5/5 - (5 امتیاز)

خیانت در تقسیم ارث (Betrayal in the division of inheritance) یکی از مسائل بسیار رایج در بین وراث می باشد که معمولاً با یکدیگر توافق ندارند. لذا به دلیل اهمیت موضوع خیانت و تقسیم ارث بهتر است اقدام به پیشگیری های اولیه در این خصوص نمایید؛ که بهتر است از ابتدای امر اقدام به اخذ وکیل ارث کنید؛ تا از تبعات خیانت تقسیم ارث؛ فریب در ارث و بسیاری از موارد مشابه جلوگیری شود.

حال ممکن است سوال کنید چه زمانی خیانت در تقسیم ارث اتفاق می افتد؟ بهتر است بدانید زمانی که یکی از ورثه سهم الارث تمامی وارثین را بفروشد و یا در نحوه نگهداری آن کوتاهی کند در واقع خیانت در تقسیم ارث نموده است.

وارثین ی که به هر دلیلی بخواهند اقدام به اثبات خیانت نمایند؛ باید دارای ادله و اسناد و مدارک کافی در این خصوص باشند .

برای اینکه از کم و کیف کار مطلع شوید و بدانید که مدارک مورد نیاز و مراحل مورد نظر چگونه باید پیگیری شود پیشنهاد می کنیم از بهترین وکیل دادگستری تهران اقدام به اخذ مشاوره حقوقی نمایید؛ در همین راستا ۱۰ وکیل خوب تهران در مجموعه حق وران در حوزه تخصصی ارث و میراث تا پاسخگوی سوالات شما به صورت رایگان یا به صورت تماس تلفنی فوری و حتی آنلاین واتساپی می باشند.

شما با یک مشاوره فوری میتوانید به صفر تا صد و امور پی ببرید و شیوه های خیانت در تقسیم ارث مطلع شوید در ادامه همین مطلب هم ما به انواع روش های خیانت در تقسیم ارث می پردازیم.

خیانت در تقسیم ارث

روش های مختلف خیانت در تقسیم ارث

خیانت در تقسیم ارث به صورت فروش مال مشارکتی

زمانی اتفاق می افتد که یکی از ورثه به نمایندگی از طرف سایر وراث اقدام به واگذاری مالی مشارکتی کرده باشد.
مثلاً فروش منزل مسکونی سهم ورثه در صورتی که امکان واگذاری در اینگونه املاک امکان پذیر نمی باشد.

خیانت یکی از ورثه ها نسبت به سایر وارثین دیگر

این حالت زمانی اتفاق می افتد که یکی از ورثه ها به دلیل ضعف نفس؛ از دیگران سوء استفاده می کند. مثلاً وارثین غیر رشید هستند یا محجور میباشند و نمی توانند اقدام به تصرف در سهم ارث خود کنند و تحت عنوان قیم اقدام به دخل تصرف و نهایت خیانت در تقسیم ارث می کند یا اینکه ممکن است با سوء استفاده از ماهیت سفید یا سفید مهر اقدام به خیانت در امانت نمایند.

تصاحب کردن

یکی دیگر از روش‌های ناجوانمردانه در تقسیم ارثیه تصاحب فروش؛ تملک مال یا گرو گذاشتن آن در مراجع مختلف می باشد که به نوعی خیانت محسوب می شود.

استعمال کردن و مصرف کردن از سهم ارث تمامی وارثین

برخی اوقات سهم الارث افراد مصرفی می باشد .مثلا محصولات کشاورزی یک زمین کشاورزی یا هر چیز دیگری که یکی از ورثه ها بدون اجازه سایر وارثین به تنهایی از آن استفاده کنند.

تلف کردن مال

تلف کردن مال به نوعی خیانت در سهم الارث سایر وارثین می باشد و زمانی اتفاق می افتد که یکی از ورثه یا چند نفر از ورثه مالی را که در اختیار دارد از عمد یا غیرعمد از بین ببرند.

گم کردن مال یا مخفی کردن مال

یکی دیگر از روش های خیانت کردن ورثه نسبت به یکدیگر پنهان کردن مال و اموال موروثی میباشد در واقع امکان دسترسی به مال را برای سایر وراث غیر ممکن میکند؛ بنابراین مخفی کردن مال مصداق بارز مفقود کردن آن می باشد.

بر اساس تمامی موارد مذکور چنانچه همه موارد توسط ورثه های معترض در خصوص خیانت در نحوه تقسیم ارث اثبات شود؛ مشمول مجازات جرم خیانت در امانت ارثیه خواهد بود.

برای اثبات نیازمند دلایل موثق می باشد که در ادامه به این دلایل به صورت جداگانه خواهیم پرداخت.

نحوه اثبات خیانت در تقسیم سهم الارث سایر ورثه

برای این منظور شما می توانید به عنوان شاهد از چند نفر کمک بگیرید.

همچنین گاهی ورثه های متخلف در صورتی که به جرم خود اقرار کنند می تواند دلیل بر اثبات جرم خیانت باشد.

البته در این مورد کمتر پیش آمده که هم چنین اتفاقی بیفتد؛ اما گاهی به دلیل شواهد و قراین مختلف قاضی با وجود مدارک و اسناد و اظهاراتی که از طرفین دعوا می شنود می تواند حکم مخصوص در خصوص خیانت در امانت را صادر کند بنابراین به قانون اعتماد کنید.

خیانت در تقسیم ارث 2

آیا می دانید جرم خیانت در تقصیر سهم الارث ورثه چیست؟

چنانچه خیانت در تقسیم سهم الارث هر یک از ورثه محرز شود؛ قانونگذار مجازات هایی را برای مرتکب یا مرتکبین لحاظ کرده است.

در بهترین حالت محکوم باید اقدام به جبران خسارت کند.

همچنین باید از شش ماه تا یک سال حبس را تحمل کند

مجازات مرتکب جرم خیانت در امانت زمانی اضافه خواهد شد که وی قیم ورثه باشد؛ در این حالت مجازات مرتکب مازاد بر جبران خسارت مالی ۳ تا ۷ سال حبس می باشد.

ضمن اینکه از نظر معنوی نیز باید پاسخگویی وجدان خود نیز باشد

نکته

جرم خیانت در تقسیم سهم ارث ورثه آنی می باشد؛ ضمن اینکه خیانت در امانت ارث جزو جرایم غیر قابل گذشت است و حتی اگر شاکی از حق خود بگذرد قانونگذار از جنبه عمومی جرم مرتکب را پیگیری خواهد کرد ولی با رضایت شاکی مجازات مجرم کاهش پیدا می کند.

مشاوره حقوقی رایگان

برای انجام مشاوره حقوقی رایگان از طریق دکمه زیر اقدام کنید.

مشاوره رایگان

تماس تلفنی فوری

مشاوره های آنلاین

باده وکیل خوب تهران در مجموعه حق وران در ۲۴ ساعت شبانه روز توسط بهترین وکلای حوزه‌های تخصصی شامل:

وکیل قاچاق کالا و ارز ؛وکیل ملکی؛ وکیل مالیات؛ وکیل ارث، وکیل شرب خمر؛ وکیل رابطه نامشروع؛ وکیل جرایم اینترنتی؛ وکیل تابعیت؛ وکیل پیش فروش آپارتمان و وکیل دعاوی شهرداری ؛وکیل دعاوی خانواده

اطلاعات بیشتر: 09129426674

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *