صلح نامه ارث
1- صلح ارث قبل از مرگ
صلح نامه ارث قبل از مرگ همانطور که از نامش مشخص است، توسط خود شخص قبل از مرگ تنظیم می شود و شخص در این نوع از صلح نامه در یک قرارداد هرآنچه می خواهد و تصمیم دارد انجام دهد را می نویسد و امضاء می کند.
2- صلح نامه ارث بعد از مرگ
دومین نوع از صلح نامه سهم الارث، صلحی است که بعد از فوت تنظیم خواهد شد. در مورد قبل گفتیم وصیت نامه تنظیم می شود تا زمانی که شخص از دنیا رفت، اموالش بین وراث طبق آنچه خواسته تقسیم شود. در صلح نامه ارث بعد از فوت نیز شرایط به این صورت است که شخص می تواند بدون آنکه نیازی به رفتن به دادگاه باشد، اموالی که از خود باقی می ماند را بین وراث تبدیل کند. باید گفت که اگر تقسیم ارث به صورت عادلانه انجام نشود، افراد می توانند نسبت به این تقسیم به دادگاه اعتراض کنند.
صلح نامه سهم الارث چیست؟
مطابق قانون مدنی، در مواد ۷۵۲، ۷۵۴ و ۷۵۸ ، مقرر میدارد:
«صلح، ممکن است یا در مورد رفع تنازع موجود و یا جلوگیری از تنازع احتمالی، در مورد معامله و غیر آن، واقع شود»
«صلح در مقام معاملات، هرچند نتیجه معامله را که به جای آن واقع شده است میدهد، لیکن، شرایط و احکام خاصه آن معامله را ندارد و بنابراین، اگر مورد صلح، عین باشد، در مقابل عوض، نتیجه آن، همان نتیجه بیع خواهد بود، بدون اینکه شرایط و احکام خاصه بیع، در آن مجری شود.»
«هر صلحی نافذ است، جز صلح بر امری که غیر مشروع باشد»
بر اساس مواد فوق الذکر ، صلح در مقام معاملات، عقدی لازم است، در خصوص هر امر مشروعی که میان طرفین عقد، منعقد میشود و به طور معمول، با وجود داشتن آثار عقدی که در قالب عقد صلح منعقد شده، از قواعد خاص آن عقد، پیروی نمیکند.
صلح نامه نیز بسته به نحوه تنظیم آن که به صورت دستی باشد یا با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی، سندی است عادی یا رسمی که عقد صلح، در قالب آن، مکتوب و منعقد شده و مثبت عقد صلح واقع شده میان طرفین عقد میباشد و طرفین عقد، میتوانند از آن، در مقام دفاع یا دعوا، استفاده کنند.
منظور از صلح نامه سهم الارث، سندی است عادی یا رسمی که شخصی به موجب آن، سهم الارث شرعی و قانونی خود را به یکی دیگر از وراث یا به شخص ثالثی، منتقل نموده یا بخشیده و الزامی بر دریافت مال یا وجه، در قبال صلح سهم الارث، نمیباشد اما، در صورت دریافت عوض نیز، صلح سهم الارث، همچنان صحیح خواهد بود.
عقد صلح ،از جمله انواع عقود می باشد ،که در قانون مد نظر قانون گذار قرار گرفته تا بتوان در شرایط خاص از آن بهره برد
هرگاه کسی بخواهد سهم الارث خود را به شخص دیگری ،بفروشد ،ببخشد یا منتقل کند ،می تواند از صلح نامه ارث بهره بگیرد .صلح نامه ارث سند عادی یا رسمی می باشد .
در واقع صلح نامه راهکاریست تا وراث بدون نیاز به مراجعه به دادگاه ،تکلیف اموال را مشخص کنند .
خوب است بدانید تنظیم صلح نامه ارث ،حتی قبل از فوت متوفی نیز، امکان پذیر است ..
زیرا توجه به بعضی نکات در تنظیم صلح نامه ضروری می باشد که تنها یک وکیل ارث اطلاعات کافی در مورد آن را دارد .
نکاتی که باید در تنظیم صلح نامه به ان دقت کنیم :
می توان به در نظر گرفتن بدهی های متوفی ،مالیات در نظر گرفته شده برای ارث و … اشاره کرد .
در ثانی سندیت و اعتبار صلح نامه ای که در دفتر خانه و زیر نظر یک وکیل مجرب تنظیم شده است ،یقینا بیشتر از یک صلح نامه ارث معمولی است .
بهتر است تا برای تنظیم صلح نامه حتما از متخصص حوزه ارث و میراث مشاوره حقوقی بگیرید؛ تاعلاوه بربهره مندی از راهکارهای اصولی و قانون مند از کار خود مطمعن تر شوید.
وکیل ارث: 09129426674
در واقع شخص می تواند قبل از مرگ خود ،اقدام به تعیین سهم هرکسی بپردازد.به بیانی ،برای جلوگیری از اختلاف در آینده مورد استفاده قرار میگیرد .امکان بر هم زدن صلح نامه ،وجود ندارد .مگر اشتباهی در آن وجود داشته باشد ،مثلا شخصی که وارث نبوده در صلح نامه ارث تقسیم ارث شده .هم چنین اگر همه وراث آن را امضا نکرده باشند ،فاقد اعتبار خواهد بود .بهره مندی از دانش و تجربه ،وکیل ارث در این زمینه بسیار کمک کنده خواهد بود
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم ،صلح نامه ارث را میتوان هم بصورت عادی و هم در دفتر خانه تنظیم کرد .
قطع به یقین اگر صلح نامه ارث در دفتر خانه و زیر نظر یک وکیل ارث تیز بین و با تجربه تنظیم شود از اعتبار بیشتری برخوردار بوده و خیال آسوده تری خواهید داشت .
اما صلح نامه عادی نیز معتبر و قابل استناد می باشد .
ولی در کل حضور وکیل میتواند به نوعی تضمین کننده امور شما باشد لذا بهتر است تا از بهترین وکیل خوب تهران در این خصوص اخذ مشاوره حقوقی رایگان یا تلفنی نمایید.
چه مواردی در تنظیم یک صلح نامه ارث باید مورد توجه قرار بگیرد؟
از جمله نکات مهم در تنظیم صلح نامه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- توجه کامل به تمامی حقوق طرفین .
- در نظر گرفتن و ارائه یک راه حل قانونی ،برای حل اختلافات احتمالی در آینده .
- مشخص کردن اینکه چه کسی مسئول پرداخت های قانونی ،چون مالیات ،خواهد بود .
- در نظر گرفتن ضمانت اجرایی .
- تعیین کردن مرجع حل اختلاف .
- تمامی وراث باید آن را امضا نمایند .
اگر شخص اقدام به تعیین تکلیف اموال خود ،قبل از فوت نماید ،مزایایی دارد که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- جلوگیری از اختلاف بین وراث در آینده
- معافیت از مالیان بر ارث
- عدم نیاز به مراجعه به دادگاه در آینده و به منظور تعیین تکلیف ارث
بدون دیدگاه