مالیات بر حقوق و عوارض گمرکی (Salary tax and customs duties)

مالیات بر حقوق و عوارض گمرکی (Salary tax and customs duties)مطابق ماده ۱ قانون امور گمرک و حقوق گمرکی برابر است با ۴ درصد ارزش گمرکی کالا + سود بازرگانی مشخص شده از طریق هیئت وزیران می باشد؛که ۴ درصد تعیین شده توسط نرخ حقوق گمرکی ثابت بوده و تغییری نداشته است.


مالیات بر حقوق و عوارض گمرکی (Salary tax and customs duties)مطابق ماده ۱ قانون امور گمرک و حقوق گمرکی برابر است با ۴ درصد ارزش گمرکی کالا + سود بازرگانی مشخص شده از طریق هیئت وزیران می باشد؛که ۴ درصد تعیین شده توسط نرخ حقوق گمرکی ثابت بوده و تغییری نداشته است.

مبالغی که گمرک موظف به وصول آنهاست؛ متعلق به واردات قطعی کالا میباشد البته انجام خدمات مشمول هزینه‌ نخواهد بود.

مطابق ماده ۵ قانون امور گمرکی صاحب کالا موظف است تا کلیه هزینه های پرداختی اعم از حقوق ورودی جرایم ترخیص کالا و هزینه خدمات را برعهده بگیرد.

بهتر است بدانید اخذ مالیات بر حقوق و عوارض گمرکی از جمله قوانین و مقررات تمامی کشورها در زمان واردات یا صادرات خواهد بود.

چونکه مشمول هزینه های مختلفی اعم از حقوق گمرکی + مالیات + عوارض می باشد.

تمامی این هزینه ها در کشور ما و سایر کشورها جهت ترخیص کالا از گمرک است.

گروه وکلای حق وران
گروه وکلای حق وران

گمرک چیست؟

گمرک یک آژانس در کشور است که مسئول جمع آوری تعرفه ها و کنترل جریان کالاها،   حمل و نقل، وسایل شخصی و اقلام خطرناک به داخل و خارج  یک کشور است. به طور سنتی، گمرک به عنوان موضوع مالی در نظر گرفته می شود که حقوق گمرکی (یعنی تعرفه ها) و سایر مالیات ها را بر واردات و صادرات دریافت می کند. در دهه های اخیر، دیدگاه ها در مورد وظایف گمرک به طور قابل توجهی گسترش یافته است و اکنون سه موضوع اساسی را پوشش می دهد: مالیات، امنیت و تسهیل تجارت.

هر کشوری قوانین و مقررات خاص خود را برای واردات و صادرات کالا به داخل و خارج از یک کشور دارد که توسط مقامات گمرکی مربوطه اجرا می شود. واردات / صادرات برخی از کالاها ممکن است به طور کامل محدود یا ممنوع شود. کسانی که این قوانین را زیر پا می گذارند با طیف وسیعی از مجازات ها مواجه می شوند.

هزینه گمرک چیست؟

گفتیم که هزینه‌های گمرک معمولاً به دلیل ترخیص کالا و طی مراحل اداری لازم الاجرا خواهد بود.

پرداخت هزینه های گمرک در واقع همان حقوق ورودی یا عوارض گمرکی هستند یا هزینه های خدمات انجام شده که در واقع مالیات های غیرمستقیم محسوب می شوند.

این مالیات ها معمولاً به انبارهای عمومی گمرک، سازمان بنادر و سازمان ملی استاندارد پرداخت میشود.

برخی موارد صاحبان کالا می توانند از معافیت های مالیاتی گمرکی بهره‌مند شود.

هزینه گمرک شامل چه مواردی می شود؟

هزینه های گمرکی، موارد متعددی را شامل می شوند که مواردی مانند حمل و نقل یا ذخیره کالا در انبار تنها بخشی از آنها هستند.

حقوق ورودی: 4 درصد ارزش گمرکی کالا، به علاوه سود بازرگانی است که به واردات کالا تعلق گرفته و توسط گمرک دریافت می شود.

حقوق گمرکی: مبلغی است که بر اساس جدول تعرفه گمرکی، برای کالاهای وارداتی دریافت می شود.

سود بازرگانی : نوعی مالیات است که بر اساس سیاست های دولت از برخی کالاها دریافت می شود و نرخ آن متغیر است.

حق بیمه: نرخ حق بیمه به عوامل مختلفی از جمله مسافت بین مبدأ تا مقصد، جنس کالا و نوع محموله، تعداد کالا، نوع وسیله نقلیه، شرایط مسیر حرکت کالا و میزان خطرات احتمالی بستگی دارد.

گروه وکلای حق وران

چگونه وکیل مالیاتی می تواند مارا جهت بهینه سازی هزینه هاکمک کند؟

وکیل مالیاتی اصولا می تواند مطابق با قوانین و امتیاز نامه های موجود و مشخص؛ اقدام به اخذ معافیت مالیاتی نمایند.

لذا اهمیت مشاوره حقوقی در این خصوص با وکیل مالیات بسیار حائز اهمیت می باشد.

مالیات بر حقوق و عوارض گمرکی

گروه وکلای حق وران با معرفی ۱۰ وکیل خوب در تهران شما را با تمامی معافیت های مالیاتی و گمرکی آشنا می کند.

برای این منظور می توانید از مشاوره حقوقی رایگان؛ تماس فوری تلفنی یا مشاوره واتساپی آنلاین با ما در ارتباط باشید. 09129426674

مالیات گمرکی چیست؟

دولت برای تامین هزینه های خود مبادرت به اخذ مالیات های اجباری و بلاعوض به صورت مستقیم یا غیرمستقیم می کند.

مالیات های مستقیم مانند:

مالیات بر درآمد دارایی و مالیات بر درآمد

مالیات غیر مستقیم مثل:

مالیات بر واردات

مالیات بر حقوق و عوارض گمرکی مطابق ماده ۱ قانون امور گمرک و حقوق گمرکی برابر است با ۴ درصد ارزش گمرکی کالا

مالیات بر واردات

همانطور که گفتیم مالیات بر واردات جزو مالیات های غیرمستقیم هست که صرف بودجه عمومی کشور خواهد شد و به صورت مالیات بر حقوق گمرکی و مالیات بر سود بازرگانی و حق ثبت سفارش و عوارض اتومبیل های وارداتی است.

مالیات های حقوق گمرکی برای تمامی کالا ها ۴ درصد توسط مجلس تعیین شده است مالیات بر سود بازرگانی بر اساس نوع کالا به صورت متغیر تعیین می شود.

مالیات بر ارزش افزوده

مطابق قانون مالیات بر ارزش افزوده کالا بر حسب نوع کالای وارداتی حجم کالای وارداتی به میزان ۹ درصد مالیات محاسبه میشود.

ضمن اینکه تفاوت کالا و ارزش آن در هر دوره مشخص می باشد.

ارزش کالا

هزینه ابتدایی کالا + بیمه کالا + حمل و نقل کالا + هزینه های جانبی تا ورود به اولین گمرک مطابق با اسناد معتبر تعیین کننده ارزش کالا می باشد..

حقوق ورودی

تعرفه کالا گاهی همان حقوق ورودی میباشد که برابر است با محاسبه ارزش کالا یا مقدار ویژه کالا.

میزان حقوق ورودی قابل پرداخت هر ساله مطابق با جدول تعرفه های گمرکی خواهد بود.

مالیات بر عوارض گمرکی

یکی از تعرفه های حمایتی کشور اخذ عوارض و حقوق ورودی کالاهای وارداتی به کشور میباشد.

البته کالاهای وارداتی موقت تنها عوارض پرداخت می کنند .

کالاهای صادراتی هم فقط عوارض پرداخت می کنند.

عوارض پرداختی

  • هزینه تمبر
  • انبارداری
  • عوارض مهر سربی، لاکی یا نوار چسب گمرکی
  • باربری
  • تخلیه
  • بارگیری
  • تعرفه بندی و حقوق آزمایشگاه
  • حق نظارت در انتقال کالا از وسایل حمل به یکدیگر
مالیات بر حقوق و عوارض گمرکی (

نحوه محاسبه و پرداخت عوارض گمرکی در صادرات و واردات 

عوارض گمرکی در صادرات و واردات کالاها جزء موضوعات حقوقی مهمی است که برای تجار و بازرگانان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به طور کلی، عوارض گمرکی به مبلغی گفته می‌شود که برای صادرات و واردات کالاها به عنوان هزینه‌های اضافی پرداخت می‌شود. نحوه محاسبه و پرداخت عوارض گمرکی در صادرات و واردات دقت و شناخت کامل قوانین و مقررات مربوطه را می‌طلبد.

برای واردات کالاها، عوارض گمرکی از طریق ارائه‌دهنده خدمات گمرکی در کشور مبدا و یا مبادلات تجاری در دفاتر گمرکی ایران محاسبه می‌گردند. مبلغ عوارض گمرکی بر اساس ارزش گمرکی کالا، شیوه واردات (بصورت تمام شده یا نیمه‌شده)، کشور مبدأ و همچنین نوع محصول وارداتی تعیین می‌شود. در این رابطه ، ماده ۲۴ قانون گمرک ایران بند (الف) و (ب) مفاد مشابهی دارند.

برای صادرات کالاها نیز مبلغ عوارض گمرکی بر اساس ارزش گمرکی کالا، شیوه صادرات، نوع کالا، مقصد کشور و نوع حمل و نقل ارائه می‌شود. در این رابطه، ماده ۲۵ قانون گمرک ایران بند (الف) و (ب) راجع به محاسبه عوارض گمرکی در مورد صادرات کالاها صحبت می‌کنند.

لازم به ذکر است که برای پرداخت عوارض گمرکی باید از طریق بانکهای داخلی یا خارجی با احراز هویت و مدارک لازم پرداخت صورت گیرد. همچنین، در مواردی مثل صادرات کالاهایی که به عنوان محصولات خارجی بدون هرگونه اصلاحات حقیقی و حقوقی صادر می‌شوند، عوارض گمرکی برای صادرکننده در قالب تأمین ارز سرمایه‌ای حساب می‌شود.

در نهایت، باید گفت که محاسبه و پرداخت عوارض گمرکی در صادرات و واردات کالاها از جمله موضوعات پیچیده و مستلزم دانش کافی در زمینه‌های گمرکی و حقوقی است. لذا، لازم است که تجار و بازرگانان همواره از خدمات وکیل خوب تهران مشاوره حقوقی بگیرند تا در مسائل مختلف گمرکی از جمله محاسبه عوارض گمرکی، بهترین راهکارهای مالی و اقتصادی را پیشنهاد دهند. همچنین، قانون‌گذاران نیز مسئولیت دارند که با اصلاحات قوانین و مقررات مرتبط با عوارض گمرکی، رویکردهای بهتری در جهت ایجاد شفافیت و عدالت در محاسبه عوارض گمرکی در صادرات و واردات کالاها ایجاد کنند.

در نتیجه، برای حفظ و توسعه روابط تجاری و تسهیل عملکرد بازرگانی، لازم است که مسئولین حوزه گمرکی و قانون‌گذاران با توجه به شعار “کاهش هزینه‌ها و افزایش راندمان”، با اصلاحات قوانین و مقررات مربوط به عوارض گمرکی، تسهیلات لازم را برای تأمین حقوق و کسب درآمد صادقانه از بازار جهانی فراهم آورند.

گروه وکلای حق وران متشکل بهترین وکلای خوب تهران آماده ارائه مشاوره حقوقی ؛قبول و پیگیری پرونده ها در زمینه های:

وکیل قاچاق کالا و ارز ؛وکیل ملکی؛ وکیل مالیات؛ وکیل ارث، وکیل شرب خمر؛ وکیل رابطه نامشروع؛ وکیل جرایم اینترنتی؛ وکیل تابعیت؛ وکیل پیش فروش آپارتمان  ؛وکیل خانواده ؛وکیل دعاوی شهرداری و…

می باشد.

برای پاسخگویی فوری در ۲۴ ساعت شبانه روز می توانید از بخش تماس تلفنی فوری اقدام کنید.

اخذ مشاوره رایگان از بخش پرسش و پاسخ 

اخذ مشاوره آنلاین از طریق مشاوره واتساپی

منیره شفیعیمشاهده نوشته ها

Avatar for منیره شفیعی

من منیره شفیعی با بیش از 4 سال سابقه، نویسنده گروه وکلای حق وران هستم . این مقاله توسط گروه وکلای حق وران، تشکیل شده از وکلای حرفه ای و پایه یک دادگستری با سالها تجربه ، تحریر و نظارت شده است و به منظور پاسخگویی به نیازهای شما گردآوری شده است. در صورتی که شما سوالات مشابه دارید ، پائین همین پست بپرسید تا مطلب مورد نظر شما گردآوری شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *