مادۀ 27 قانون ثبت علائم و اختراعات مصوب تیرماه 1310 به طور اطلاق پذیرش تقاضای ثبت «ابداع هر محصول صنعتی جدید و كشف هر وسیلۀ‌جدید یا اعمال وسائل موجوده به طریق جدید برای تحصیل یك نتیجه یا محصول» را جهت استفاده از مزایای مقرر در مادۀ 26 این قانون تجویز نموده كه‌ بالنتیجه ناظر به ابداعات و اختراعات و اكتشافات دارویی نیز می‌باشد. بند 3 مادۀ 28 قانون موصوف «‌فرمول‌ها و ترتیبات دوایی» صرفاً ناظر به مواد و‌اجزاء تشكیل‌دهندۀ هر دارو بوده و مُنصرَف از موارد مذكور در مادۀ 27 قانون ثبت علائم و اختراعات است.‌ نظر به این‌كه خواستۀ دعاوی مطروحه در شعب اول و سوم دیوان عالی كشور «ثبت طریقۀ تهیۀ مواد و تركیبات دارویی جدید» در حدود مفاد مادۀ 27‌ قانون فوق‌الذكر می‌باشد بنابراین رأی شعبۀ اول دیوان عالی كشور كه مآلاً متضمن این معنی است، موافق با موازین قانونی تشخیص و با اكثریت قریب ‌به اتفاق آراء تأیید می‌گردد.

خلاصه

به موجب مادۀ 27 قانون «ثبت علائم و اختراعات»، صرفاً خودِ ابداعات و اکتشافات دارویی قابل ثبت است و براساس مادۀ 28 این موضوع دربارۀ مواد و اجزای تشکیل‌دهندۀ داروها صدق نمی‌کند.

اولین امتیاز را شما بدهید

دکتر محمد جواد گوهریانمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر محمد جواد گوهریان

سلام من دکتر محمد جواد گوهریان هستم و متولد سال ۱۳۶۴ و دارای دکترای تخصصی در رشته حقوق خصوصی از دانشگاه خوارزمی هستم. بنده سابقه  تالیف و گردآوری بیش از ۸ مقاله در حوزه حقوق خصوصی در نشریات معتبر داخلی و  گرد آوری کتاب در حوزه آرای وحدت رویه قضائی را دارا می باشم. انجام وکالت و مشاوره در بیش از ۴۳۸ پرونده مطرح در محاکم داخلی و بیش از یازده پرونده داوری در عرصه قرارداهای داخلی تا سال ۱۳۹۸ توسط بنده به انجام رسیده است. تخصص در وکالت در زمینه ملکی و همینطور در زمینه شرکت های داخلی و بین المللی در خصوص انعقاد قرارداهای جاری  و وکالت دائم از دیگر حوزه های فعالیت بنده هست. همینطور بنده مفتخرم پاسخ سوالات کاربران عزیزمان را که عضو با ارزش سایت در نزد ما محسوب می شوند، را به دقت و به صورت رایگان در سایت و در بخش پرسش وپاسخ قرار بدهم .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *