رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع (acquittal for the accused of the crime of illicit relationship)

رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع (acquittal for the accused of the crime of illicit relationship) تنها از جنبه خصوصی مختوم است و جنبه عمومی پرونده مختومه نمی شود.


رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع (acquittal for the accused of the crime of illicit relationship) تنها از جنبه خصوصی مختوم است و جنبه عمومی پرونده مختومه نمی شود.

در پرونده های رابطه نامشروع شکایات معمولاً از طرف همسران از یکدیگر؛ ولی و سرپرست یک دختر طرح و اقامه دعوا می شود.

در دعاوی رابطه نامشروع رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع به صورت شخصی می تواند مختومه اعلام شود.

ولی روند رسیدگی از جنبه عمومی از طریق اوراق قضایی پیگیری خواهد شد.

دعوا بخاطر اینکه جرم رابطه نامشروع است؛ باعث شده که امکان بسته شدن پرونده وجود نداشته باشد.

البته تنها تاثیر رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع در محاکم از تخفیف در مجازات می باشد.

وکیل رابطه نامشروع می تواند برای اخذ رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع اقدامات موثری را ایفا کند.

گروه وکلای حق وران
گروه وکلای حق وران

چرا جرم رابطه نامشروع غیر قابل گذشت است؟

همانطور که در بخش قبل هم اشاره شد درست است که رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع اهمیت دارد.

اما از لحاظ جنبه عمومی غیر قابل گذشت بوده و باید از حیث و جنبه عمومی به پرونده های کیفری رسیدگی شود و پرونده ادامه پیدا کند.بعبارت ساده تر بهتراست اینطری بگیم که علاوه بر شاکی خصوصی که بزه دیده محسوب میشه، دادستان هم دراین گونه موارد  بعنوان مدعی العموم در وقوع این جرم  از حق  بزه دیده دفاع میکند وراسا وارد عمل می شود.

قانونگذار در ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی جرایم قابل گذشت را ذکر کرده است.

لذا جرایمی که در این قانون اعلام نشده است غیر قابل گذشت بوده و و رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع بلا اثر است.

در واقع قابل گذشت بودن جرم توسط مقنن مشخص میشود.

ضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع (acquittal for the accused of the crime of illicit relationship)
حکم برائت برای متهم به جرم رابطه نامشروع

حکم برائت برای متهم به جرم رابطه نامشروع

بهتر است بدانید اغلب پرونده ها و دعاوی کیفری در خصوص جرم رابطه نامشروع علاوه بر رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع مشخص و موجه نباشد؛ می‌تواند موجب حکم برائت متهم به جرم رابطه نامشروع شود.می خواهیم بدانیم چرا برائت اتفاق می افتد؟

دلایل برائت متهم دررابطه نامشروع:

زیرا در پیگیری جرم رابطه نامشروع:نبود دلایل اثبات رابطه نامشروع یا عدم اثبات رابطه نامشروع یا کافی نبودن دلایل برای رابطه نامشروع منجر به توقف شده و حسب مورد، قرار منع تعقیب یا موقوفی  تعقیب یا حکم برائت صادر می شود .چرا که روند رسیدگی به پرونده از جنبه عمومی جرم نیز نیاز به دلیل و مدرک اسناد و مدارک کافی برای اثبات این دعوا می باشد.

در شرایطی که اسناد و مدارک کافی اعم از فیلم؛ عکس ؛پرینت تماس ؛پرینت مکالمات تلفنی ؛فیلم دوربین مداربسته؛ فیلم گوشی؛ شاهد؛ اس ام اس پیامک؛ شات اسکرین و یا هر مورد دیگری اثبات شده باشند و حتی طرفین به جرم خود اقرار کرده باشند؛ پرونده مختومه نمی شود و حکم محکومیت صادر خواهد شد.

 تصمیم دادگاه درخصوص رضایت شاکی در پرونده های روابط نامشروع ؟؟

 آیا می دانستید که قوانین کیفری کشور ما که برگرفته از فقه اسلامی است ، قاضی را بر پوشانیدن جرم و عدم تفحص در جرم رابطه نامشروع تشویق کرده است.

قضات معمولا دراین گونه دعاوی ، طرفین دعوا را بر عدم اقرار در این زمینه راهنمایی می کنند.  تصور کنیددر  پرونده کیفری با موضوع ذکرشده ، رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع حاصل میگردد.  رویه عملی چیست؟ آیا قضات همچنان با سختگیری مطابق قوانین از جنبه عمومی جرم، رسیدگی را ادامه میدهند؟ یا به دلیل رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع، از رسیدگی خودداری کرده و پرونده را مختومه اعلام مینمایند؟دراین جا دوحالت اتفاق می افتد:

رضایت شاکی به دلیل عدم ادله کافی :

در اکثر پرونده های با جرم مذکور، درصورت رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع، چنانچه دلیل دیگری وجود نداشته باشد، رسیدگی به دلیل عدم کفایت ادله اثباتی،  رسیدگی متوقف شده و حسب مورد قرار منع یا موقوفی تعقیب یا حکم برائت صادر میگردد.

رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع با دلایل محکمه پسند

در پرونده رابطه نامشروع، ادله اثبات جرم به دلیل وجود ادله و امارات قوی ومحکم امکان اثبات جرم  وجود دارد. مانند فیلم و عکس غیرقابل ایراد یا اقرار طرفین ، که مطابق مفاد و مقررات قانونی. در این فروض، رضایت شاکی در پرونده رابطه نامشروع، همچنان که موجب مختومه شدن پرونده نمیگردد، به دلیل وجود ادله قابل قبول، رسیدگی به جنبه عمومی جرم، ادامه یافته و حکم محکومیت طرفین نیز صادر میگردد.

 

مجازات رابطه نامشروع

مجازات برخی جرائم رابطه نامشروع حدی و برخی تعزیری است که شامل اعدام، شلاق، حبس و تبعید است.

در صورتی که رابطه نامشروع با ادله کافی اثبات شود، مجرمین به مجازات های مقرر در قانون محکوم می شوند. مجازات جرم زنا، لواط، مساحقه، قوادی و قذف از نوع حدی و مجازات جرائم رابطه نامشروع غیر زنا از نوع تعزیری است، مجازات برخی روابط نامشروع به تشخیص قاضی ممکن است زندان باشد یا برای مجازات برخی حکم تبعید در رابطه نامشروع صادر شود.

در صورتی که رابطه نامشروع با رضایت طرفین صورت گرفته باشد و هر دو طرف در ارتکاب جرم رابطه نامشروع و عمل منافی عفت رضایت داشته باشند، مجازات و حکم رابطه نامشروع با رضایت طرفین برای هر دو نفر قابل اجرا است، اما در صورتی که یکی از طرفین به زور و اکراه مرتکب رابطه نامشروع شده باشد، فقط اکراه کننده به مجازات محکوم می شود.

 

در صورتی که در اتهام رابطه نامشروع قرار گرفته اید می توانید به کمک بهترین وکیل خوب در تهران  رفع اتهام کنید.

حتی می توانید به کمک وکیل متخصص اقدام به شکایت در خصوص حتک حیثیت  و یا آبرو نمایید.

چنانچه  مورد تجاوز قرار گرفته باشیدسریع ترین راهکارهای ممکن را از طریق مشاوره حقوقی با  وکیل رابطه نامشروع یا وکیل زنا دریافت کرده و اقدام نمایید .

در صورت تمایل وکیل متخصص میتواند پیگیر صفرتا صد پرونده شما باشد و در تمامی مراحل در کنار شما گام به گام اقدام به طی مراحل قانونی  به نفع موکل خود نماید.

معرفی وکیل رابطه نامشروع  و وکیل زنا

وکیل پیش فروش آپارتمان

گروه وکلای حق وران متشکل بهترین وکلای خوب تهران آماده ارائه مشاوره حقوقی ؛قبول و پیگیری پرونده ها در زمینه های:

وکیل قاچاق کالا و ارز ؛وکیل ملکی؛ وکیل مالیات؛ وکیل ارث، وکیل شرب خمر؛ وکیل رابطه نامشروع؛ وکیل جرایم اینترنتی؛ وکیل تابعیت؛ وکیل پیش فروش آپارتمان ؛وکیل خانواده ؛وکیل دعاوی شهرداری و…

می باشد.

برای پاسخگویی فوری در ۲۴ ساعت شبانه روز می توانید از بخش تماس تلفنی فوری اقدام کنید.

اخذ مشاوره رایگان از بخش پرسش و پاسخ

اخذ مشاوره آنلاین از طریق مشاوره واتساپی

گروه وکلای حق وران

مشاوره حقوقی رایگان

برای انجام مشاوره حقوقی رایگان از طریق دکمه زیر اقدام کنید.

منیره شفیعیمشاهده نوشته ها

Avatar for منیره شفیعی

من منیره شفیعی با بیش از 4 سال سابقه، نویسنده گروه وکلای حق وران هستم . این مقاله توسط گروه وکلای حق وران، تشکیل شده از وکلای حرفه ای و پایه یک دادگستری با سالها تجربه ، تحریر و نظارت شده است و به منظور پاسخگویی به نیازهای شما گردآوری شده است. در صورتی که شما سوالات مشابه دارید ، پائین همین پست بپرسید تا مطلب مورد نظر شما گردآوری شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *