مالیات چیست ؟
برای اداره عاقلانه یک کشور، دولت باید از شهروندان واجد شرایط مالیات بگیرد. مهم نیست در کجای جهان زندگی می کنیم.پرداخت مالیات به دولت بخش جدایی ناپذیر زندگی همه است.
مالیات ها را می توان به هر شکلی مانند، مالیات های مستقیم و مالیات های غیرمستقیم و بسیاری موارد دیگر دریافت کرد. برای سهولت انواع مالیات را به دو دسته تقسیم می کنیم، یعنی. مالیات های مستقیم و مالیات های غیر مستقیم. این تفکیک بر اساس نحوه پرداخت مالیات به دولت است.
اگرچه دیگر همگان به خوبی ازین واژه و کاربرد های آن آگاه هستند ، اما به عنوان مقدمه ای بر پرداختن به موضوعات مهم مالیاتی بهتر است که ابتدا تعریفی از آن ارائه کنیم .
مالیات که در تمامی کشورها شناخته شده است و در کشورهای توسعه یافته به عنوان یک ابزار اصلی دولت برای درامد محسوب می شود.
چرا که دولت برای اداره ی امورات کشور نیاز به هزینه هایی دارد و این هزینه را از خود مردم دریافت می کند.
برای دریافت سهم مردم بعنوان مالیات نیز قوانین و مقرراتی وضع میکند تا بتواند به صورت عادلانه نسبت به اخذ مالیات اقدام کند .
به دلیل گسترده شدن قوانین و مقررات و بروز کسب و کارهای پیچیده و قوانین پیچیده مالیاتی ، وکیل مالیاتی همواره با آگاهی از قوانین جدید مالیاتی به کمک مردم و کسب و کارها برآمده است.
مالیات ها را می توان به هر شکلی مانند، مالیات های مستقیم و مالیات های غیرمستقیم و بسیاری موارد دیگر دریافت کرد. برای سهولت انواع مالیات را به دو دسته تقسیم می کنیم، یعنی. مالیات های مستقیم و مالیات های غیر مستقیم. این تفکیک بر اساس نحوه پرداخت مالیات به دولت است.
به صورت کلی مالیات بر دو نوع قسم بندی می گردد.
دسته اول مالیات مستقیم است که بر دارایی ، ارث ، و نقل و انتقالات ، مالیات بر درامد می باشد .
مالیات غیرمستقیم نیز مالیاتی است که به صورت غیرمستقیم بر معاملات و مالیات بر مصرف و ارزش افزوده و یا حقوق و عوارض گمرکی محاسبه می گردد .
قوانین مالیات
مالیات یک هزینه یا هزینه مالی اجباری است که توسط هر دولت از یک فرد یا سازمان برای جمع آوری درآمد برای کارهای عمومی که بهترین امکانات و زیرساخت ها را فراهم می کند، وضع می شود. وجوه جمع آوری شده سپس برای تأمین مالی برنامه های مخارج عمومی مختلف استفاده می شود.
اگر کسی از پرداخت مالیات کوتاهی کند یا از مشارکت در آن امتناع کند، طبق قانون از پیش تعریف شده، پیامدهای جدی را در پی خواهد داشت.
قوانین مالیات در کشورهای مختلف بنابر سیاست های آن کشور متفاوت است .
برخی از کشورها مبنای دریافت مالیات را بر اساس دریافت مالیات بیشتر از ثروتمندان متمرکز کرده اند ، حال آنکه در برخی کشورها این مسئله نمود کمتری دارد.
حتی محل مصرف مالیات نیز در کشورهای مختلف متفاوت است.
و بر اساس نیاز دولت ها در زمینه های مختلف آموزشی ، ساخت و ساز ، نظامی و غیره می تواند بنابر برنامه و بودجه ی آن کشور مصرف گردد.
در این مقاله قوانین مالیاتی ایران را بررسی می کنیم .
قوانین مالیات در ایران
در ایران به صورت کلی مالیات بر 2 بخش تقسیم می شود.
مالیات مستقیم :
*مالیات مستقیم شامل مالیات بر درآمد و مالیات بر دارایی می باشد.
مالیات بر درآمد به مالیاتی گفته می شود که بر درامد حاصله افراد تعلق می گیرد
این نوع مالیات هنگام پرداخت از مبلغ پرداختی کسر می گردد و مبلغی که به دست اشخاص می رسد با کسر مالیات است.
مالیات بر دارایی در واقع مالیاتی است که بر دارایی اشخاص مانند زمین ها و مستغلات ، ارث ، حق تمبر و …. به صورت سالانه بر دارایی های شخص وارد می شود.
مالیات غیرمستقیم :
مالیات غیرمستقیم مانند مالیات بر فروش، مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات کالا و خدمات ، مالیات بر مصرف، مالیاتی است که از کالاها و خدمات قبل از رسیدن به آنها اخذ می شود. مشتری که در نهایت مالیات غیر مستقیم را به عنوان بخشی از قیمت بازار کالا یا خدمات خریداری شده پرداخت می کند. از طرف دیگر، اگر نهادی که مالیات میپردازد به عنوان مرجع جمعآوری مالیات، متحمل کاهش متناظر درآمد نشود، یعنی تأثیر و وقوع مالیات بر یک نهاد نباشد به این معنی که مالیات میتواند جابهجا یا منتقل شودو مالیات غیرمستقیم است.
اصطلاح مالیات غیرمستقیم در مقابل مالیات مستقیم قرار می گیرد که مستقیماً توسط دولت از اشخاص (حقوقی یا حقیقی) که بر آنها تحمیل می شود اخذ می شود. برخی از مفسران استدلال کردهاند که «مالیات مستقیم مالیاتی است که مالیاتدهنده نمیتواند آن را از شخص دیگری دریافت کند، در حالی که مالیات غیرمستقیم میتواند چنین باشد.
چه موقع جرائم مالیاتی اتفاق می افتد ؟
هنگامی که دولت به منظور کسب درامد های مالیاتی قوانینی را وضع می کند که بتواند به صورت عادلانه نسبت به اخذ مالیات اقدام نماید.
برخی افراد یا شرکت ها سعی میکنند با خلا های قانونی و یا با استفاده از برخی ترفند ها از دادن مالیات خود داری کنند .
گاهی هم برخی افراد می توانند کار کردن و یا درامد حاصل از اشتغال خود را مخفی کنند تا مالیات نپردازند.
گاهی هم تاخیر در ارائه اظهارنامه و یا عدم پرداخت مالیات و یا ارائه اطلاعات اشتباه و یا کتمان برخی معاملات سبب جرایم مالیاتی خواهد شد.
فرار مالیاتی یا تقلب مالیاتی، تلاش غیرقانونی مالیات دهندگان برای فرار از ارزیابی یا پرداخت مالیاتی است که توسط قانون وضع شده است. محکومیت به فرار مالیاتی ممکن است منجر به جریمه نقدی و حبس شود.
فرار مالیاتی، کلاهبرداری، فساد، پولشویی و سایر جرایم مالی، منافع استراتژیک، سیاسی و اقتصادی همه کشورها را تهدید می کند و اعتماد عمومی به دولت و سیستم مالی را تضعیف می کند. مبارزه با این جرایم نزدیک به هم نیازمند شفافیت مالی، چارچوب های قانونی و نهادی قوی و همکاری موثر بین ادارات مالیاتی و سایر مقامات مجری قانون است.
انواع جرایم مالیاتی
1- عدم استفاده از سامانه مکانیزه فروش
2- جریمه مدیران شرکت
3- مالیات بر ارزش افزوده
4- جریمه ثبت درآمد غیر واقعی
5- جریمه عدم ارسال اظهارنامه مالیاتی
6- جریمه عدم ارسال ترازنامه و صورت حساب سود و زیان
7- جریمه مالیات عملکرد
8- لیست حقوق و دستمزد
جرایم مالیاتی غیر قابل بخشش
ماده 191 قانون مالیات های مسقیم، مقرر می دارد:
“تمام يا قسمتی از جرايم مقرر در اين قانون، بنا به درخواست مودی، با توجه به دلایل ابرازی، مبنی بر خارج از اختيار بودن عدم انجام تكاليف مقرر و با در نظر گرفتن سوابق مالياتی و خوش حسابی مودی، به تشخيص و موافقت سازمان امور مالياتی كشور، قابل بخشوده شدن می باشد.”
مطابق این ماده، در صورتی که مودی، بتواند، دلایلی مبنی بر عدم تقصیر عمدی خود، در دیر پرداخت کردن مالیات مقرر و صحیح انجام ندادن تکالیفش، به سازمان امور مالیاتی ارائه دهد و در صورتی که خوش حسابی وی نیز محرز گردد و سازمان نیز با درخواست بخشودگی، موافقت نماید، فرد، مشمول بخشودگی مالیاتی، قرار خواهد گرفت.
سخن پایانی :
وکیل مالیاتی از لحاظ قانونی دعاوی مالیاتی را میتواند به نفع مودی تغییر دهد .
معمولاً با اختیاراتی که موکل در اختیار وکیل قرار می دهند از جمله مواردی مانند: اعتراض؛ توافق؛ مصالحه ؛تقسیط را میتواند به کار بگیرد و جرایم مالیاتی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد یا اینکه بتواند شامل بخشودگی مالیات یا معافیت از مالیاتی شود.
در صورتی هم که مودی با عدم بخشودگی مالیاتی رو به رو شد ؛حتی الامکان می تواند اقدام به تقسیط نماید.
برای اینکه بتوانید از خدمات بخشودگی مالیاتی برخوردار شوید؛ بهتر است تا از بهترین وکیل خوب تهران و متخصص در حوزه مالیات کمک بگیریم .
گروه وکلای حق وران با همکاری جمعی از وکیل خوب تهران به صورت تخصصی اقدام به ارائه خدمات در زمینه های زیر می نماید :
وکیل قاچاق کالا و ارز، وکیل شرب خمر، وکیل رابطه نامشروع، وکیل ارث ، وکیل جرایم اینترنتی، وکیل پیش فروش آپارتمان، وکیل مالیات، وکیل ملکی وکیل خانواده ؛ وکیل شهرداری ، وکیل تجاوز جنسی ، وکیل سقط جنین ، وکیل جرایم پزشکی ، وکیل سرقفلی ، وکیل جعل ، وکیل فروش مال غیر ، وکیل وقف
بدون دیدگاه