شود.
سهم ارث زن بعد از طلاق
بارها پیش آمده که خانم ها بدلیل عدم اطلاع کافی از نحوه تقسیم ارث حتی پس از فوت همسر نیز آگاهی نداشته اند.غافل از اینکه در شرایطی خاص حتی پس ار فوت همسر مشمول سهم ارث می شوند .برای اطلاع از نحوه سهم الارث پس از فوت همسر کافی است به محض فوت همسر با وکیل ارث متخصص تماس بگیرید.مطابق ماده ۹۴۳ قانون مدنی پس از جدایی زن از شوهر در صورتی که طلاق رجعی باشند و شوهر قبل از انقضای عده زن فوت کند زن از او ارث می برد و بالعکس.در صورتی که فوت مرد بعد از انقضای اعتبار عده باشد و یا طلاق از نوع بائن باشد زن ارث نخواهد برد.
نکته
طلاق رجعی و طلاق بائن
در طلاق رجعی بدون اینکه نیاز به صیغه عقد جاری نیاز باشد مرد میتواند به زن رجوع کند و به زندگی ادامه دهد
در طلاق بائن پس از جدایی زن و مرد و جاری شدن صیغه طلاق امکان رجوع زن و مرد وجود ندارد.
بهتر است بدانید
در صورت مریضی مرد چنانچه مرد همسر خود را طلاق دهد و در طی یکسال مرد بر اثر مرض یادشده فوت کند ؛ حتی اگر طلاق بائن باشد به همسر مرد ارث تعلق خواهد گرفت.البته در صورتی که زن ازدواج مجدد کرده باشد از ارث محروم خواهد شد قانونگذار برای ممانعت تقلب این قانون را در نظر گرفته است.چرا که گاهی افراد به دلیل مریضی همسر خود را طلاق میدهند تا به او سهم الارث نرسد.
در صورتی که مردی دو همسر داشته باشد و فوت کند سهم الارث آنها چقدر میباشد؟
لازم به توجه است که همسران باید عقد دائم باشند از آنجایی که سهم ارث یک هشتم می باشد؛ بین هر دو زن به طور مساوی تقسیم خواهد شد.عده عقد دائم زن در مرد فوت شده مانع از ارث بردن خواهد شد.لذا برای اینگونه موارد مرد میتواند برای زن اقدام به وصیت کند تا بعد از فوت وی به اونیز سهمی برسد.
ارث نوه از پدربزرگ و مادربزرگ
سهم ارث نوه به اندازه سهم پدر یا مادر خود از میراث می باشد.همانطور که میدانید در کنار فرزندان پدر و مادر و نتیجه ها جزو طبقه اول وارثین محسوب می شود .در صورت وجود هر طبقه مانع از ارث بردن درجه بعدی خواهد شد.در اینجا یعنی اگر پدربزرگ و مادربزرگ دارای فرزند پسر یا دختر باشند؛ اموال به جا مانده از شخص فوت شده به فرزندان آنها خواهد رسید و چیزی به نوه نخواهد رسید.یعنی حتی اگر پدربزرگ و مادربزرگ فرزندان دیگری داشته باشند که در موقع فوت زنده باشند نوه سهمی از اموال پدر بزرگ را نخواهد داشت.در صورتی که پدربزرگ یا مادربزرگ در زمان فوت فرزند نداشته باشند و تنها دارای خواهر برادر باشد؛ نوه وارث کل اموال پدر بزرگ یا مادربزرگ خواهد بود.
سهم ارث نوه در صورتی که فرزندان پیش از پدربزرگ فوت کرده باشند
وقتی نوه یا نوه ها پدر و مادر شان بعد از پدربزرگ و مادربزرگ که فوت کرده باشند .مطابق ماده ۹۱۱ قانون مدنی تقسیم ارث بین نوه یا نوادگان بر اساس نسل محاسبه می شود.یعنی هر نسل بر اساس نسبت با شخص پدر و مادر سهمیه می برد. یعنی نوه پسری دوبرابر نوه دختر ارث خواهد برد.
سهم ارث نوه خوانده
در قانون برای سهم اسم نوه خوانده چیزی قرار داده نشده و برای ارث بردن باید مطابق با قانون و شرع حتماً رابطه خونی با فرزند وجود داشته باشد.اما نوه خوانده تنها از حق حضانت و ولایت و انفاق برخوردار است.برای اینکه سهم ارث فرزند خوانده نادیده گرفته نشوند؛ پدربزرگ و مادربزرگ مطابق قانون شرع سهمی را برای فرزند خوانده یا نوه خوانده خود در نظر بگیرد.ضمن اینکه وصیت انجام شده در این زمینه تنها منوط به یک سوم اموال شخص صحیح است و اضافه بر آن با توافق وارث انجام می شود.اخیراً سازمان بهزیستی موقع اعطاءفرزند افراد اقدام به اخذ تعهد محضری در خصوص تعلق یک سوم اموال بعد از فوت پدر یا مادر برای کودک در نظر میگیرد.از این باب که حقوق فرزند خوانده نیز تامین شده باشد.
محرومیت از ارث نوه
محرومیت ها می تواند ناشی از فرزند حاصل زنا یا قتل باشد.یعنی نوه خصومت یا هر گونه اقدام به قتل پدربزرگ و مادربزرگ خود کند یا اینکه فرزند حاصل از زنا نباشد که در این صورت از ارث محروم خواهد بود.چنانچه در حالت عادی متوفی نوه را ارث محروم کند به گونهای که هیچ چیزی نرسد وصیت نامه صحیح نبوده و تنها شخص نسبت به اموال خود اختیار خواهد داشت
نکته
در صورتی که نوه ؛پدر یا مادرش قبل از پدربزرگ فوت کند مشمول ارث نخواهد شد بلکه باید پدر یا مادر او بعد از فوت پدربزرگ فوت کرده باشد.
تفاوت بین ارث نوه دختری و پسری
همانطور که در بخش ابتدایی اشاره شد سهم نوه ها بر حسب میزان سهم پدر یا مادرشان خواهد بود.یعنی نوه پسری دوبرابر نوه های دختر از متوفی ارث می برند.
عدم توافق نوه در تقسیم ارث
در صورتی که نوه ها در سر تقسیم اموال منقول و غیرمنقول به توافق نرسند؛ نوه ها باید برای این منظور باید اقدام به اخذ گواهی انحصار وراثت کنند و مطابق با آخرین قانون تقسیم اقدام به دریافت سهام از دادگاه صالح نمایند.وکیل ارث می تواند برای انحصار وراثت به عنوان نماینده نوه ها اقدام به انحصار وراثت و تقسیم ترکه اعم از اموال منقول و غیرمنقول طبق نظر کارشناسی نماید.وکلای خوب تهران در مجموعه حق وران می توانند در این زمینه به شما مشاوره حقوقی رایگان یا مشاوره تلفنی فوری ارائه کنند.
زن بابا یا نامادری به واسطه رابطه سببی یعنی به علت ازدواج ارث خواهد برد .معمولا برای زن ها دو حالت برای ارث بردن دو راه وجود دارد. یک هشتم از اموال را به ارث می برند یا یک چهارم در صورتی که فرزند نداشته باشند.
برای میزان سهم ارث زن بابا یا نامادری ۵ حالت وجود دارد:
- حالت اول:اگر نامادری تنها باشد و متوفی فرزندی نداشته باشد سهم زن بابا یک چهارم از اموال منقول و یک چهارم از ارزش اموال غیر منقول است
- حالت دوم: اگر زن بابا تنها باشد و متوفی فرزند هم داشته باشند اگر نامادری فقط همسر زنده متوقف بود و متوهم فرزند داشته باشد سهم ارث نامادری یک هشتم اموال نامعقول و یک هشتم از اموال منقول است.
- حالت سوم: اگر نامادری با همسر دیگری همزمان همراه باشد و متوفی فرزند داشته باشد سهم ارث مطابق قانون بین همسران تقسیم خواهد شد.
- حالت چهارم:اگر متوفی دو یا چند همسر داشته باشد اما فرزند نداشته باشد سهم زن بابا و سایر زن ها یک چهارم از اموال منقول و یک چهارم از اموال غیر منقول است که به صورت مساوی تقسیم خواهد شد.
- حالت پنجم: اگر زن بابا تنها نباشد و متوفی فرزند داشته باشد در صورتی که متوفا تعدد همسر داشته باشد و فرزند هم داشته باشد سهم هر کدام همسران یک هشتم از اموال منقول و یک هشتم از ارزش اموال غیر منقول به هرکدام خواهد رسید که بین آنها به طور مساوی تقسیم می شود.
فروش سهم ارث
هر یک از ورثه ممکن است به هر دلیلی بخواهد به سهم خود را از بفروشد.برای این کار چند روش وجود دارد.البته پیش از هر چیز بهتر است حتماً در خصوص نحوه فروش سهم ارث خودتان با یک وکیل ارث مشاوره داشته باشید؛ تا بهترین و سریعترین راه را برای شما معرفی کند.در ادامه به تعدادی از این موارد خواهیم پرداخت.در ابتدا بهترین روش و فوری ترین روش برای فروش سهم الارث که بخواهید علاوه بر کمترین زمان بری و نیاز به پیگیری ها در دادگاه و مراجع مربوطه دارد را معرفی کنیم.برای این منظور می توان سهم خود را به سایر وراث بفروشید.در صورتی که وراث تمایلی به خرید سهم شما نداشته باشند؛ می توانید با تنظیم یک وکالت نامه سهم خود را به شخص دیگری بفروشید.شاید سوال پیش بیاد که آیا نیازی به اجازه سایر وراث برای فروش سهم ارث به شخص دیگر نیاز میباشد یا خیر ؟بهتر است بدانید که بعد از اینکه شما اقدام به انحصار وراثت کردید دیگر نیاز به اجازه وراث نداریم؟ولی بهتر است یا سایر وراث از فروش سهم شما اطلاع داشته باشند.حتی برای اینکه برای خریدار مشکلی پیش نیاید؛چرا که در اغلب موارد ممکن است خریدار بخاطر اختلافات طرفین برای خریدار دردسر ایجاد کنند و خریدار قادر به تصرف سهم ارث خود نباشد .می توان با ارائه دادخواست فروش سهم الارث از مبادی قانونی اقدام نمایید.
شرایط فروش سهم الارث
در زمان فروش سهم ارث باید شرایط معامله مطابق ماده ۱۹۰ قانون مدنی رعایت شود .
شامل
فروش سهم ارث | رضایت در فروش سهم ارث | اهلیت | مشخص بودن مورد معامله | مشروعیت معامله |
قصد فروش سهم ارث
هر یک از وارثین در زمان فروش باید نیت خود را از فروش علاوه بر گفتاری و رفتاری با امضا ؛اثر انگشت و عقدنامه اعلام کند.معامله باید به صورت صحیح انجام بگیرد.
رضایت در فروش سهم ارث
هر کدام از وارثین برای فروش سهام خود باید رضایت کامل داشته باشد.عدم رضایت وارث در فروش سهم الارث باعث می شود تا معامله صحیح نباشد.بر همین اساس ممکن است رضایت از روی تهدید یا اجبار صورت گرفته باشد که معامله غیر نافذ محسوب می شود.
اهلیت در فروش سهم الارث
شخص در زمان فروش صحنه ارسال خود باید عاقل بالغ و رشید باشد تا عقدنامه و شرایط حاکم بر آن مورد قبول واقع شود.
مشروعیت معامله
یعنی اینکه معامله باید هدف دار باشد البته ضرورتی ندارد که در متن هدف معامله ذکر شود
زمانی که وارثین با یکدیگر اختلاف داشته باشند و نتوانند یکدیگر را قانع کنند ،برای تقسیم سهم الارث بابت فروش سهم الارث خودشان می توانند از طریق مراجع قانونی و دادگاه اقدام کنند.برای این منظور باید اقدام به ارائه دادخواست کنند.
نکته
بهتر است بدانید فروش سهم الارث یا اجاره دادن ملک موروثی بدون اجازه سایر وراث غیر قانونی بوده و عملاً کلاهبرداری می باشد و مشمول جرایم حبس و جریمه ها خواهد شد .در صورتی که در جایگاه قراردارید که اقدام به خرید ملک موروثی میکنید ؛باید توجه کنید که انحصار وراثت انجام شده باشد و در صورتی که بعضی از وارثین حضور ندارند باید وکیل آنها با ارائه وکالت نامه محضری به جای آنها امضا کرده باشد.
مشخص بودن مورد معامله
زمانی که ورثه اقدام به فروش سهم ارث خود می کند باید ورودبه معامله کاملا مشخص باشد چرا که فروش سهم الارث حالت اشاعه دارد.
مالیات بر ارث ملک مسکونی
مالیات بر ارث ملک مسکونی معمولاً از طرف سازمان مالیاتی تعیین می شود .میزان مالیات بر ملک مسکونی برابر با ۷.۵% ارزش معاملاتی ملک محاسبه می شود.ورثه باید برای انحصار وراثت ملک مسکونی باید ابتدا مالیات بر ارث ملک مسکونی را بپردازند.بهتر است برای محاسبه مالیات بر ارث ملک از طریق مشاوره با وکیل ارث ؛ وکیل ملکی و وکیل مالیاتی اقدام به اخذ مشاوره نمایید.
نحوه محاسبه مالیات بر ارث ملک
برای محاسبه مالیات بر ارث ملک بهتر است تا از وکیل ارث کمک بگیرید.چون نرخ های مالیاتی مشمول قوانین جدید و قدیم متفاوت هستند.نرخ هایی که در قانون جدید تعریف میشوند مربوط به بعد از سال ۱۳۹۵ هستند و نرخ های مالیاتی قدیم مربوط به قبل از سال ۱۳۹۵ خواهد بود.و همه اساس میزان مالیات بر ارث ملک طبق طبقات ارث بر مبنای ارث بنایی در حال ساخت و میزان مالیات بر ارث زمین هر کدام متفاوت میباشد که به اختصار به تمامی موارد خواهیم پرداخت.
نرخ جدید مالیات بر ارث ملک مسکونی
نرخ جدید مالیات بر ارث ملک مسکونی طبقه اول ورثه | ۷.۵ درصد |
نرخ جدید مالیات بر ارث ملک مسکونی طبقه دوم ورثه | ۱۵ درصد |
نرخ جدید مالیات بر ارث ملک مسکونی طبقه سوم ورثه | ۳۰ درصد |
نرخ قدیم مالیات بر ارث ملک مسکونی
نرخ قدیم مالیات بر ارث ملک مسکونی طبقه اول ورثه | 35درصد |
نرخ قدیم مالیات بر ارث ملک مسکونی طبقه دوم ورثه | 45 درصد |
نرخ قدیم مالیات بر ارث ملک مسکونی طبقه سوم ورثه | 65 درصد |
نرخ مالیات بر ارث ساختمان نیمه ساخته شده
مالیات بر ارث ساختمان نیمه ساز مرحله فونداسیون | ۱۰ درصد مالیات |
مالیات بر ارث ساختمان نیمه ساز مرحله اسکلت بندی | ۳۰ درصد مالیات |
مالیات بر ارث ساختمان نیمه ساز مرحله سفت کاری | ۵۰ درصد مالیات |
مالیات بر ارث ساختمان نیمه ساز مرحله نازک کاری | ۸۰ درصد مالیات |
مالیات بر ارث تضمین فاقد ساخته | صفر |
خیانت در تقسیم ارث متاسفانه یکی از طمع کاران ترین مسائلی می باشد که به وفور به وقوع می پیوندد؛ معمولاً یکی از ورثه سهم الارث تمامی وارثین را می فروشد یا در نگهداری آن کوتاهی می کند و آن را اصطلاحاً به باد میدهد.
گاهی ممکن است سهم ارث کودکان نابالغ و غیررشیده و یا مهجور توسط قیم آن ها نادیده گرفته شود که همه این ها مجازات خود را دارد.
برای مطالعه بیشتر پیرامون خیانت در تقسیم ارث و روش های پیشگیری از آن اینجا را بخوانید.
از آنجایی که در پرونده های ارث در هر صورت حتی با توافق بین وارثین بهتر است تا اقدام به اخذ وکیل ارث کنید تا تمامی روند تقسیم سهم ارث را پیگیری کند.
فارغ از پیچیدگی هایی قوانین ارث و میراث که همگی به آن اشراف کامل دارید با توافق ورثه برای اخذ وکیل میتوان با خیال راحت صفر تا صد و موضوع به وکیل بسپارند تا از هرگونه خیانت در تقسیم ارث جلوگیر شود.
ضمن اینکه تمامی امورات پیگیری نظیر:
حق الوکاله وکیل ارث | انتقال سهام عدالت متوفی به وارث | فروش سهم الارث | صلح نامه ارث |
استعلام اموال متوفی | محرومیت برخی از ورثه | پیگیری مالیات بر ارث ملک مسکونی | برداشت از حساب بانکی متوفی |
و بسیاری از موارد دیگر را به راحتی مورد پیگیری قرار می دهد و به دلیل داشتن اطلاعات کافی تمامی مراحل را در کوتاهترین زمان ممکن می تواند پیگیری کند.
لذا برای پیگیری تمامی امور بهتر است تا از بهترین وکیل دادگستری تهران در حوزه تخصصی ارث کمک بگیرید.چرا که روش های خیانت در ارث نیز بسیار متفاوت می باشد و وکیل با اشرافیت به این روش ها و شیوه ها می توانند مانع از خیانت در ارث و پیشگیری از ارتکاب خیانت شود.از جمله روش های خیانت در در ارث را در ادامه به آن خواهیم پرداخت
انواع خیانت در تقسیم ارث
فروش مال مشارکتی خیانتی است که یکی از ورثه ها در حق سایر ورثه انجام می دهد.( حتی میتوان خیانت قیم نسبت به اطفال غیر رشید و مهجور اشاره داشت؛ که به بهانه ی قیومیت افراد اقدام به تصرف فروش و در کل خیانت در امانت می کنند یا اینکه از اوراق سفید امضا و یا ید مهر سوء استفاده می کنم و مرتکب جرم میشوند)
تصرف اموال توسط یکی از وارثین
- سوء استفاده و مصرف و به کارگیری ارث به نفع خود یا چند باره
- از بین بردن سهم الارث وارثین
- مخفی کردن سهم الارث وارثین
در صورتی که یکی از ورثه اقدام به خیانت تقسیم ارث کند سایر وارثین می توانند علیه وی اقدام به شکایت کنند.البته باید بدانند که برای اثبات جرم باید دلایل و قرائن و شواهد موجهی را برای مراجع ذیصلاح ارائه کنند .ضمن اینکه مراجع می توانند بر اساس ترفند های حرفه ای و مستندات اطلاعات طرف مجرم را به راحتی در دام بیندازند و درخواست مجازات برای ورثه مجرم نمایند برای اینکه بتوانیم اطلاعات بیشتری در خصوص کسب کنید می توانید به مقاله ای که در همین خصوص به طور مفصل به آن پرداخته شده است مراجعه کنید برای همین منظور روی لینک زیر کلیک کنید.
پیچیدگی برداشت از حساب بانکی متوفی بر کسی پوشیده نیست. برای جلوگیری از مشکلات آتی بهتر است تا برای برداشت از حساب بانکی متوفی اقدامات قانونی را به کمک وکیل متخصص ارث انجام دهید.
چون نمی توانیم به طور مستقیم به محض فوت شخص اقدام به برداشت از حساب پول نمایند؛ چرا که جرم محسوب شده و به محض اطلاع از سازمان ثبت احوال حساب بانکی متوفی مسدود میشود.
ورثه برای تقسیم بندی حساب بانکی باید درخواست خود را به صورت قانونی ارائه کنند که این فرآیند نیاز به داشتن اطلاعات حقوقی خواهد بود که پیشنهاد میکنیم حتما از یک مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان از موسسه حق وران انجام دهید
- شناسنامه متوفی و کپی از آن
- گواهی فوت
- عقدنامه یا رونوشت آن
- شناسنامه های سایر ورثه
- وصیت نامه متوفی
برای اینکه وراث بتوانند از حساب متوفی برداشت داشته باشند قبل از هر چیز باید یک استشهادیه محضری که به امضای ۳ نفر شاهد رسیده باشد را در دفتر اسناد رسمی تهیه کنند.سپس برای درخواست صدور گواهی انحصار وراثت باید به دفتر الکترونیک خدمات قضایی مراجعه داشته باشند.
پس از اینکه دادخواست ارائه شد؛ شورای حل اختلاف آخرین محل سکونت متوفا آگهی حصر وراثت نامحدود را در روزنامه ها انتشار می دهد تا اگر ذینفع دیگری جزو ورثه ها وجود دارد مراجعه کند.در صورتی که تا یک ماه کسی مراجعه نکند گواهی انحصار وراثت نامحدود به وسیله شورای حل اختلاف صادر خواهد شد.
انتشار آگهی در روزنامه ها رایگان است؛ اما هزینه انحصار وراثت از نظر نوع انحصار وراثت محدود یا نامحدود هزینه های مختلفی دارد.
مالیات بر ارث سپرده بانکی برای طبقه اول | سه درصد موجودی |
مالیات بر ارث سپرده بانکی برای طبقه دوم | ۶ درصد |
مالیات بر ارث سپرده بانکی برای طبقه سوم | ۱۲ درصد |
در قوانین گذشته برای حساب های بانکی به متوفی مشمولین تا ۸۰ درصد معافیت از مالیات بودند اما در قوانین جدید معافیت در نظر گرفته نشده است.
مالیات بر ارث پول نقد
مالیات بر ارث پول نقد برای طبقه اول | ۲۰ درصد |
مالیات بر ارث پول نقد برای طبقه دوم | ۴۰ درصد |
مالیات بر ارث پول نقد برای طبقه سوم | ۱۰درصد |
نرخ مالیات بر ارث موجود حساب موسسات مالی و اعتباری
نرخ مالیات بر ارث موسسات مالی و اعتباری ورثه طبقه اول | ۱۰ درصد |
نرخ مالیات بر ارث موسسات مالی و اعتباری ورثه طبقه دوم | دو درصد |
نرخ مالیات بر ارث موسسات مالی و اعتباری ورثه طبقه سوم | ۴ درصد |
وکالت برداشت از حساب متوفی یعنی این که برای برداشت از حساب بانکی باید از طریق دفتر اسناد رسمی یا کنسولگری محل سکونت موکل مطابق خواسته موکل دادخواستی تنظیم شود.
مثلاً ورثه وکالت نامه ای را جهت برداشت از حساب متوفی به طرفیت هریک پس از بررسی یا وکیل ارث خود تنظیم میکنند تا بتوانند از حساب برداشت داشته باشند .
وکالت برداشت حساب از متوفی به دو صورت جامع و مقید امکان پذیر است.
با این امر وکیل ارث در موقع اجرای وظایف رسیدگی به امور حسابداری میراث با مشکل روبرو نمی شود.
مورد وکالت
بعد از برطرف شدن مشکلات قانونی و رعایت تمامی جوانب با مراجعه وکیل به ادارات و سازمانهای دولتی و خصوصی؛ شهرداری؛ اداره ثبت اسناد و املاک و دارایی ؛اداره اوقاف و امور خیریه؛ فرمانداری ها و بخشداری و ده یاری؛ منابع طبیعی؛ جهاد کشاورزی ؛اداره آب منطقهای؛ آبخیزداری ؛جنگلداری؛ صنعت و معدن ؛تجارت؛ اداره امور عشایر؛ اداره آب برق گاز؛ مخابرات
تمامی بانک های دولتی و خصوصی؛ صندوق ها و موسسات مالی و اعتباری ؛سازمان بورس اوراق بهادار؛ شعبات و اتاقهای بازرگانی تمامی شرکت های بیمه؛ خدمات درمانی تا تامین اجتماعی تکمیلی؛ مرکز آموزش و پرورش ؛کمیته امداد امام خمینی و بهزیستی ؛راه و شهرسازی؛ بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ؛اداره تعاون و تعاونی های روستایی ؛تمامی شرکتها و مومسساتی که مورث در آن ها سهام یا مطالباتی را داشته است و غیره
دفاتر اسناد رسمی در سراسر کشور و انجام کلیه امورات کاری و اداری و غیره موکلین و از هرنوع و تحت هرعنوان که باشد و حتی امورات کاری واداری مربوط به املاک موکلین اعم از زراعی وکشاورزی وغیره و صرفا امور راجع به اموال و املاک مورثی موکلین مرتبط با گواهی حصر وراثت شماره ………. مورخ …………. شورای حل اختلاف شماره …………. شهرستان …………. که موکلین از وراث مرحوم ………… تعرفه گردیده اند .
با حق اقامه هرگونه دعوی حقوقی و جزائی اعم از:
اعلام جرم یا با تقدیم دادخواست علیه هر شخص حقیقی یا حقوقی و دفاع از آن
دفاع از دعاوی علیه موکلین و نسبت بهر خواسته و بهر میزان ومرتبط با مورد وکالت با حق اعتراض به رای
واخواهی، تجدید نظرخواهی، فرجام خواهی ، اعاده دادرسی، همچنین باحق اسقاط حق تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی
ادعای جعل یا انکارنسبت به سند طرف و استرداد سند، تعیین جاعل، ارجاع دعوی به داوری و تعیین داور
توکیل به غیر ولو کراراً جزئا” یا کلا”، در صورت لزوم و وجود جهات مثبته عقد قرارداد با وکلای دادگستری وفسخ یا جایگزینی آن
تعیین مصدق و کارشناس، دعوی خسارت، استرداد دعوی، جلب شخص ثالث و دفاع از دعوی ثالث،دعوی ورود ثالث و دفاع از دعوی وارد ثالث، دعوی متقابل و دفاع از دعوی نامبرده، درخواست صدور برگ اجرائی و تعقیب عملیات اجرائی و اخذ محکوم به و وجوه ایداعی بنام موکلین، معرفی یا جرح شهود، ایراد، معاینه و تحقیق محلی، تأمین دلیل و تأمین خواسته، اجرای قرارها، دریافت یا تسلیم اوراق و مدارک اعم از:
اصل یا رونوشت و کپی
اجرای احکام حقوقی و جزائی
حتی درخواست اعمال ماده ۲
نحوه اجرای محکومیت های مالی و با تمامی تغییرات و اصلاحیه های بعدی
اخذ استعلامات وپاسخ استعلامات وانجام مکاتبات
سپردن هرگونه تعهد اعم از رسمی و غیر رسمی
انجام هرگونه گواهی امضاء که در خصوص عمل به موارد وکالت لازم باشد وانجام کلیه امور مربوط.
همینطور امکان هرگونه خدمات بانکی اعم از برداشت از حساب و دریافت وجه؛ بصورت منظم ،متوالی ،متناوب یا یکباره در تمامی بانک ها از همه حسابهای مورثی ومربوط به مورث موکلین بنام . در همه بانک ها و صندوقها موسسات مالی واعتباری سراسر کشور و اعم از اصل مبلغ سپرده یا سود های متعلقه وغیره بهر مبلغ و بهر مقدار
مسدودنمودن یا بستن حسابهای مفتوحه واخذ دفترچه یا کارت بانکی عضو شتاب
گرفتن سند مالکیت موکلین اعم از اصل یا المثنی و تکبرگی یا غیره
امضای دفتر رسید وانجام امور مربوطه به اسناد.
پیگیری تمامی امورکاری واداری موکلین در خصوص کلیه اموال و املاک موروثی انان ولو امور تصریح نشده در این وکالتنامه. النهایه ایصال تمامی وجوه دریافتی به موکلین در قبال اخذ رسید.حدود اختیارات:
وکیل مرقوم در کلیه امور تام الاختیار مطلق می باشد.حق امضا و سایر اقدامات وکیل بجای موکل قانونی دارای اعتبار قانونی می باشد و احتیاجی به حضور یا دستور ثانویه ندارد .مفاد این وکالت در نفس وکالت فوق موثر است.
معمولاً افراد مختلفی امکان اعتراض تقسیم ارث را خواهند داشت. شامل:
- تمامی ورثه
- ورثه ای که اگر اسمش جزو لیست نباشد می تواند از طریق مراجع قانونی اقدام کند و با اثبات نسبت خود را با متوفی به نحوه تقسیم ارث اعتراض داشته باشد.
- افراد ذینفع شامل طلبکار
- وکیل متوفی
- موصی له
در صورتی که شخصی جزو وراث محسوب نشود یا کمتر از حقش به وی برسد میتواند با مراجعه به شورای حل اختلاف اقدام به تنظیم دادخواست کند که در مرحله اول باید ثابت کند که جزوه ورثه می
و در مرحله دوم باید اثبات کند که متوفی فوت شده است نهایتاً دادخواست ابطال تقسیم ارث را به دادگاه تقدیم کند تا بتواند حقوق و مزایا خود را دریافت کند.
ورثه می تواند تا سه ماه بعد از صدور گواهی انحصار وراثت اقدام به اعتراض تقسیم ارث کنند. اگر هیچ یک از ورثه اعتراضی نداشته باشند اموال بین آنها به صورت قانونی تقسیم می شود
عدم همکاری وراث در تقسیم ارث
بعد از اینکه کلیه مراحل انحصار وراثت تمام شد و نوبت به تقسیم ارث رسید ؛در صورت تقسیم ارث بدون حضور برخی از ورثه شخص شاکی میتواند دادخواستی به دادگاه محل وقوع مال ارائه کند.ورثه شاکی در این حالت روند طولانی را در پیش دارد بهتر است با این مرحله توسط متخصص و مشاور حقوق ارث پیگیری شود.
در این گونه مواقع سه شرط لازمه کار است :
- باید غیبت ورثه غایب طولانی باشد
- بستگان ورثه از مرگ یا زندگی وی اطلاعی نداشته باشند
- هیچ آدرس و نشانه ای از ورثه مفقودالاثر وجود نداشته باشد که در این صورت عدم حضور شخص افراد مانعی در تقسیم ارث نخواهد شد .بلکه وی هم از ارث بهره می برد که برای این منظور دادگاه شخص امینی را برای محافظت از مال مشخص می کند تا از اموال وی نگهداری کند.
چنانچه هر یک از ورثه با فوت متوفی مبادرت به فروش ملک نماید؛ در واقع اقدام به کلاهبرداری کرده و مشمول پیگرد قانونی خواهد بود .همچنین در صورتی که ملک به شخص دیگری اجاره داده شود و منافع آن بدون رضایت مالکین مشاعی به شخص دیگری واگذار شود؛ پیگرد قانونی دارد و رسماکلاهبرداری می باشد و سایر ورثه می توانند برای باطل کردن عقد اجاره اقدام کنند.
دختر یا پسر بودن فرزندان مزیت به شمار نمی آید و تنها تفاوت میان فرزندان از نظر وجه فضیلت اخلاقی و معنوی اشکال ندارد. اما میتواند در بحث ارث بر روی سهم الارث افراد تاثیر گذار باشد و هیچ کدام از والدین نمی توانند بر حسب سلیقه در ارث بین فرزندان فرق میگذارند .و تنها بر روی میزان یک سوم از مال خود می توانند وصیت کنند.
مطابق ماده ۸۳۷ قانون مدنی انچه فردی به موجب وصیتی که انجام میدهد بخواهد یک یا چند نفر را از ارث محروم کند وضعیت فاقد اعتبار می باشد و نافذ نیست. چرا که محرومیت از ارث با وصیت تنها در ثلث انواع امکان پذیر است و طبق قانون امکان اموال متوفی وجود ندارد .در صورتی که مورث بخواهد برای اموال خود تعیین و تکلیف کند. باید این کار را پیش از فوت انجام دهد و انکار باید در قالب عقد قرارداد و پیش از زمان فوت و به صورت انتقال مال انجام بگیرد تا بتواند مانع از تعلق ارث به یک یا چند نفر از فرزندان اعمال شود.
سپرده های بانکی از قانون مالیات بر ارث مستثنا نیستند و جزو اموال متوفی محسوب می شوند. مالیات تعلق گرفته به سپرده های بانکی برای هر طبقه از وراثت متفاوت است.
مالیات بر ارث سپرده های بانکی مشمولین قانون جدید بعد از سال ۹۵
- مالیات بر ارث سپرده بانکی طبقه اول سه درصد موجودی حساب
- مالیات بر ارث سپرده بانکی طبقه دوم ۶ درصد موجودی حساب
- مالیات بر ارث سپرده بانکی طبقه سوم ۱۲ درصد موجودی حساب
نکته:بهتر است بدانید در گذشته معافیت های مالیات بر ارث ۸۰ درصد محاسبه می شد . مالیات بر ارث سپرده بانکی حال حاضر هیچگونه معافیتی در نظر گرفته نخواهد شد.
مالیات بر ارث حسابهای بانکی مشمولین قانون قدیم پیش از سال ۹۴
مالیات بر ارث سپرده بانکی تا مبلغ ۵ میلیون تومان:
- برای طبقه اول ۵ درصد
- ورثه طبقه دوم ۱۵ درصد
- و ارثیه طبقه سوم ۳۵ درصد
مالیات بر ارث سپرده بانکی مازاد بر ۵ میلیون تا ۲۰ میلیون برای ورثه طبقه اول ۱۵ درصد
- برای طبقه دوم ۲۵ درصد
- برای طبقه سوم ۴۵ درصد
مالیات بر ارث سپرده بانکی مازاد بر ۲۰ میلیون تا ۵۰ میلیون برای ورثه طبقه اول ۲۵ درصد
- برای ورثه طبقه دوم ۳۵ درصد
- برای ورثه طبقه سوم ۵۵ درصد
مالیات در سپرده بانکی مازاد بر۵۰ میلیون برای ورثه طبقه اول ۳۵ درصد
- ورثه طبقه دوم ۴۵ درصد
- رسیده طبقه سوم ۶۵ درصد
وکیل ارث یکی از افرادی است که میتواند به شما کمک کند تا مشکلاتی که در ارث برای شما پیش آمده است، حل شود. اگر به دنبال بهترین وکیل ارث در تهران هستید، باید با دقت به جستجوی خود بپردازید تا به بهترین نتیجه برسید.اما چگونه میتوان بهترین وکیل ارث تهران را پیدا کرد؟ در اینجا باید به دو چیز توجه کنید: اول، تخصص وکیل در زمینه ارث و دوم، سابقه کاری وکیل. به عنوان یکی از بهترین وکلای حق وران در تهران، وکیل ارثی میتواند به شما در این زمینه کمک کند.در صورتی که به دنبال مشاوره در خصوص ارث هستید، وکیل ارث ما در تهران میتواند به شما کمک کند. ما به عنوان یکی از بهترین وکلای حق وران در تهران، با سالها تجربه در زمینه ارث، میتوانیم به شما کمک کنیم تا بهترین راه حلها را برای مشکلات خود پیدا کنید. همچنین، تضمین میکنیم که برای شما بهترین پیشنهادها را ارائه دهیم.
نکات مهم و ویژگی های وکیل خوب ارث
✅ویژگیها و نکات مهم یک وکیل خوب ارث | توضیح |
---|---|
📚تخصص در زمینه ارث | بهترین وکیل ارث باید دارای تخصص و تجربه کافی در زمینه ارث باشد. او باید قادر باشد برای شما بهترین راهکارها را پیشنهاد دهد و مسیر درست را برای حل مشکلات شما انتخاب کند. |
🤾🏿♂️اخلاق حرفهای | وکیل باید دارای اخلاق حرفهای باشد و تلاش کند که بهترین نتیجه را برای شما بگیرد، بدون این که خودش به صورت غیرحرفهای عمل کند. |
👥تعامل و ارتباط نزدیک با مشتری | وکیل باید بتواند با مشتری خود به خوبی ارتباط برقرار کند و او را در جریان تمامی فرآیندهای قضایی که شامل مشاوره، نظریه سازی و نیز ارائه راهکار مناسب است، قرار دهد. |
👤حضور در میدان | بهترین وکیل ارث باید دارای حضور فعال در میدان باشد و با سابقههای خوبی در این زمینه مثل پیروزی در پروندههای سخت و پیچیده همراه باشد. |
🗣قابلیت مذاکره | وکیل باید دارای توانایی مذاکره با طرفین مختلف باشد تا بتواند برای شما بهترین نتیجه را بگیرد. |
💪پشتیبانی پس از رسیدگی به پرونده | بعد از رسیدگی به پرونده، وکیل باید به مشتری خود پشتیبانی کافی را ارائه دهد تا بتواند بهترین نتیجه را برایش جلب کند. |
در صورت فوت یا مرگ یک عضو خانواده، ممکن است امور ارثیه باعث شود که مشکلات قابل توجهی برای خانواده پدید آید. در چنین شرایطی، بهترین راه حل این است که با وکیل ارث مشورت کنید.وکیل ارث در غرب تهران میتواند به شما کمک کند تا از حقوق ارثی خود بهصورت کامل بهرهمند شوید. او میتواند در انجام امور مربوط به وصیت، تقسیم میراث، نحوه انتقال اموال و دیگر مسائل مرتبط با ارث کمک کند.اگر شما در غرب تهران زندگی میکنید و نیاز به یک وکیل ارث دارید، میتوانید با یک مشاور حقوقی ارث تماس بگیرید. این مشاوران حقوقی متخصص در مشاوره و رسیدگی به موضوعات ارثیه هستند و میتوانند به شما کمک کنند تا به نحو بهینهای با مسائل مربوط به ارث برخورد کنید.در اینجا، ما به شما یک وکیل ارث در غرب تهران پیشنهاد میدهیم تا در صورت نیاز به مشاوره حقوقی ارث، به شما کمک کند. با این وکیل ارث میتوانید از تجربه و تخصص او در این زمینه بهرهمند شوید و بهترین تصمیمات در خصوص ارث خود بگیرید.
همچنین، وکیل ارث در غرب تهران میتواند به شما در مورد نحوه اجرای صحیح و قانونی مسائل مرتبط با ارث کمک کند. یکی از مواردی که بسیاری از افراد در حین انجام مراسم خاکسپاری یا پس از فوت عضوی از خانواده به آن توجه نمیکنند، ثبت وصیت است. با داشتن یک وصیت صحیح و قانونی، میتوانید نحوه تقسیم میراث خود را به دقت مشخص کنید.علاوه بر این، درصورتی که تقسیم میراث بین وراثین، به هر دلیلی با مشکلاتی همراه شده باشد، میتوانید با وکیل ارث در غرب تهران مشورت کنید. وکیل ارث در غرب تهران با کمک به مشتریان خود، به رسیدگی به مسائل حقوقی مرتبط با ارث و نظارت بر انجام صحیح و قانونی آنها میپردازد.در نهایت، با تماس با یک مشاور حقوقی ارث در غرب تهران میتوانید برای خود یک زمینه مناسب برای مشاوره و رسیدگی به مسائل مرتبط با ارث فراهم کنید. به این ترتیب، میتوانید به راحتی با مسائل حقوقی پیچیده مرتبط با ارث برخورد کنید و از حقوق خود به نحو بهتری بهرهمند شوید.در نتیجه، با توجه به اینکه مسائل مربوط به ارث یکی از پیچیدهترین مسائل حقوقی هستند، توصیه میشود که در صورت نیاز به مشاوره حقوقی ارث با یک وکیل ارث در غرب تهران مشورت کنید.
قیمت وکیل برای ارث بر اساس نوع پرونده مراحل پرونده نحوه تقسیم ارث مثلاً توافق یا عدم توافق آنها با یکدیگر می تواند روند پرونده را تحت تاثیر قرار دهد. در صورت عدم توافق ورثه وکیل با پیگیری پرونده توسط مقامات قضایی اقدام به تقسیمبندی ارث خواهد کرد. امکان نقل و انتقال اموال به ورثه؛ انحصار وراثت ؛طرح دادخواست تحریر ترکه؛ تعرفه وکالت ؛تعرفه های قانونی ؛گرفتن گواهی انحصار وراثت ؛تعیین تکلیف مالیات بر ارث جلسات حضوری و آنلاین وکیل ارث همه و همه می تواند روی قیمت وکیل برای ارث تاثیر گذار باشد .معمولاً ترکه ای که از متوفی به جا می ماند باید دیون متوفی پیش از تقسیم ترکه تقسیم شود. تقسیم ترکه شامل: نفقه و مهریه زوجه؛ هزینه های پزشکی؛ هزینه وکیل برای تقسیم ترکه؛ حقوق کارگران و یا خادمین…
مشاوره حقوقی ارث مبلغی را تحت عنوان قیمت وکیل برای ارث از موکل دریافت می کند. این هزینه ها معمولاً با توافق دو طرف خواهد بود. مگر اینکه بر اساس خدمات ارائه شده اخذ می شود .محاسبه حق وکیل معمولا ۵ درصد از مبلغ حق الوکاله در قرارداد وکالت خواهد بود. در صورتی که وکیل مطابق با قرارداد هزینه وکالت را نگیرد می تواند مازاد بر مبلغ دریافتی از مدیر دفتر شعبه رسیدگی کننده گواهی دریافت نماید .تمامی هزینه های حق الوکاله در جلسه مشاوره تعیین خواهد شد.
وکیل دعاوی ارث، برای مشتریان خود نقش زیادی در تضمین حقوق و حصول اطمینان از تقسیم دارایی ها بین وراثت دهندگان دارد. بهترین وکیل ارث تهران با ویژگیهای منحصر به فردی باید برای جذب مشتریان، بهترین خدمات را ارائه کند.
برخی از ویژگیهای یک وکیل دعاوی ارث عبارتند از:
ویژگی | توضیحات |
---|---|
تجربه | بهترین وکیل ارث تهران باید تجربه کافی در زمینه دعاوی ارث داشته باشد تا بتواند بهترین نتیجه را برای مشتریان خود به ارمغان بیاورد. |
شایستگی | وکیل دعاوی ارث باید شایستگی کافی در انجام کارهای قضایی داشته باشد تا بتواند به صورت موثر و با تمامی قوانین موجود در زمینه دعاوی ارث، به حل مشکلات مشتریان بپردازد. |
صبر و حوصله | وکیل دعاوی ارث باید دارای انگیزه و صبر کافی باشد تا بتواند با روی باز به مشکلات مشتریان خود رسیدگی کند. |
قوانین | بهترین وکیل ارث تهران باید دارای دانش عمیقی در رابطه با قوانین مربوط به دعاوی ارث باشد تا بتواند به بهترین نحو مشکلات مشتریان خود را حل کند. |
اخلاق حرفهای | وکیل دعاوی ارث باید به چشم مشتریان خود برای همیشه یک نماد اخلاق حرفهای باشد و در همه مراحل، با مشتریان خود با احترام و شفافیت برخورد کند. |
ویژگیهایی که در جدول بالا ذکر شدند، تنها بخشی از ویژگیهایی هستند که یک وکیل دعاوی ارث باید دارا باشد. به هرحال، با تمرکز بر روی این ویژگیها، میتوانید بهترین وکیل ارث تهران را برای نمایندگی در دادگاه و حل مشکلات ارثی خود پیدا کنید.
وکیل ارث ارزان معمولا به دو دسته تقسیم میشوند، وکلا با تجربه کم و وکلا با تجربه بالا اما نرخ کار پایین تر. هر دو گروه میتوانند برای مشتریانشان خدمات حرفهای ارائه کنند، اما در نهایت تصمیم انتخاب وکیل بر عهده مشتری است.
از مزایای استفاده از وکیل ارث ارزان میتوان به هزینه کمتر اشاره کرد، اما این معمولا به قیمت کمتری از نظر تجربه و شایستگی خدمات ارائه شده به منزله مشتری منجر میشود. به علاوه ، وکلا با تجربه کمتر ممکن است نتوانند به بهترین شکل مشاوره حقوقی را به مشتریان خود ارائه دهند.
از معایب وکیل ارث ارزان میتوان به کیفیت خدمات ارائه شده و همچنین عدم تضمین موفقیت در پرونده های حقوقی اشاره کرد. برای اطمینان از اینکه انتخاب شما بهترین انتخاب است، بهتر است با وکلای با تجربه کار کنید و از رزومه آنها قبل از اینکه تصمیم بگیرید، با دقت بررسی کنید.
بنابراین، انتخاب یک وکیل ارث باید بر اساس کیفیت خدماتی باشد که به شما ارائه میدهد، نه فقط هزینه ای که باید برای این خدمات پرداخت کنید. برای انتخاب بهترین وکیل ارث، از شما پیشنهاد میشود که با بسیاری از وکلا مشورت کنید و با توجه به نیازهای خود، قیمت و تجربه آنها را مقایسه کنید.
با توجه به اینکه وکلا با تجربه کمتر معمولاً نرخ کار کمتری دارند، برخورداری از خدمات حقوقی با قیمت مناسب میتواند یک گزینه جذاب باشد. با این حال، در زمان انتخاب وکیل ارث ارزان، لازم است به نکات زیر توجه کنید:
1- تجربه و تخصص: تأکید بر تجربه و تخصص وکیل ارث، بسیار مهم است. باید اطمینان حاصل کنید که وکیلی که انتخاب میکنید، دارای تجربه کافی در زمینه ارث است و میتواند به شما در رفع مشکلات ارثی کمک کند.
2- ارائه خدمات مناسب: وکیل ارث باید بتواند خدمات مناسبی را به شما ارائه دهد. آیا وکیل شما میتواند به صورت حضوری و یا غیر حضوری خدمات را ارائه کند؟ آیا وکیل شما در رفع مشکلات ارثی قابل اعتماد است؟
3- هزینه های حقوقی: هزینههای حقوقی یک وکیل بسیار مهم هستند. لازم است به دقت نرخ کار وکیل، هزینه های جانبی و هزینه های دیگر مرتبط با پرونده خود را بررسی کنید.
4- رزومه وکیل: قبل از انتخاب وکیل ارث، باید رزومه وکیل را با دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید که دارای تجربه کافی در زمینه ارث می باشد.
5- توافق نامه: حتماً لازم است برای همکاری با وکیل ارث یک توافق نامه بگیرید که به صورت دقیق و کامل، شرایط خدمات، هزینهها، شرایط پرداخت و سایر جزئیات مرتبط را شرح دهد.
6- مشورت با دیگران: قبل از انتخاب وکیل ارث، میتوانید با دیگران نظیر خانواده یا دوستان خود مشورت کنید تا بهترین تصمیم را بگیرید.
با توجه به این نکات، در انتخاب وکیل ارث ارزان، لازم است که به دقت اقدام کنید و تصمیم خود را با دقت و با بررسی های لازم بگیرید.
برای نوشتن مبایعهنامه ملک وراثی به عنوان یک مشاور حقوقی ارث، لازم است موارد زیر را در نظر داشته باشید:
۱. مشخص کردن صاحبان قبلی ملک: باید نام و شناسه مالی صاحبان قبلی ملک (وراث) در این مبایعه نامه ذکر شود.
۲. توضیح اطلاعات ملک: باید جزئیات ملک شامل نوع، ابعاد، محدودیتها و هرگونه مشکل قانونی یا فنی دیگری که ممکن است تأثیری بر مالکیت ملک و یا ارزش آن داشته باشد، در این مبایعه نامه ذکر شود.
۳. شرح قیمت: باید مقدار پولی که به عنوان قیمت خریداری ملک وراثی پرداخت میشود، در این مبایعه نامه ذکر شود.
۴. شرح شرایط پرداخت: باید شرایط پرداخت مبلغ قیمت خرید ملک وراثی شامل زمان پرداخت، روش پرداخت و هرگونه تأخیر یا جریمه ناشی از عدم رعایت شرایط پرداخت، در این مبایعه نامه ذکر شود.
۵. انعقاد قرارداد: باید روش انعقاد قرارداد (حضوری یا غیر حضوری) و تاریخ انعقاد قرارداد در این مبایعه نامه ذکر شود.
۶. ضمانتها: باید هرگونه ضمانتی که خریدار و فروشنده باید به یکدیگر ارائه دهند، در این مبایعه نامه ذکر شود. این ضمانتها میتواند شامل ضمانت جویی، ضمانت تعهدات حقوقی و هرگونه ضمانت دیگری باشد.
به عنوان وکیل ارث، میتوانید به موکل خود در این زمینه کمک کنید. اولین کمکی که میتوانید به موکل خود ارائه دهید، استفاده از تخصص و دانش حرفهای خود برای تأیید صحت اطلاعات و قوانین مربوط به مالکیت وراث، طراحی و نگارش مبایعه نامه به صورت کامل و رعایت کلیه جزئیات و شرایط مربوط به آن است. همچنین، میتوانید به موکل خود در مذاکره با شخص مقابل کمک کنید تا به شرایط پرداخت قابل قبولی برسند و تأیید خروجی نهایی را انجام دهید.
وکیل ارث ایرانیان خارج از کشور یک حقوقدان متخصص است که به عنوان مشاور حقوقی و نماینده قانونی برای افرادی که به دلایل مختلف خارج از کشور زندگی می کنند، در امور مربوط به ارث و وصیت فعالیت می کند. وظیفه وکیل ارث ایرانیان خارج از کشور شامل پیگیری و رسیدگی به مسائل مربوط به ارث، تحلیل مستندات و مدارک مربوط به ارث، تنظیم سند و دفاتر و ثبت آنها در دفاتر اسناد رسمی و نیز نمایندگی در دادگاه ها می باشد.
نکات مهم و مسئولیت های وکیل ارث ایرانیان خارج از کشور شامل موارد زیر می باشد:
1- بررسی شرعیت و صحت وارثین: وکیل ارث ایرانیان خارج از کشور باید شرعیت و صحت وارثین را بررسی کند تا از وصول حقوق وراث مطمئن شود و تضمین کند که وارثین مستحق هستند.
2- تحلیل مستندات و دفاتر: وکیل ارث ایرانیان خارج از کشور باید مستندات و دفاتر مربوط به ارث را با دقت تحلیل کند تا از صحت آنها اطمینان حاصل شود. این مستندات شامل وصیت نامه، سند ارث، رسیدگی به پایانه ارث، سند تفکیک و یا هرگونه مدرک دیگری مربوط به ارث است.
3- ثبت سند در دفترخانه قضایی: وکیل ارث ایرانیان خارج از کشور باید پس از تحلیل مستندات و دفاتر، سند و دفاتر مربوط به ارث را در دفاترخانه قضایی ثبت کند تا از صحت و قابلیت اجرایی بودن آنها اطمینان حاصل شود.
4- نمایندگی در دادگاه: در صورتی که برای اجرای حق ارث یا وصیت نامه به دادگاه نیاز باشد، وکیل ارث ایرانیان خارج از کشور به عنوان نماینده قانونی شخص مربوطه در دادگاه حاضر شده و ادعاهای مربوط به ارث یا وصیت را پیگیری می کند.
5- مشاوره: وکیل ارث ایرانیان خارج از کشور باید به مشتریان خود مشاوره های لازم را در زمینه حقوق ارث و وصیت نامه ارائه کند تا نسبت به موارد مخ
تلف، ارث یا وصیت نامه خود اطلاعات کافی و صحیح داشته باشند.
6- پیگیری اموال: وکیل ارث ایرانیان خارج از کشور مسئول پیگیری اموال وارثین است. او باید به دقت مستندات و دفاتر مربوط به اموال را تحلیل کند و در صورتی که به پیگیری وصول اموال بیشتری نیاز باشد، مراحل لازم را پیگیری کند.
7- مراحل پیگیری: مراحل پیگیری در امور ارث و وصیت نامه شامل مراحل زیر می باشد:
1) جمع آوری مدارک و مستندات مربوط به ارث و وصیت نامه.
2) بررسی شرعیت و صحت وارثین.
3) تحلیل مستندات و دفاتر مربوطه.
4) ثبت سند و دفاتر در دفاترخانه قضایی.
5) پیگیری اموال وارثین.
6) نمایندگی در دادگاه در صورت لزوم.
8- نکات مهم: در انجام کارهای وکیل ارث ایرانیان خارج از کشور، باید توجه داشت که شخص مربوطه باید به موارد زیر توجه داشته باشد:
1) تعیین وکیل متخصص در امور ارث و وصیت نامه.
2) جمع آوری مدارک و مستندات مربوط به ارث و وصیت نامه.
3) اطمینان حاصل کردن از شرعیت و صحت وارثین.
4) همکاری با وکیل ارث در مراحل پیگیری و رسیدگی به مسائل ارث و وصیت نامه.
5) پرداخت هزینه های مربوط به وکیل ارث.
در نهایت، وکیل ارث ایرانیان خارج از کشور مسئول پیگیری و رسیدگی به مسائل ارث و وصیت نامه موکلین خود می باشد و باید با دقت و حساسیت به این مسئله پایبند باشد. در صورتی که شما به دنبال یافتن وکیل ارث ایرانیان خارج از کشور هستید، باید به موارد ذکر شده توجه کنید و با مراجعه به وکلا و کارشناسان متخصص در این زمینه، اطمینان حاصل کنید که مسئولیت خود را به یک نفر متخصص بسپارید.
در ایران، برای تقسیم ارث و اموال در صورت حیات مادر شوهر به قانون عمومی مدنی مراجعه میشود. طبق ماده 907 این قانون، در صورتی که شخصی دارای فرزند باشد و بعد از او همسر داشته باشد که دارای فرزند نباشد، نصف اموال او به همسر و نصف دیگر به فرزندان او تعلق خواهد گرفت.
در صورتی که شوهر فوت کرده باشد، برای تقسیم ارث و اموال متعلق به وی، به ماده 907 قانون عمومی مدنی مراجعه میشود. طبق این ماده، منافع دست اول (مانند پسماند و حق استفاده از مسکن) به همسر متوفی تعلق خواهد گرفت. همچنین، بعد از کسب اطلاع از فوت شوهر، عملیات ارثبری به صورت اجباری به وکیل ارث مراجعه میکند. وکیل ارث با بررسی مستندات و مدارک مربوطه، شروع به تقسیم ارث و اموال متعلق به فوت کرده خواهد نمود.
بنابراین، در صورت حیات مادر شوهر و بدون فوت شوهر، احتمالاً تقسیم ارث و اموال متعلق به وی، طبق ماده 907 قانون عمومی مدنی صورت خواهد گرفت. اما در صورت فوت شوهر، تقسیم ارث و اموال متعلق به وی با توجه به قوانین ارثبری و با کمک وکیل خوب تهران انجام خواهد شد. به هر حال، توصیه میشود که در این موارد با یک وکیل ارث مشورت کنید تا بهترین تصمیمات ممکن را بگیرید.
برای بررسی دقیقتر قوانین مربوط به تقسیم ارث در صورت حیات مادر شوهر، به ماده 908 قانون عمومی مدنی نیز میتوان اشاره کرد. آنچه در این ماده ذکر شده است، این است که در صورت وجود فرزند برای شوهر، اموال و داراییهای وی به دو بخش تقسیم میشود: نصف آن به همسر و نصف دیگر به فرزندان وراث وی.
اگر ازدواج با شوهر بدون فرزند صورت گرفته باشد و مادر شوهر نیز در زندگی است، اموال و داراییهای شوهر در صورت فوت برای مادر شوهر به ارث خواهد رسید. اما در صورتی که مادر شوهر همچنان در زندگی است و شوهر نیز به فرزندان خود وراثت نکرده باشد، تقسیم اموال به صورت دو مساوی بین مادر شوهر و فرزندان شوهر انجام میشود.
به طور کلی، در تقسیم ارث و اموال در صورت حیات مادر شوهر، حق برخورداری از نصف میراث به عنوان همسر و حق برخورداری از نصف دیگر برای فرزندان وراث وی تعلق خواهد گرفت. البته با توجه به شرایط خاص و موارد مختلف، به همراه مشورت با وکیل خوب تهران، ممکن است تقسیم ارث و اموال به صورت متفاوتی صورت پذیرد.
در کل، برای جلوگیری از احتمال وقوع اختلافات در آینده، توصیه میشود از مراجعه به وکیل خوب تهران برای مشورت در مورد تقسیم ارث و اموال استفاده کرد. وکیل خوب تهران با داشتن دانش لازم در این زمینه، میتواند به شما در تصمیمگیری مناسب و رعایت قوانین ارثبری کمک کند و بهترین راهکارهای ممکن را برای شما پیشنهاد دهد.
طبق ماده 919 قانون عمومی مدنی، پدر و مادر میتوانند به حداکثر یک سوم از کل دارایی خود را به هر کسی که بخواهند وصیت کنند. بنابراین، وصیت بیش از یک سوم در قانون ارث ایران صحیح نمیباشد.
به طور کلی، در قانون ارث ایران، وصیت برای تقسیم میراث تنها تا حداکثر یک سوم اموال مجاز است. در صورتی که پدر و مادر وصیتی بیش از یک سوم از داراییهای خود برای فرزندان خود قید کرده باشند، ماده 919 قانون عمومی مدنی به شرح زیر است:
“وصیت که آن را پدر و مادر صرفاً با رعایت اینکه به بیش از یک سوم دارایی وصیت نشود، از وراثان یا غیر وراثان میگذارند، ملزم به اجرا نیست، مگر این که واصل آن بعد از فوت تمام وراثان یا همهی مردم باشد.”
بنابراین، وصیت پدر و مادر تنها در صورت رعایت حداکثر یک سوم دارایی، معتبر بوده و باید بعد از فوت آنها توسط وکیل خوب ارث تهران اجرا شود. با این حال، در صورت عدم رعایت این مقررات قانونی، وصیت معتبر نخواهد بود و به جای آن، قانون ارث ایران در تقسیم داراییها اعمال خواهد شد.
در کل، احترام به مقررات قانونی و رعایت حداکثر یک سوم در وصیت برای تقسیم اموال، میتواند از بروز اختلافات و نزاعات بین وراثان جلوگیری کند. لذا، توصیه میشود که در صورت نیاز به وصیت، با مشاوره وکیل خوب ارث تهران ، وصیت خود را به صورت قانونی و معتبر ثبت کنید.
سوالات شما
بعد از اینکه شخص فوت میکند ممکن است ماترکی (مال و اموالی) داشته باشد که وراث ایشان بعد از گرفتن گواهی انحصار وراثت میتوانند آن ماترک را بین خود تقسیم کنند.
به این ماترک که به وراث می رسد ارث می گویند.
متوفی: کسی که فوت کرده است.
ترکه: مالی است که از متوفی باقی مانده است.
وارث: شخصی است که از متوفی ارث می برد.
نسب: عبارت از ارتباط و اتصال فردی به دیگری به ولادت شرعی.
خویشان نسبی:عبارت است از وابستگی شخصی به شخص دیگر از طریق ولادت چه مستقیم باشد مانند رابطه پسر و مادرچه با واسطه باشد مانند رابطه برادر که به واسطه پدر با یکدیگر خویشاوند هستند.
خویشان سببی: خویشاوندی بین دو نفر که در اثر ازدواج به وجود می آید. مثل رابطه داماد با مادر همسر یا خواهر زن.
عرصه و اعیان: منظور از عرصه زمین است و منظور از اعیان ساختمان می باشد.
توارث بین دو نفر: یعنی فوت هر یک، باعث ارث بری دیگری میشود.
مثل زن و شوهر که از یکدیگر ارث می برند.
- فوت مورث
- زنده بودن وارث هنگام فوت مورث یا موجود بودن اوارث درخصوص حمل و جنین
- وجود ترکه و اموالی برای متوفی
تا حکم موت فرضی از دادگاه صادر نشده باشد، آن شخص زنده است و به لحاظ قانونی ارث می برد.
خیر در نکاح موقت زن از همسرش که فوت شده است هیچ ارثی نخواهد برد.
اگر بابت مهریه همسر شما اجراییه صادر شده باشد و شما پس از صدور اجراییه اموال خود را به دیگران منتقل نمایید به نحوی که مابقی اموال شما کفاف پرداخت مهریه همسر شما را ندهد ایشان می توانند علیه شما و کسی که مال را به وی منتقل نموده اید شکایت نموده و آن انتقال را باطل نمایند و برای شما نیز مسئولیت کیفری ایجاد می شود.
مهریه لزوما از طریق دادگاه و جلسه رسیدگی مورد حکم قرار نمی گیرد ممکن است همسر شما مهریه خود را از طریق اجرای ثبت مطالبه نموده باشد.
دعوی وقف پیچیدگی های خود را دارد بهتر است شخصأ وارد نشوید و حتما با وکلای متخصص حق وران تماس بگیرید.
چنانچه سند ملک به نام متوفی باشد و در اختیار مستاجر باشد، با گواهی انحصار وراثت، اجاره آن نیز بین وراث تقسیم خواهد شد.
خیر، بر اساس قانون فرزند خوانده ارث نمی برد.
در زمانی که متوفی وصیت بر عدم ارث بردن شخصی مینمایید این شرط باطل میباشد و قابلیت اجرا ندارد
سلام
آقایی ازدواج مجدد داشتن و بعد از فوتشون خانم از آقا ارث بردن.الان که خانم فوت شدن ایا بچههای آقا از ارثی که خانم از پدرشون برده، ارث میبرن؟
سلام وقتتون بخیر .در صلحنامه مادری تمام سهم الارث از پدرش را در ازای هزار متر مربع زمین ،به برادرانش بخشیده یا صلح کرده در حالیکه سهم الارثش حدود ده هزار متر میشود .ایا ورثه میتوانند صلحنامه را باطل کنند یا درخواست سهم الارث از مادربزرگشان که بعد از پدربزرگشان فوت شده کنند ؟ممنون میشم راهنمایی کنین
با سلام و تشکر از انتخاب حق وران برای مشاوره حقوقی
تحت شرایطی امکان فسخ وجود دارد البته باید از وکیل راهنمایی بگیرید و متن و شرایط صلح نامه حتما توسط وکیل بررسی شود.
وکلای موسسه حقوقی حق وران می توانند در موضوعات مختلف حقوقی وکیل شما باشند.
سلام خسته نباشید پدرم در استان مازندران یه زمینی از پدرشون بهش ارث رسیده که جزو منابع طبیعی استان بوده و برای اوقاف پدرم در اون زمین ۲۰ سال پیش خونه ساخته و الان که پدر بزرگم فوت شده پسر عموم رفته این زمین رو از منابع طبیعی خریده و سند گرفته که این زمین برای منه والان حکم تخلیه خونه پدرمو گرفته هر کاری تو استان کردیم قاضی گوشش بدهکار این موضوع نبود و چون زمین ارثی بوده پدر من هیچ مدرکی نداره
ا سلام. بدلیل تخصصی بودن موضوع و تعارض اظهارات شما (از بعد حقوقی) نیازمند بررسی و مطالعه مدارک می باشیم.
سلام .همسرم دو هفته پیض فوت کرده
برای قیومیت باید چکارکنم و روال کار به چه صورته
دو فرزند دارم و ساکن کرجم
سلام. با فوت پدر، پدر بزرگ قیم و عهده دار امور مالی طفل می شود ولی حضانت بر عهده شماست.
سلام .وقت بخیر .مادرم و من سهم ارث پدری رو به برادرمون توی مشاور املاک به برادرم بخشیدیم و در ازای اون مبلغی رو گفتند که
میدن ولی خبری نشد .منو مادرم پیشمان شدیم از این بخشش …چه راهی چلو ما میزارید ..ممنون
سلام. متن صلح نامه یا هبه نامه باید مطالعه شود. ولی مدنظرتون باشه که هبه نامه و صلح نامه باید رسمی باشد تا اعتبار قانونی داشته باشد.
« دیدگاههای کهنه