ارث در صیغه ۹۹ ساله چه از طرف مرد باشد و چه از طرف زن هیچ گونه سهم الارثی وجود ندارد. همچنین در ازدواجهای ۹۹ ساله نفقه به زن تعلق نخواهد داشت.
مگر اینکه نفقه جزو شرایط ضمن عقد پرداخت آن قید شده باشد. در این گونه موارد مخصوصاً خانمها برای اینکه بتوانند نسبت به حقوق خود آگاهی بیشتری داشته باشند؛ پیشنهاد میشود تا پیش از هرگونه عقد موقت و یا همان صیغه ۹۹ ساله با وکیل ارث مشاوره حقوقی داشته باشند تا نسبت به حق و حقوق قانونی خود اطلاعات بیشتری کسب کنند.
چون در اکثر موارد افراد نسبت به حقوق قانونی آگاهی ندارند و بیشتر طرز تفکرات عام هست. اما در مبحث قانونی حتماً باید طبق قانون موارد پیگیری شود و نیازمند مشاوره حقوقی قانونی تخصصی میباشد.
بر همین اساس بهتر است تا در خصوص ارث در صیغه ۹۹ ساله؛ حضانت فرزند؛ مهریه؛ نفقه و موارد مشابه در صیغه ۹۹ ساله و به طور کلی عقد موقت اطلاعات لازم را کسب کنید.09129426674
صیغه ۹۹ ساله در واقع همان عقد موقت در ازدواج موقت میباشد که زوجین می توانند بدون اینکه اقدام به ثبت رسمی ازدواج خود کنند با یکدیگر زوجیت داشته باشند و ضروری نیست. مگر اینکه در صیغههای ۹۹ ساله توافقات ضمن عقد بین زن و مرد انجام شده باشد یا مثلاً در خصوص اثبات مهریه یا اثبات حضانت فرزند حاصل از ازدواج میتواند به زوجین کمک کند.
اما اینکه در زمینه ارث و میراث افراد بخواهند اقداماتی داشته باشند امکانپذیر نیست. در اینجا صیغه ۹۹ ساله در واقع همان ازدواج موقت میباشد که میتواند از چند دقیقه تا چندین سال اتفاق بیفتد.
صیغه ۹۹ ساله چیست؟

صیغه ۹۹ ساله همانطور که بیشتر به آن اشاره شد ماهیت اصلی آن همان عقد موقت است. مطابق ماده ۱۰۷۵ قانون مدنی وقتی ازدواج منقطع یا موقت باشد و برای مدت مشخصی صیغه های موقت ؛مدت زمان جاری شدن صیغه عقد موقت ضروریست.
حال این مدت چند ساعت کوتاه باشد و یا چندین سال باشد فرقی نخواهد داشت. مطابق ماده ۱۷۶ قانون مدنی درباره مدت در عقد موقت یا صیغه اذعان داشته که مدت نکاح منقطع باید کاملاً معین شود. یعنی اینکه هیچگونه ابهامی در خصوص شروع زمان ازدواج موقت یا پایان زمان ازدواج موقت وجود نداشته باشد و این زمان کاملاً مشخص باشد.
البته در قانون هیچ اشاره مستقیمی به صیغه ۹۹ ساله نشده است و در این نوع از صیغه هم یک مدت زمان آغاز و پایان تعیین شده است و به محض جاری شدن صیغه زمان محرمیت آغاز خواهد شد.
بر همین اساس حتی اگر در صیغه ۹۹ ساله و ازدواج موقت هیچگونه نزدیکی بین زن و شوهر اتفاق نیفتد مرد مستوجب پرداخت کل مهریه خواهد بود. یعنی مرد می تواند در ازدواج موقت یا صیغه ۹۹ ساله مدت باقیمانده را بذل کند. ولی باید نصف مهریه را به زن بپردازد. بر همین اساس نفقه؛ ارثیه تحت هیچ عنوان حتی با شرط ضمن عقد مستحق دریافت نخواهند بود.
ارث و حضانت فرزندان در عقد موقت یا صیغه ۹۹ ساله
یکی از نکات قابل توجه در خصوص عقدهای موقت یا صیغههای ۹۹ ساله مبحث ارثیه و حضانت فرزندان متولد شده در این نوع از عقود است که فرزندان این پدر و مادرها حتی در صورتی که از یکدیگر جدا شوند؛ مشمول سهم الارث چه از طرف پدر و چه از طرف مادر خواهند بود.
برای حضانت فرزندان متولد شده در عقد موقت یا صیغه ۹۹ ساله سرپرست کودکان با مادر و پس از آن با پدر خواهد بود.بعد از اینکه فرزند به بلوغ رسید میتواند شخصاً تصمیم بگیرد که با چه کسی زندگی کند.
بدون دیدگاه