شرایط وثیقه برای مرخصی
قرار وثیقه؛ قرار تامین اندازه کیفری می باشد که؛ باعث جلوگیری از بازداشت متهم خواهد شد.
بر همین اساس قرار وثیقه از طرف دادستان؛ قاضی یا بازپرس یا مراجع مربوطه در زمان وقوع جرم صادر می شود؛ تا اقدام به بررسی و پیگیری کامل پرونده به جای بازداشت یا زندانی کردن فرد شود.
قرار وثیقه برای شرب خمر یکی از مطمئن ترین روش ها در قرارهای موجود آیین دادرسی کیفری می باشد که آزادی فرد متهم مشروط می باشد و در صورتی که متهم در زندان باشد و به واسطه وثیقه مرخصی بگیرد آزادی موقت می باشد و هر زمان که به وی نیاز باشد؛ باید فوراً در مراجع قضایی حضور پیدا کند و در دسترس باشد.
مبلغ وثیقه زندانی موقت بر عهده مراجع قضایی می باشد که اقدام به صدور قرار وثیقه می کنند.
میزان وثیقه بر اساس نوع جرم ارتکابی متهم و شدت آن ؛میزان خسارت و شرایط موجود پرونده مشخص خواهد شد.

بازداشتی یا زندانی باید مبلغی معادل وثیقه به عنوان ضمانت نامه بانکی؛ یا مال منقول و غیرمنقول یا وجه نقد معرفی کند.
چنانچه زندانی در مورخ معین شده بعد از اتمام مرخصی در زندان حضور پیدا نکند؛ مسئولیت وی با وثیقه گذار می باشد که ممکن است گاهی وثیقه از طرف خود زندانی گذاشته شده باشد که در این صورت فوراً مال ضبط میشود.
اگر وثیقه برای شرب خمر از طرف شخص دیگری گذاشته شود به وثیقه گذار اخطار داده میشود که با پایان اتمام مرخصی متهم باید در زندان حاضر شود .
چنانچه وثیقه گذار از احضار زندانی عاجز باشد وزندانی بدون هرگونه عذر موجه تا ۲۰ روز مراجعه نکند؛ به دستور مقامات قضایی وثیقه ضبط میشود.
در صورتی که ارزش و بهای مال وثیقه بیشتر از مبلغ تعیین شده در وثیقه باشد کلیه هزینه های ضروری کسر شده و بقیه آن به وثیقه گذار برگردانده خواهد شد.

مراحل گذاشتن وثیقه برای شرب خمر
مراحل صدور قرار وثیقه در مراجع قضایی شامل دو مرحله می شود که متهم میتواند با اطلاع از این مراحل فورا اقدام نمایند.
مرحله اول |
زندانی باید از مقامات قضایی درخواست مرخصی و آزادی موقت با قرار وثیقه اعلام کند. سپس قرار وثیقه به زندانی ابلاغ خواهد شد. |
مرحله دوم | اگر زندانی دارای وثیقه شخصی باشد؛ با معرفی آن میتواند فوراً اقدامات لازم را انجام دهد.
در صورت عدم داشتن وثیقه میتوانید از سند اجاره ای نیز استفاده کنید. با قبولی وثیقه از طرف مقامات قضایی زندانی آزاد خواهد شد. |
بدون دیدگاه