سوال:
برادرم ساکن تهران دارای ملک شخصی در بیمارستان بازرگانان تهران متوفی شده .فرزندان تهران تحصیل میکنند. زن برادرم پس از یک ماه از بندر بوشهر از داد سر تقاضای قیومیت سه فرزند پسر را نموده. و الان در منزل مسکونی پدری من ساکن است.
اینکه دادگاه برای تحقیق و بررسی اموال برادرم از منزل پدری من صورت جلسه کند از نظر قانون ایراد محسوب میشه یا خیر؟ با تشکر و سپاس
پاسخ سوال:
سلام علیکم
بر اساس مواد ۱۲۰۷ تا ۱۲۵۶ قانون مدنی مربوط به امور قیمومیت بعد از تقاضای فرد برای قیمومیت رویه عملی بدین صورت است که پس از اطلاع دادستان از طریق اشخاص حقیقی یا مرجع انتظامی، دادستان بلافاصله دستور تحقیقات و در ارتباط با چگونگی وجود محجور و حفظ اموال او، محجور را به مرجع انتظامی معرفی می نماید. و مامورین انتظامی نیز لیستی را تهیه می نمایند. اگر پدر شما فوت شده باشند قسمتی از منزل پدری شما نیز جزء دارایی های فرزندان به حساب می آید لذا از آنها نیز لیست برداری شده است.البته لازم به ذکر است که طبق ماده ۱۲۴۷ قانون مدنی دادستان می تواند برای قیم ناظری را تعیین نماید که در اعمال فرد نظارت نماید.
صورت برداری از اموال محجور در زمان نصب قیم ، به مجموعهای از اموال اطراف یک محل قرارگیری قیمومیت اشاره دارد که به منظور حفاظت و نگهداری آنها، محدودیتها و محدودیتهای خاصی وجود دارد.
صورت برداری از اموال محجور در زمان نصب قیم ، فرآیند جمعآوری و ثبت اطلاعات ضروری در مورد این اموال است که برای رصد و کنترل بهتر آنها انجام میشود.
مدارک لازم برای درخواست نصب قیم
درخواست نصب قیم توسط افراد متقاضی باید همراه مدارک زیر به دادسرا ارائه شود:
- مدارک شناسایی متقاضی قیمومت (شناسنامه و کارت ملی)
- مدارک شناسایی محجور (شناسنامه و کارت ملی)
- گواهی حاکی بر فوت پدر محجور (مثل گواهی فوت، شناسنامه باطل شده )
وکلای حق وران راهنمای شما در رسیدن به نتیجه مطلوب می باشند. شماره تماس : ۰۹۱۲۹۴۲۶۶۷۴
ما را در اینستاگرام دنبال نمایید
سلام.مادر بنده زمینی داره که به اسم خودشه و با موافقت ایشان قرار شد برای خرید خانه به فروش برسانیم.
سوال من این است که آیا قیم هم دایره اختیارات وکیل را دارد؟
با تشکر از انتخاب حق وران برای مشاوره حقوقی
خیر، هر گونه دخل و تصرف قیم منوط به اجازه دادستان است.