مشکلات مالیاتی داروخانه‌ها

وکیل مالیاتی برای داروخانه: 09129426674


مشکلات مالیاتی داروخانه‌ها یکی از معضلات مالیاتی  کشور می‌باشد که؛ متاسفانه انگیزه داروسازان را کاهش داده و باعث دست کشیدن داروسازان از این تخصص و متعاقباً تعطیلی داروخانه‌ها را در پی دارد.البته می توان در راستای احقاق حقوق اشخاص حقیقی و حقوقی در این رسته از مهارت ها ؛ توانایی ها و دانشی که وکیل مالیاتی می تواند ارائه کند بهرمند شد.

علت اصلی مشکلات مالیاتی داروخانه‌ها

در یکی از نشست‌های خبری (به گزارش مهر) با انجمن داروه سازان تهران که برگزار شده بود در پی بررسی و پیگیری مشکلات مالیاتی داروخانه‌ها ناشی از دستورالعمل سازمان مالیات امور مالیاتی جهت اخذ مالیات از داروخانه‌ها اشاره شد؛ عملکرد مالیاتی داروخانه ها مطابق با بند ج مالیاتی بوده است و در نهایت بدون هرگونه مشورت سازمان با وزارت بهداشت یا حتی سازمان نظام پزشکی بند ج را به بند ب انتقال داده‌اند.

در صورتی که این انتقال برای اعمال عملکردها غیر قابل اجرا بوده؛ چون معمولاً مجموعه سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات‌ها و احتساب آن از داروخانه بایدبرای هر مشتری فاکتور صادر کند و از او شناسنامه و کارت ملی بخواهد تا اقدام به ثبت مشخصات کند.
یکی از عمده مشکلات حال حاضر بیماران کمبودهای دارویی زیادی است که دست به گریبان هستند.مردم ناچارند این گرفتاری را بپذیرند. حال برای معضل پیش آمده می توان اقدام به استخدام حسابدار جداگانه برای داروخانه ها کرد. در صورتی که استخدام حسابدار هزینه های بیشتری را در بر خواهد داشت و این هزینه دقیقا چند برابر بیشتر از مالیاتی می شود که قرار است داروخانه بپردازد. لذا با تمامی معضلات به وجود آمده انجمن داروسازان درخواست برگشت بند ج به بند ب را از سازمان امور مالیاتی دارند. در صورتی که این قوانین اجرا نشود متاسفانه منجر به جرایم مالیاتی برای داروخانه‌ها خواهد شد.
در صورتی که شرایط اجرای این دستورالعمل‌ها برای داروخانه‌ها امکان پذیر نیست. چرا که زیرساخت‌های قوی ندارد. بر همین اساس سازمان امور مالیاتی باید بتواند نسبت به داروخانه‌ها از یک روند عادلانه اقدام کند تا این وضعیت نابسامان داروهای داروخانه‌های خصوصی کشور یک روال عادی داشته باشد.

علت اصلی مشکلات مالیاتی داروخانه‌ها
نرخ مالیاتی داروخانه‌ها : 09129426674

نرخ مالیاتی داروخانه‌ها

در زمینه حقوق و مالیات داروخانه‌ها، یک جنبه حیاتی و تاثیرگذار در خصوصیات ساختاری این صنعت وجود دارد که همچنان بسیاری از عموم شاید به آن غفلت کرده باشند. شاید این سؤال در ذهنتان پیش آید که داروخانه‌ها در فرآیند فعالیت خود با چه نحوه مالیاتی مواجه می‌شوند؟
بنابر قوانین مالیاتی، داروخانه‌ها در صورتی که به صورت فروشگاه‌های حقیقی فعالیت کنند، نرخ مالیات خود را بر اساس ماده 131 قانون مالیات‌های مستقیم محاسبه می‌کنند. این ماده، یک معیار پلکانی برای محاسبه نرخ مالیات ارائه می‌دهد که باعث افزایش تدریجی نرخ مالیات بر اساس درآمد حاصل از فروش داروخانه می‌شود. این مفهوم، به عنوان یک وسیله‌ای عادلانه برای تعامل با قابلیت های سودآوری داروخانه ها در نظر گرفته شده است.
اما، آیا قوانین مالیاتی در صورت فعالیت به صورت حقوقی نیز همینگونه عمل می‌کنند؟ پاسخ مثبت است. در این حالت، ماده 105 قانون مالیات‌های مستقیم دارای اهمیتی بسیار زیاد است. طبق این ماده، یک چهارم سود یا به عبارتی 25 درصد آن به عنوان مالیات عملکرد داروخانه در نظر گرفته می‌شود. این نرخ مالیات، به عنوان یک محدوده عادلانه و منطبق بر عملکرد و سودآوری داروخانه ها مطابقت دارد.
این تفاوت در روند مالیاتی داروخانه ها، همچنین نشان از پیچیدگی های حقوقی و مالی در این صنعت برجسته می‌شود. داروخانه ها در تلاشند تا با رعایت قوانین و مقررات مالیاتی، بهره‌وری خود را افزایش داده و در عین حال به جامعه خدمات بهتری ارائه دهند.

چرا داروخانه‌ها از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف هستند؟

خوشبختانه طبق بند ۱۵ جز الف ماده ۹ قانون دائمی مالیات و ارزش افزوده از داروها برداشته شده است. ولی متأسفانه اگر مشابه دارو در ایران تولید شود ارزش افزوده به آن تعلق خواهد گرفت. در صورتی که داروهای وارداتی مشابه۳ درصد مالیات بر ارزش افزوده تعلق خواهد گرفت.

وظایف مالیاتی داروخانه‌ها

 

چرا داروخانه‌ها از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف هستند
معافیت مالیاتی داروخانه ها: 09129426674
  • ارسال اظهارنامه عملکرد
  • ارسال صورت معاملات فصلی
  • ارسال لیست مالیات حقوق

داروخانه‌های متعلق به گروه دوم و سوم اشخاص حقوقی تکلیف مالیاتی کمتری دارند. اعم از:

  • ارسال اظهارنامه عملکرد
  • ارسال لیست مالیات حقوق
  • ارائه گزارش خرید و فروش سالانه و ماهانه

روشهای احتساب مالیات داروخانه

مالیات بر درآمد داروخانه‌ها، بستگی به نوع فعالیتشان (حقیقی یا حقوقی) دارد. برای افراد حقیقی، قانون معافیت معیشتی سالانه را تعیین کرده است، به طوری که درآمدی که تا این مبلغ باشد، از پرداخت مالیات معاف خواهد بود. نرخ مالیات بر درآمد افراد حقیقی به صورت پلکانی تعیین می‌شود.

چگونگی تشخیص مالیات

تشخیص مالیات برای داروخانه‌ها اکنون به روش جدیدی صورت می‌گیرد. در صورت عدم رعایت تکالیف قانونی، سود عملیاتی براساس ضرایب مالیاتی محاسبه می‌شود. درآمدهای داروخانه‌ها براساس وجوه دریافتی از بیمه‌ها و فروش داروها و سایر اقلام تخمین زده می‌شود. میزان مالیات نیز با توجه به ضرائب محاسبه می‌شود. برای محاسبات مالیاتی  در هر صورت بهتر است تا از تخصص وکیل خوب تهران در حوزه مالیاتی استفاده کنید یا مشاوره بگیرید.

چراکه از ابتدای سال ۹۸، نحوه تشخیص مالیات تغییر کرده و بر اساس اسناد و مدارک ارائه شده توسط مودی صورت می‌پذیرد. بنابراین، توصیه می‌شود برای سال ۹۸ به بعد، اسناد و مدارک خود را با توجه به گروه مالیاتی و تکالیف مربوطه نگهداری کنید. عدم ارائه اسناد و مدارک و رعایت تکالیف، عواقب مالیاتی جدی را به همراه دارد.

منیره شفیعیمشاهده نوشته ها

Avatar for منیره شفیعی

من منیره شفیعی با بیش از 4 سال سابقه، نویسنده گروه وکلای حق وران هستم . این مقاله توسط گروه وکلای حق وران، تشکیل شده از وکلای حرفه ای و پایه یک دادگستری با سالها تجربه ، تحریر و نظارت شده است و به منظور پاسخگویی به نیازهای شما گردآوری شده است. در صورتی که شما سوالات مشابه دارید ، پائین همین پست بپرسید تا مطلب مورد نظر شما گردآوری شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *