حکم تخلیه فوری ملک

حکم تخلیه فوری ملک {حق وران}


حکم تخلیه فوری ملک (Order to immediately vacate the property)منوط به شرایط پیش آمده می باشد که؛ میتوانید شخصاً یا به کمک وکیل ملکی اقدام به اخذ حکم تخلیه فوری ملک از مراجع مربوطه نمایید.

دعاوی باید به گونه ای باشد که بتوان در سیستم قضایی مطرح کرد و حکم و خواسته خواهان صادر شود.

معمولاً دعاوی تخلیه ملک در خصوص ملک های اجاره ای می باشد .

از جمله شرایط حکم تخلیه فوری ملک شامل: مفاد قانونی ۲ ؛۳ و ۴ قانون روابط مستاجر و موجر سال ۷۶ شامل اینکه تنظیم قرارداد اجاره باید به صورت مکتوب باشد.

مدت اجاره ملک در قرارداد باید ثبت شده و تعیین شده باشد.

قرارداد فی مابین موجر و مستاجر باید در دو نسخه به امضا رسیده باشد.

دو نسخه اجاره نامه باید دارای امضای دو شاهد باشد.

در زمان حکم تخلیه فوری ملک باید مدت اجاره تمام شده باشد. زمانی که در قرارداد قید شده باشد به دیگری منتقل نشود اما مستاجر اقدام به انتقال کرده باشد.

زمانی که مستاجر از ملک استفاده غیر مشروع کرده باشد.

 

گروه وکلای حق وران
گروه وکلای حق وران

عدم پرداخت اجاره بها از طرف موجر و مستاجر برای تخلیه فوری ملک موجر باید اقدام به تودیع مبلغ ودیعه در حساب دادگستری نماید.

حکم تخلیه فوری ملک

قانونگذار  جهت حمایت از موجرین و سهولت در تخلیه در صورت انقضاء مدت ، اقدام به وضع مقرراتی تحت عنوان دستور تخلیه نموده است.موجر یا مالک با توسل به عنوان دستور تخلیه می تواند بدون مراجعه به دادگاه و به صورت فوری به محض انقضاء مدت تقاضای صدور یک دستور قضایی یا اجرایی موسوم به دستور تخلیه را بخواهد.

مراحل گرفتن حکم تخلیه فوری ملک از مستاجر

1. مطابق با شرایطی که در بالا اشاره شد؛ میتوان اقدام به اخذ حکم تخلیه فوری ملک کرد.
2. برای این منظور باید مراحل را به طور دقیق طی نمود.
3. ابتدا موجر یا وکیل دعاوی ملکی اقدام به تنظیم دادخواست در خصوص دعوای کرده و بر روی یک سی دی و فلش ذخیره می کند.
4. در مرحله بعد با ثبت نام در سامانه ثنا نام کاربری و کلمه ورود را دریافت می کند.

5. سپس موجر با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست را ثبت نموده و به شورای حل اختلاف می فرستد.

6. بعد از ارجاع دادخواست شورا شرایط موجود را احرازکرده و برای مستاجر حکم تخلیه فوری به مدت یک هفته صادر میکند.
7. مالک می تواند برای اجرای حکم به اجرای احکام شورا مراجعه کند.
8. ممکن مستاجر از شورا درخواست مهلت نماید.
9. شورا تنها یک بار و برای یک ماه به مستاجر فرصت خواهد داد.
10. با اجرای حکم تخلیه مبلغ ودیعه به مستاجر از طرف حساب دادگستری داده می شود. (مبلغ ودیعه از قبل طرف موجر به حساب دادگاه واریز شده است)
11. مستاجر ممکن است خسارتی به ملک وارد کرده باشد؛ یا اجاره بها نپرداخته باشد.
12. موجر می تواند هم به طور همزمان با تودیع و دیعه اقدام به طرح دعوای اجاره و ها و خسارت را نیز تقدیم کند؛ که نهایت خسارت اجاره بها کسر خواهد شد.

حکم تخلیه فوری ملک چقدر طول میکشد؟

حکم تخلیه فوری هفت روز طول خواهد کشید + مدت زمانی که موجر یا وکیل وی در این خصوص اقدام به تنظیم دادخواست می کنند.

سپس مدت زمان ثبت نام در سامانه ثنا؛ ثبت دادخواست؛ مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی؛ ارجاع دادخواست به شورای حل اختلاف ؛احراز شرایط توسط شورا؛ را باید مد نظر قرار دهید.

پس از صدور حکم تخلیه فوری ملک اجرای حکم تخلیه توسط مامور اجرای احکام شورا و بعد از واریز وجه ودیعه به حساب دادگستری انجام خواهد شد.

همچنین در برخی موارد که موجر اقدام به باز کردن درب نخواهد کرد؛مامورین کلانتری برای اجرای حکم دادگاه می‌توانند اقدام کنند که برای این منظور با حضور وی و تنظیم صورت جلسه موجر اقدام به شکستن قفل درب و ورود به ملک می نماید.

 

قانون دستور تخلیه فوری

دستور تخلیه فوری که از آن برای انجام تخلیه ملک استیجاری استناد می شود، ماده ۹ قانون شورای حل اختلاف است، بر اساس بند «ب» ماده ۹ قانون شورای حل اختلاف رسیدگی به همه دعاوی مربوط به تخلیه عین مستاجره در صلاحیت این شورا است اما باید توجه داشت که این امر شامل قراردادهای اجارهء حوزه املاک سرقفلی و حق کسب و پیشه نمی شود.

بر اساس این ماده قانونی، دادخواست تخلیه فوری ملک اجاره ای می بایست به شورای حل اختلاف، محلی ارائه شود که ملک مورد نظر در آن قرار دارد.

پس از ارائه دادخواست تخلیه فوری به شورای حل اختلاف محل پلاک ثبتی، این شورا باید ظرف مدت یک هفته به دعوای بین موجر و مستاجر با توجه به مدارک ارائه شده رسیدگی نماید و در صورت کامل بودن مدارک ارائه شده حکم مقتضی یعنی حکم تخلیه فوری ملک مورد نظر را صادر نماید.

تفاوت دستورتخلیه باحکم تخلیه

دستور تخلیه بدون رسیدگی قضایی توسط شورای حل اختلاف یا اداره اجرای ثبت صادر می شود . همچنین برای دستور تخلیه رعایت تشریفات آیین دادرسی ضروری نیست.و اجرای دستور تخلیه نیازمند صدور اجراییه نیست.

ولی حکم تخلیه اصولا نیازمند تشکیل جلسه رسیدگی و صدور حکم است و حتماً یک قاضی بر روند اجرای حکم نظارت دارد یا حکم مستقیماً توسط خود شخص قاضی صادر می شود.
ضمنا حکم تخلیه کاملا در چارچوب مقررات آیین دادرسی مدنی مورد طرح و رسیدگی قرار می گیرد.اجرای حکم تخلیه نیاز به صدور اجراییه دارد.

 

نکات مهمی که هنگام درخواست تخلیه ملک بهتراست بدانیم . 

رسیدگی به درخواست صدور حکم تخلیه ، حسب مورد ،می تواند در صلاحیت شورای حل اختلاف یا دادگاه عمومی باشد .

به انتخاب متقاضی این امکان وجود دارد که برای تخلیه مستاجر ، تقاضا به صورت درخواست صدور حکم تخلیه یا دستور تخلیه باشد.

صلاحیت شورای حل اختلاف به رسیدگی دستور تخلیه محدود به مواردی است که قرارداد اجاره عادی باشد و امضای دو شاهد در قرارداد وجود داشته باشد و قرارداد کتبی باشد و مدت و مبلغ در قرارداد ذکر شده باشد. به عبارت دیگر برای تقاضای دستور تخلیه چند شرط به شرح ذیل باید وجودداشته باشد

  1.  قرارداد اجاره کتبی باشد.
  2. در قرارداد مدت ذکر باشد.
  3.  در قرارداد مبلغ ذکر شده باشد.
  4. در قرارداد حداقل امضای دو شاهد وجود داشته باشد.
  5.  مدت قرارداد پایان یافته باشد.

 در صورتیکه قرارداد اجاره رسمی باشد، مرجع صدور دستور تخلیه و صدور اجراییه در خصوص تخلیه دفتر اسناد رسمی تنظیم کننده سند و اداره اجرای ثبت است.

 

هزینه دادرسی دعوای تخلیه فوری ملک

درمحاکم قضایی دعاوی به دو دسته مالی و غیرمالی تقسیم می شوند .در خصوص دعاوی مالی هزینه دادرسی ثابت نبوده و بسته به خواسته دعوامتغیر می باشد اما در خصوص دعاوی غیرمالی هزینه دادرسی ثابت است و با توجه به اینکه دعوای تخلیه فوری ملک ازدعاوی غیرمالی است هزینه دادرسی آن برابر دعاوی غیرمالی  وثابت می باشد.

 

پیشنهاد میشود برای اخذ حکم تخلیه فوری از بهترین وکلای خوب تهران در گروه وکلای حق وران حتما اقدام به مشاوره رایگان نمایید.

حکم تخلیه فوری ملک

مشاوره حقوقی رایگان

برای انجام مشاوره حقوقی رایگان از طریق دکمه زیر اقدام کنید.

گروه وکلای حق وران متشکل بهترین وکلای خوب تهران آماده ارائه مشاوره حقوقی ؛قبول و پیگیری پرونده ها در زمینه های:

وکیل قاچاق کالا و ارز ؛وکیل ملکی؛ وکیل مالیات؛ وکیل ارث، وکیل شرب خمر؛ وکیل رابطه نامشروع؛ وکیل جرایم اینترنتی؛ وکیل تابعیت؛ وکیل پیش فروش آپارتمان  ؛وکیل خانواده ؛وکیل دعاوی شهرداری و…

می باشد.

برای پاسخگویی فوری در ۲۴ ساعت شبانه روز می توانید از بخش تماس تلفنی فوری اقدام کنید.

اخذ مشاوره رایگان از بخش پرسش و پاسخ 

اخذ مشاوره آنلاین از طریق مشاوره واتساپی

گروه وکلای حق وران

منیره شفیعیمشاهده نوشته ها

Avatar for منیره شفیعی

من منیره شفیعی با بیش از 4 سال سابقه، نویسنده گروه وکلای حق وران هستم . این مقاله توسط گروه وکلای حق وران، تشکیل شده از وکلای حرفه ای و پایه یک دادگستری با سالها تجربه ، تحریر و نظارت شده است و به منظور پاسخگویی به نیازهای شما گردآوری شده است. در صورتی که شما سوالات مشابه دارید ، پائین همین پست بپرسید تا مطلب مورد نظر شما گردآوری شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *