پیمایش به پایین

وکیل ارث

وکیل ارث بهترین راهنما و مشاور شما برای احقاق حقوق، جهت انتقال دارایی و اموال فردی که فوت شده به وراث وی و… می باشد. معمولاً برای تقسیم اموال نیز باید گواهی انحصار وراثت دریافت کرد اما مباحث حقوقی ارث و میراث به دلیل پیچیدگی های قانونی که دارد، افراد استفاده از کارشناس و متخصص را ترجیح می دهند. معمولاً مشاور حقوقی ارث کلیه مراحل حقوقی میراث را بدون هرگونه اشتباه و خطایی به جریان انداخته و مشکلات این مبحث را به حداقل ممکن می رساند. چرا که وکیل معمولاً با تکیه بر توانمندی ها و مهارت هایی که دارد، کلیه ابهامات پرونده تقسیم ارث را گره گشایی کرده و کلیه انجام مراحل اداری پیگیری پرونده را نیز بر عهده می‌گیرد.

مراحل شکایت برای گرفتن ارث

برای گرفتن ارث چندین مرحله (در ساده ترین پرونده ها ) وجود دارد که شامل موارد زیر می باشد. این مراحل را می توانید به وکیل ارث جهت پیگیری از صفر تا صد واگذار نمائید.

وکیل پایه یک متخصص در زمینه ارث با داشتن تخصص و تجربه کافی در زمینه حقوق میراث، به شما کمک خواهد کرد تا این فرآیند را با موفقیت پشت سر بگذارید.

با توجه به تغییرات مکرر در قوانین میراث، انتخاب وکیل پایه یک ارث با تجربه و خبره در این زمینه می‌تواند به شما کمک کند تا از بهترین نتیجه بهره مند شوید.

گواهی فوت متوفی

گواهی فوت به محض فوت شخص صادر می شود و اجباریست که به وسیله آن می توان مراحل انحصار وراثت به صورت محدود یا نامحدود را پیگیری کنیم. اعضای خانواده شامل پدر، مادر، خواهر، برادر، فرزند، ماموران انتظامی، گروه های امدادی، کارکنان قبرستان، و مالک ملکی که در آن فوت شده است می تواند با ارائه مدرک شناسایی گواهی فوت را دریافت کندبهتر است بدانید گواهی فوت باید حتماً ده روز پس از فوت متوفی توسط افراد مذکور گرفته شود و سپس شناسنامه را تحویل دهند چون بعد از ابطال شناسنامه و گواهی فوت صادر می‌شود که این گواهی در واقع به جای شناسنامه کاربرد دارد و برای امور و مراحل شکایت حصار وراثت مورد نیاز خواهد بود .
استشهادیه دفتر اسناد رسمی تمامی وراث باید اسم شان در فرم های مخصوص استشهادیه نوشته شود و به امضای سه نفر شاهد برسد و امضای آنها از طرف رئیس دفتر اسناد رسمی تایید شود.
گواهی پرداخت مالیات ارث برای پرداخت مالیات ارث باید اداره امور مالیاتی آخرین اقامتگاه قانونی متوفی در ایران مراجعه کرد اگر متوفی مقیم خارج از کشور باشد باید ورثه برای پرداختن به امور مالیاتی به اداره امور مالیات مربوطه در تهران مراجعه کنند و با در دست داشتن مدارک مورد نیاز برای صدور گواهی مالیات بر ارث کلیه دارایی‌های متوفی را به سازمان امور مالیاتی اعلام کند مطابق ماده ۱۷ قانون مالیات های مستقیم تمام اموال متوفی از حساب بانکی، سپرده بانکی، سهام، سهم مشترک، اوراق مشارکت، زمین، ماشین و غیره به اضافه سودهای متعلق به آن مشمول مالیات بر ارث خواهند بود از جمله اموالی که بر آنها مالیات بر ارث تعلق نخواهد گرفت :بیمه عمر؛ خسارت فوت ؛پس انداز خدمت؛ وجوه بازنشستگی؛ اثاث منزل؛ دیه می باشد که با تسلیم اظهارنامه مالیاتی از طرف ورثه و ثبت اظهارنامه به واحد مالیاتی ارجاع داده خواهد شد. بعد از تشکیل پرونده نوبت به بررسی اظهارنامه توسط کارشناسان اداره مالیات خواهد شد. سپس با ثبت فرم اطلاعات ورودی و ارائه گواهی انحصار وراثت توسط ورثه می توان به ماترک متوفی رسیدگی نمود و با گزارش از اموال ورثه با صدور برگ تشخیص مطالبات مالیاتی ابلاغ شده و نوبت به صدور برگ مفاصا حساب و پرداخت آن خواهد رسید.
ارائه مدارک شناسنامه و کپی به دادگاه اصل شناسنامه و کپی آن برای تایید هویت و ارائه به دادگاه الزامی است.با طی کردن مراحل بالا مدارک و اسناد باید مورد بررسی قرار بگیرند .سپس یک نوبت آگهی در روزنامه های کشور به چاپ می رسد تا چنانچه کسی اعتراض دارد بتواند به دادگاه مراجعه کند.

چرا که بعد از این مدت قاضی مبادرت به تقسیم ارث خواهد نمود. برای اینکه بدون حضور در هر یک از مراحل انحصار وراثت بخواهید حضور داشته باشید ؛می توانید با اخذ وکیل ارث و میراث اقدام به رسیدگی نمایید.

 

تقسیم ارث بر اساس دسته بندی طبقاتی انجام می پذیرد. این دسته بندی به شرح زیر است :

وارثین طبقه اول

  • همسر متوفی
  • پدر و مادر متوفی
  • فرزندان متوفی نبود آن ها نوه ها

وارثین طبقه دوم

  • پدربزرگ و مادربزرگ
  • همسر متوفی
  • برادران و خواهران متوفی

وارثین طبقه سوم

  • همسر متوفی
  • خاله
  • دایی
  • عمه
  • عمو متوفی پدر

در صورت نبود آنها فرزندانشان

چه کسانی از ارث محروم اند!!!

  • زنازاده(ماده ۸۸۴ قانون مدنی)
  • لعان زن و شوهر( ماده ۸۸۳ قانون مدنی)
  • قاتل بودن وارث( ماده ۸۸۰ قانون مدنی)
  • کافر( ماده ۸۸۱ قانون مدنی)

محرومیت لعان زن و شوهر از ارث

لعان زن و شوهر طبق ( ماده ۸۸۳ قانون مدنی) از ارث محروم می باشد.

لعان زن و شوهر سوگندی می باشد که بر اساس و پایه مراسم در حضور حاکم شرع انجام میشود.

در این مراسم زن و شوهر از یکدیگر جدا شده و حق ازدواج مجدد با یکدیگر را نخواهند داشت.برای اینکه زن و شوهر مشمول مجازات اسلامی حد قذف ۸۰ ضربه شلاق حد زنا و نفی ولد نشوند باید مراسم آن برای هر دو طرف اجرا شود و فاقد هرگونه تغییراتی باشد.در واقع آن جهت برطرف کردن مجازات حد کاربرد دارد.درلعان زن و شوهر زوج سوگند یاد می‌کند و نسبت زنا را به زوجه خواهد داد. زوج با سوگند های مشابه اتهام وارده را رد میکند و برای همیشه ازدواج دوباره آن ها ممنوع می شود.

زنازاده یا فرزند نامشروع ارث نمیبرد

همان طور که در ماده ۸۸۴ قانون مدنی ذکر شده است؛ زنازاده یا فرزند نامشروع از پدر و مادر و یا اقوام آنها هیچ گونه ارثی نخواهد برد.البته در زمینه حکم قانونی فرزندان نامشروع استثنائاتی وارد شده است که می تواند جهت اثبات شرایط وراثت ولد زنا را تحت شعاع قرار دهد که از این قرار می باشد:

  • زمانی که طفل ناشی از رابطه نامشروع با فردی باشد که در شبه یا اشتباه بوده است.
  • هنگامی که عمل زنا نسبت به او با اکراه انجام گرفته است بنابراین نسبت قانونی خواهد داشت.
  • مواقعی که زن و مرد هر دو در شبه باشند عمل زنا نخواهد بود.
  • رابطه زنا از طرف یکی از والدین ثابت شده باشد و نسبت به والد دیگر در شبه و یا همراه با اکراه باشد.
  • در صورتی که زناکار موقع ارتکاب از اشتباه عمل ارتکابی خودآگاه نباشد و نداند که نسبت به او ممنوع است که از این رابطه ولد به شبهه نامیده می شود.

قاتل ارث نمیبرد

مطابق با ماده ۸۸۰ قانون مدنی قتل مانع از ارث خواهد شد.زمانی که قتل مورث به صورت عمدی باشد؛ در نتیجه فردی که به او ارث تعلق میگیرد، از ارث محروم خواهد شد.هر چند که موصی هم وصیت کرده باشد و انگیزه موصی له ازاقدام به قتل رسیدن به وصیت نامه باشد.

چون قتل عمد با هدف بوده قتل عمدی و باعث بطلان وصیت است.

چنانچه قتل غیر عمدی باشد مانع از ارث نخواهد شد.در واقع اگر به دلیل دفاع مشروع و یا تحت عنوان مامور اجرای احکام کیفری صورت بگیرد مانع از ارث نخواهد بود.بنابراین قتل عمدی زمانی که نامشروع باشد موجب محرومیت از ارث خواهد شد.

در اینجا بی لیاقتی وارث اثبات شده است.گاهی وارث عمل سقط جنین را انجام می دهد؛ هرچند این عمل از نظر کیفری قتل محسوب نخواهد شد؛ ولی بر اساس ماده ۸۵۲ قانون مدنی شامل محرومیت از ارث می شود.البته اگر وارث در قتل فقط معاونت داشته باشد از ارث محروم نخواهد شد.چرا که مطابق ماده ۳۵۷ قانون مجازات اسلامی مرتکب قتل نشده است.قتل مورث دیوانه نیز مانع از ارث می باشد.حتی در قانون قتل غیر مستقیم مورد از طریق:مباشرت، تسبیب، تحریک حیوان، اراده، اهلیت و غیره چون باعث اقبی از مباشر است؛ قتل عمد محسوب شده و محرومیت از ارث را در پی خواهد داشت.

کافر ارث نمیبرد

فرد کافر مشمول ارث نخواهد شد.اگر متوفی مسلمان باشد و وارث کافر به وی ارث تعلق نمیگیرد.

چنانچه متوفی کافر باشدو جمع ورثه او اعم از کافر و مسلمان،وراث کافر ارث نخواهند برد ؛حتی اگر از نظر درجه و رتبه مقدم بر وارث مسلمان باشند.

حتی اگر متوفی مسلمان باشد و جز وارث کافر وارثی نداشته باشد؛ ارث نخواهد برد و اموال به اصطلاح بلا وارث بوده وبه بیت المال خواهد رسید.

محرومیت از ارث با وصیت

از جمله باورهای غلط رایج در جامعه محرومیت از ارث با وصیت می باشد.در واقع در نظام جمهوری اسلامی ایران محرومیت از ارث فاقد اعتبار می باشد.

مطابق ماده ۸۳۷ قانون مدنی هیچ کس نمی تواند ورثه را از ارث محروم کندو وصیت نامه نوشته شده با این مضمون نافذ نبوده و فاقد اعتبار است.مگر اینکه وارث به اراده موصی تسلیم شودو محرومیت را بپذیرد.

چون هیچ کسی نمیتوند منوط بر وصیت نامه ورثه را از ارث محروم نماید.مطابق با قانون ارث تنها موصی می تواند در ثلث مال خود وصیت کند و مابقی ارثیه مطابق قانون ارث به تملک قهری ورثه برای حفظ شئون خانواده تقسیم خواهد شد.مگر در هر یک از مواردی که در بخش قبلی به آنهااشاره شد و مورث از ارث محروم خواهد ش

نشان وکالت برتر

درباره حق وران

چرا وکالت ارث خود را به حق وران بسپارید؟

گروه وکلای حق وران از نخبگان حقوق از جمله اساتید دانشگاه، وکلای دادگستری و قضات باز نشسته می باشد که در جهت ساده سازی و در اختیار قرار دادن هر چه بهتر قوانین و ارائه دیدگاه های حقوقی در جهت تبیین و فهم بهتر قوانین و مقررات برای عامه مردم گام برداشته است.

بیشتر درباره‌ی حق وران بخوانید

+۲۰

سال تجربه مفید

آنلاین

مشاوره

تلفنی

مشاوره

حضوری

مشاوره

صدای وکیل

پیگیری پرونده های ارث و میراث

در این مبحث در مورد ارث و پیگیری پرونده های ارث و میراث صحبت خواهیم کرد.در صورتی که متوفی وصیت داشته باشد مبنا بر اساس وصیت قرار می گیرد. در صورتی که وصیت نامه موجود باشد اموال متوفی تا یک سوم بر اساس وصیت نامه عمل می شود و در صورتی که ...

تصویر پروفایل دکتر محمد جواد گوهریان

دکتر محمد جواد گوهریان

وکیل پایه یک دادگستری با ۱۷ سال سابقه

به طور کلی، در قانون ارث ایران، وصیت برای تقسیم میراث تنها تا حداکثر یک سوم اموال مجاز است. در صورتی که پدر و مادر وصیتی بیش از یک سوم از دارایی‌های خود برای فرزندان خود قید کرده باشند، ماده ۹۱۹ قانون عمومی مدنی به  این شرح است“وصیت که آن را پدر و مادر صرفاً با رعایت این‌که به بیش از یک سوم دارایی وصیت نشود، از وراثان یا غیر وراثان می‌گذارند، ملزم به اجرا نیست، مگر این که واصل آن بعد از فوت تمام وراثان یا همه‌ی مردم باشد.”

خدمات

وظایف وکلای ارث شامل چه مواردی می‌باشد؟

مشاوره و راهنمایی

مشاوره و راهنمایی به موکل در خصوص حقوق و تعهدات وی به عنوان وارث

پیگیری اسناد و مدارک

جمع آوری اسناد و مدارک مورد نیاز برای ثبت و اداره امور مربوط به ارث

تهیه و تنظیم نامه ها و دادخواستها

تهیه و تنظیم نامه ها، درخواست ها و سایر اسناد لازم برای ثبت و اجرای حقوق و تعهدات وراث

نمایندگی در دادگاه ها

نمایندگی در دادگاه ها و سایر مراجع قضایی در صورت لزوم

خیانت در تقسیم ارث

خیانت در تقسیم ارث از روش های مختلف اتفاق می افتد.

فروش مال مشارکتی خیانتی است که یکی از ورثه ها در حق سایر ورثه انجام می دهد.( حتی می‌توان خیانت قیم نسبت به اطفال غیر رشید و مهجور اشاره داشت؛ که به بهانه ی قیومیت افراد اقدام به تصرف فروش و در کل خیانت در امانت می کنند یا اینکه از اوراق سفید امضا و یا ید مهر سوء استفاده می کنم و مرتکب جرم می‌شوند)

برخی از روش های خیانت در تقسیم ارث شامل موارد زیر می باشد :

  • سوء استفاده و مصرف و به کارگیری ارث به نفع خود یا چند باره
  • از بین بردن سهم الارث وارثین
  • مخفی کردن سهم الارث وارثین

در صورتی که یکی از ورثه اقدام به خیانت تقسیم ارث کند سایر وارثین می توانند علیه وی اقدام به شکایت کنند.

البته باید بدانند که برای اثبات جرم باید دلایل و قرائن و شواهد موجهی را برای مراجع ذیصلاح ارائه کنند .ضمن اینکه مراجع می توانند بر اساس ترفند های حرفه ای و مستندات اطلاعات طرف مجرم را به راحتی در دام بیندازند و درخواست مجازات برای ورثه مجرم نمایند

مدارک مورد نیاز برای تشکیل پرونده مالیات بر ارث 

  • فرم اظهارنامه مالیاتی بر ارث
  • اصل و کپی سند مالکیت و اگر اجاره‌ای باشد آخرین اجاره نامه فرد متوفی
  • اصل و کپی گواهی فوت
  • اصل و کپی صفحات شناسنامه متوفا
  • اصل و کپی تمام صفحات ورثه
  • اصل و کپی کارت ملی متوفی
  • اصل و کپی کارت ملی ورثه
  • اگر برای پیگیری پرونده مالیات بر ارث و انحصار وراثت وکیل داشته باشید باید مدارک وکیل اعم از مدارک اصلی و کپی وکالتنامه وکیل کارت ملی و مشخصات وکیل الزامی می باشد.
  • اصل و کپی سند مالکیت خانه آپارتمان؛مغازه
  • اصل و کپی قبوض خدماتی
  • اصل و کپی سند مالکیت اتومبیل و موتورسیکلت
  • کپی دفترچه های حسابهای بانکی و سپرده بانکی
  • اصل و کپی برگه ی سهام
  • اصل و کپی فیش حج عمره و غیره

تقسیم ارث قبل از فوت

گاها افراد تمایل دارند تا قبل از فوتشان ، اموالشان را تقسیم کنند که وراث درگیر دعوای تقسیم ارث نشوند. به این منظور دو روش قانونی قابل استفاده است.

شرایط هبه در تقسیم ارث قبل فوت

معمولاً وکیل ارث از طرف شخص طی یک نامه رسمی یا عادی به صورت دست نویس اقدام به تملیک مال به صورت رایگان به طرف متهب  می نماید.

به مال مذکور هبه می گویند.مطابق ماده ۷۹۵ قانون مدنی مالی را که کسی مجانی به کسی دیگر تملیک نمایند عقد هبه می گویند.

در هبه نامه ارث دریافت پول امکان پذیر نیست مگر اینکه بخواهید عوضی را دریافت کنید.باید از صلح نامه واگذاری سهم الارث استفاده نمایید.از شرایط مهم در هبه مطابق با ماده ۷۹۸ قانون مدنی در تقسیم ارث قبول متهب از طریق ثبت عقد مبتنی برای دریافت سهم می باشد.عقد هبه سهم ارث باید مطابق ماده ۴۷ قانون ثبت اسناد و املاک در دفتر اسناد رسمی ثبت شود.چرا که در هبه نامه عادی برای اینکه از شرایط قانونی و معتبر برخوردار باشد.باید مطابق با ماده ۱۰ قانون مدنی با ارائه درخواست به مراجع قضایی می توان اقدام به رجوع نمود.

صلح عمری در تقسیم ارث قبل از فوت

صلح عمر یکی دیگر از قراردادهای خاص برای انتقال ارث به وارث خواهد بود.انتقال صورت گرفته مبتنی بر شرایطی به خصوص امکان پذیر است.مشروط به اینکه مالک تا زمانی که زنده است از منافع برخوردار باشد و پس از فوت طبق قرارداد رسمی به صورت صلح عمری به فرزند منتقل شود.

ضمن اینکه مالک در زمان عقد صلح عمری در انتقال اموال قبل از فوت می تواند حق فسخ نیز برای خود در نظر داشته باشد.

از آنجایی که طبق قانون ارث تنها افراد می توانند یک سوم از مال خود را وصیت کند و دو سوم مابقی طبق قانون ارث تقسیم می شود؛ تنظیم و تعیین تکلیف مطابق وصیت نامه بسیار کاربردی خواهد بود.چرا که زمان انتقال سند حق استفاده از مال تا پایان برای خود محفوظ خواهد ماند.

برای اینکه قرارداد صلح عمری از اعتبار برخوردار باشد باید در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شود.

جهت اطمینان از روند قانونی و صحت کار میتوانید از بهترین وکیل ارث تهران در مجموعه حق وران درخواست مشتوره داشته باشید .همچنین میتوانید صفر تا صد امور رابه وکلای ما بسپارید.

 

پرسش و پاسخ

پرسش و پاسخ های حقوقی

مخاطبین وب سایت گروه وکلای حق وران میتوانند بصورت رایگان سوالات حقوقی خود را پرسیده و پاسخ پرسش‌های خود را دریافت کنند.

مشاهده همه
سوال

اقامت ویژه در ایران

۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | توسط .

سلام. من شهروند افغانستان هستم و میخواهم برای ایران اقامت ویژه بگیرم باید چه کنم؟

مشاهده پرسش
سوال

پس گرفتن هدایای نامزدی

۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | توسط مبین

سلام وقت خوش. من نزدیک یک سال هست که نامزد دارم و الان به این نتیجه رسیدم که این خانمبرای من مناسب نیست و نمیخام ازدواج کنم ولی در طول این دوران هدایای باارزشی مثل طلا براش خریدم میتونم این هدایا رو پس بگیرم؟

مشاهده پرسش
سوال

پیش فروش ساختمان

۳۱ فروردین ۱۴۰۴ | توسط مهدوی

سلام وقت خوش. قراردادی تحت عنوان پیش فروش آپارتمان که از قبل تنظیم شده بود را امضا کردم. موعد تحویل 1 مهر بود. به سازنده که مراجعه کردم گفت باید مبلغی را بیش از آنچه قرارداد بسته ایم را بدهم و گفت چون قرارداد رسمی نیست اگر شکایت کنم به نتیجه نمی رسم. این حرف […]

مشاهده پرسش
سوال

فروش محصول تاریخ گذشته

۳۱ فروردین ۱۴۰۴ | توسط پرستو

سلام. من از یک داروخانه مقداری دارو خریدم و حالا که اومدم خونه متوجه شدم بعضی از داروها تاریخ گذشته است. به داروخانه که رفتم گفتن که داروها رو از من طبق مقررات پس نمی گیرن. باید به کجا شکایت کنم و آیا به نتیجه می رسم؟

مشاهده پرسش
سوال

کارگر و کارفرما

۳۱ فروردین ۱۴۰۴ | توسط جوادپور

سلام. من 5 سالی هست که در شرکتی مشغول به کار هستم. در قرارداد قید کردیم که کارفرما مکلف است بیمه کند. اما طی این چند سال کارفرما بیمه کامل پرداخت نکرده یعنی به جای سی روز بیست روز پرداخته. من میتونم مازاد رو از کارفرما بگیرم؟

مشاهده پرسش
سوال

توقیف ماشین

۳۱ فروردین ۱۴۰۴ | توسط عزیزی

سلام وقت بخیر. پسر داییم چند روز پیش به خونه ما اومده و از مادرم ماشین رو برای چند روز قرض گرفته. هفته گذشته مطلع شدیم که دولت به علت قاچاق مواد مخدر ماشین رو توقبف کرده و ماشین هم به نام مادرم هست. میشه ماشین رو از توقیفی خارج کرد؟

مشاهده پرسش
سوال

وقف

۲۷ فروردین ۱۴۰۴ | توسط تقی پور

سلام پدر بزرگم یک باب مغازه را وقف 50 ساله کرده برای مصارف عامه و در وقف نامه ذکر شده که پس از 50 سال وقف به نوه های او برسد در این صورت آیا عقد وقف صحیح است و اگر صحیح نباشد آیا ما میتوانیم اجاره آن 50 سال را از اداره اوقاف بگیریم

مشاهده پرسش
سوال

چگونگی دریافت نفقه گذشته

۲۷ فروردین ۱۴۰۴ | توسط بهادری

سلام وقت بخیر. من قصد طلاق دارم و میخام از شوهرم جدا شم. برای همین به خونه پدرم اومدم. من می تونم نفقه ی گذشته رو دریافت کنم یا خیر؟

مشاهده پرسش
سوال

مالک سند در صلح عمری

۱۹ فروردین ۱۴۰۴ | توسط امیر فضلی

سلام وقتتون بخیر. من در صلح عمری ذی نفعم میخام بدونم سند به نام چه کسی میشه؟

مشاهده پرسش
سوال

ارث زوجه

۱۹ فروردین ۱۴۰۴ | توسط فاطمی نیا

سلام وقت بخیر. شوهر من فوت کرده و به غیر از من هیچ ورثه ای نداره. میزان سهم من چقدر میشه و آیا دولت می تونه به عنوان وارث قرار بگیره؟

مشاهده پرسش

مشاهده ویدیو

راهنمای شما در انتخاب بهترین وکیل ارث تهران

یکی از مقوله هایی که بعد از فوت پدر و مادر یا پدر بزرگ و مادربزرگ مطرح میشود بحث ارث است که با توجه به متغییرهایی که مطرح میشود در میزان سهم الارث موثر است.ارث بردن یا نسبی یا سببی است و در این فرایند برخی عوامل دخیل است که قدرالسهم ارث ممکن است کاهش یا افزایش پیدا کند. از جمله این موارد وصیت نامه است.

مقالات

مقالات خواندنی پیرامون وکالت ارث

خیانت در تقسیم ارث و نحوه پیشگیری

خیانت در تقسیم ارث یکی از مسائلی می باشد که ممکن است بین وراث اتفاق بیفتد و از طرق مختلف مانند خیانت در حق ورثای محجور و غیر رشید، تصاحب اجباری، تلف کردن یا گم کردن مال و یا خیانت در هنگام فروش مشارکتی اتفاق می افتد. مجازات خیانت در تقسیم ارث از مجازات شش […]
مطالعه

آیا می‌توان برخی از ورثه را از ارث محروم کرد؟

مراحل شکایت برای گرفتن ارث
مطالعه

ارث فرزندخوانده و شرایط آن

فرزندخوانده شخصی است که دیگری (غیر از پدر و مادر واقعی) او را به فرزندی پذیرفته باشد. تا قبل از اسلام، فرزندخوانده به والدین حکمی محرم بود و از آنها ارث می برد؛ اما با ظهور اسلام فرزندخواندگی به شیوه جاهلیت و به نحوی که فرزندخوانده ارث ببرد و محرم پدرخوانده و مادرخوانده باشد نفی […]
مطالعه

ارث-زن-بعد-از-طلاق

ارث زن بعد از طلاق وکیل خانواده طلاق/ ارث حق وران09129426674 میزان سهم الارث یک زن برحسب موارد زیر محاسبه میشود. مرد دارای فرزند باشد یا نباشد. یا اینکه مرد یک همسر یا چند همسر داشته باشد. بدین صورت که در برابر ماده ۹۴۶ قانون مدنی اگر مردی فوت کند و دارای یک یا چند فرزند باشد و یا همسر دیگری داشته باشد،و همچنین وی دارای نوه باشد سهم الارث زن یک هشتم مال مرد میباشد.
مطالعه

نظرات کاربران

موکلان درباره حق وران چه می‌گویند؟

جهت اطمینان خاطر نظر موکلان ما در مورد پرونده‌هایی که به گروه مشاورین حق وران سپرده‌اند را مشاهده کنید

سهولتی که مجموعه‌ی شما برای وکالت پروند‌های حقوقی ایجاد کرده بسیار جای تقدیر و تشکر دارد، با تشکر از خدمات ارزنده‌ی موسسه حق وران

اورمان فقیهی محدث

برنامه نویس و توسعه دهنده

از راهنمایی های مفید و کاربردی شما ممنونم

خانم شفیعی

موکل پرونده خانواده

سوالات متداول ارث

سوالات متداول از وکیل ارث

برای برداشت از حساب بانکی متوفی چه مدارکی لازم است؟
شناسنامه متوفی و کپی از آن گواهی فوت عقدنامه یا رونوشت آن شناسنامه های سایر ورثه وصیت نامه متوفی
مراحل انحصار وراثت بانکی چگونه است ؟
برای اینکه وراث بتوانند از حساب متوفی برداشت داشته باشند قبل از هر چیز باید یک استشهادیه محضری که به امضای ۳ نفر شاهد رسیده باشد را در دفتر اسناد رسمی تهیه کنند.سپس برای درخواست صدور گواهی انحصار وراثت باید به دفتر الکترونیک خدمات قضایی مراجعه داشته باشند. پس از اینکه دادخواست ارائه شد؛ شورای حل اختلاف آخرین محل سکونت متوفا آگهی حصر وراثت نامحدود را در روزنامه ها انتشار می دهد تا اگر ذینفع دیگری جزو ورثه ها وجود دارد مراجعه کند.در صورتی که تا یک ماه کسی مراجعه نکند گواهی انحصار وراثت نامحدود به وسیله شورای حل اختلاف صادر خواهد شد. انتشار آگهی در روزنامه ها رایگان است؛ اما هزینه انحصار وراثت از نظر نوع انحصار وراثت محدود یا نامحدود هزینه های مختلفی دارد.
وکالت برداشت از حساب متوفی چگونه است ؟
وکالت برداشت از حساب متوفی یعنی این که برای برداشت از حساب بانکی باید از طریق دفتر اسناد رسمی یا کنسولگری محل سکونت موکل مطابق خواسته موکل دادخواستی تنظیم شود. مثلاً ورثه وکالت نامه ای را جهت برداشت از حساب متوفی به طرفیت هریک پس از بررسی یا وکیل ارث خود تنظیم می‌کنند تا بتوانند از حساب برداشت داشته باشند . وکالت برداشت حساب از متوفی به دو صورت جامع و مقید امکان پذیر است. با این امر وکیل ارث در موقع اجرای وظایف رسیدگی به امور حسابداری میراث با مشکل روبرو نمی شود.
چه کسانی حق اعتراض به تقسیم ارث دارند؟
معمولاً افراد مختلفی امکان اعتراض تقسیم ارث را خواهند داشت. شامل: تمامی ورثه ورثه ای که اگر اسمش جزو لیست نباشد می تواند از طریق مراجع قانونی اقدام کند و با اثبات نسبت خود را با متوفی به نحوه تقسیم ارث اعتراض داشته باشد. افراد ذینفع شامل طلبکار وکیل متوفی موصی له
نحوه اعتراض به تقسیم ارث در دادگاه به چه صورت است؟
در صورتی که شخصی جزو وراث محسوب نشود یا کمتر از حقش به وی برسد میتواند با مراجعه به شورای حل اختلاف اقدام به تنظیم دادخواست کند که در مرحله اول باید ثابت کند که جزوه ورثه می و در مرحله دوم باید اثبات کند که متوفی فوت شده است نهایتاً دادخواست ابطال تقسیم ارث را به دادگاه تقدیم کند تا بتواند حقوق و مزایا خود را دریافت کند.
مهلت اعتراض به تقسیم ارث چقدر است ؟
ورثه می تواند تا سه ماه بعد از صدور گواهی انحصار وراثت اقدام به اعتراض تقسیم ارث کنند. اگر هیچ یک از ورثه اعتراضی نداشته باشند اموال بین آنها به صورت قانونی تقسیم می شود
آیا وصیت بیش از یک سوم پدر صحیح است؟
طبق ماده ۹۱۹ قانون عمومی مدنی، پدر و مادر می‌توانند به حداکثر یک سوم از کل دارایی خود را به هر کسی که بخواهند وصیت کنند. بنابراین، وصیت بیش از یک سوم در قانون ارث ایران صحیح نمی‌باشد. به طور کلی، در قانون ارث ایران، وصیت برای تقسیم میراث تنها تا حداکثر یک سوم اموال مجاز است. در صورتی که پدر و مادر وصیتی بیش از یک سوم از دارایی‌های خود برای فرزندان خود قید کرده باشند، ماده ۹۱۹ قانون عمومی مدنی به شرح زیر است: “وصیت که آن را پدر و مادر صرفاً با رعایت این‌که به بیش از یک سوم دارایی وصیت نشود، از وراثان یا غیر وراثان می‌گذارند، ملزم به اجرا نیست، مگر این که واصل آن بعد از فوت تمام وراثان یا همه‌ی مردم باشد.” بنابراین، وصیت پدر و مادر تنها در صورت رعایت حداکثر یک سوم دارایی، معتبر بوده و باید بعد از فوت آنها توسط وکیل خوب ارث تهران اجرا شود. با این حال، در صورت عدم رعایت این مقررات قانونی، وصیت معتبر نخواهد بود و به جای آن، قانون ارث ایران در تقسیم دارایی‌ها اعمال خواهد شد. در کل، احترام به مقررات قانونی و رعایت حداکثر یک سوم در وصیت برای تقسیم اموال، می‌تواند از بروز اختلافات و نزاعات بین وراثان جلوگیری کند. لذا، توصیه می‌شود که در صورت نیاز به وصیت، با مشاوره وکیل خوب ارث تهران ، وصیت خود را به صورت قانونی و معتبر ثبت کنید.
آیا در نکاح موقت زن از متوفی ارث خواهد برد؟
خیر در نکاح موقت زن از همسرش که فوت شده است هیچ ارثی نخواهد برد.
آیا امکان وصول مهریه از سهم ارث وجود دارد ؟
اگر بابت مهریه همسر شما اجراییه صادر شده باشد و شما پس از صدور اجراییه اموال خود را به دیگران منتقل نمایید به نحوی که مابقی اموال شما کفاف پرداخت مهریه همسر شما را ندهد ایشان می توانند علیه شما و کسی که مال را به وی منتقل نموده اید شکایت نموده و آن انتقال را باطل نمایند و برای شما نیز مسئولیت کیفری ایجاد می شود. مهریه لزوما از طریق دادگاه و جلسه رسیدگی مورد حکم قرار نمی گیرد ممکن است همسر شما مهریه خود را از طریق اجرای ثبت مطالبه نموده باشد.
چنانچه متوفی ملکی داشته باشد که در اختیار مستاجر باشد، اجاره آن چگونه تقسیم می شود؟
چنانچه سند ملک به نام متوفی باشد و در اختیار مستاجر باشد، با گواهی انحصار وراثت، اجاره آن نیز بین وراث تقسیم خواهد شد.
آیا متوفی میتواند کل ورثه یا تعدادی از وراث را از ارث محروم کند؟
در زمانی که متوفی وصیت بر عدم ارث بردن شخصی مینمایید این شرط باطل میباشد و قابلیت اجرا ندارد
سهم ارث پدر و مادر از فرزند چگونه است ؟
زمانی که پدر و مادر متوفی هردو در قید حیات باشند و متوفی فرزند و همسر نداشته باشد مادر یک سوم و پدر دو سوم از فرزند خود مطابق ماده ۱۰۶ قانون مدنی ارث خواهد برد.
سهم ارث پدر در صورت وجود فرزند و نبود مادر چقدر است؟
اگر فرزند یا فرزندان متوفی جنین باشند سهم ارث آنها معادل دو سوم برای پسر مطابق ماده ۸۷۸ قانون مدنی در نظر گرفته می شود
سهم ارث پدر و مادر با وجود یک دختر چقدر است؟
اگر پدر یا مادر یا هر دو با یک دختر در قید حیات می باشند پدر و مادر سدس ترکه و دختر نصف خواهد بود مابقی بین وراث تقسیم می شود.
سهم ارث پدر با وجود یک دختر چقدر است؟
یک ششم ترکه برای پدر ،یک دوم ترکه برای دختر ما بقی دو ششم باقیمانده ترکه باید به نسبت سهم ارث تقسیم شود بنابراین سهم ارث پدر یک ششم اضافه می شود.
سهم ارث پدر با وجود چند دختر چقدر است؟
برای دختر ها دو ثلث ترکه، سهم پدر و مادر یک سدس، مابقی سهم به نسبت بین وراث تقسیم می شود.
سهم ارث پدر با وجود فرزند پسر چقدر است؟
سهم ارث پدر با وجود یک یا چند فرزند پسر و دختر یک ششم ترک است و مابقی سهم فرزندان می باشد. اگر فرزندان پسر باشند تساوی بین آنها برقرار است اما با وجود فرزندان پسر و دختر سهم فرزند پسر دو برابر دختر است
سهم ارث پدر با وجود زوج یا زوجه چقدر است؟
سهم ارث زوج نصف ترکه در صورت عدم داشتن فرزند و نوه ، سهم ارث زوجه ربع ترکه در صورت عدم داشتن فرزند و نوه، سهم ارث پدر یک ششم تا تمام ترکه از باقیمانده ترکه
ارتباط با ما

با گروه وکلای حق وران در ارتباط باشید

آدرس

دفتر مرکزی

تهران، خیابان میرزای شیرازی، بالاتر از مطهری، پلاک219، طبقه پنجم، واحد دو

ساعات کاری

ساعات کاری

9:00 صبح تا 17:00 عصر
شنبه تا پنجشنبه

ایمیل

پست الکترونیک

haghvaran@gmail.com
نقشه‌ی دفتر گروه مشاورین حق وران

دیدگاه کاربران

  1. مهدوی گفت:

    سلام
    آقایی ازدواج مجدد داشتن و بعد از فوتشون خانم از آقا ارث بردن.الان که خانم فوت شدن ایا بچه‌های آقا از ارثی که خانم از پدرشون برده، ارث میبرن؟

    1. رستمی گفت:

      سلام. خیر ارث نمی برن

  2. فرزاد گفت:

    سلام وقتتون بخیر .در صلحنامه مادری تمام سهم الارث از پدرش را در ازای هزار متر مربع زمین ،به برادرانش بخشیده یا صلح کرده در حالیکه سهم الارثش حدود ده هزار متر میشود .ایا ورثه میتوانند صلحنامه را باطل کنند یا درخواست سهم الارث از مادربزرگشان که بعد از پدربزرگشان فوت شده کنند ؟ممنون میشم راهنمایی کنین

    1. سها راستاد گفت:

      با سلام و تشکر از انتخاب حق وران برای مشاوره حقوقی

      تحت شرایطی امکان فسخ وجود دارد البته باید از وکیل راهنمایی بگیرید و متن و شرایط صلح نامه حتما توسط وکیل بررسی شود.

      وکلای موسسه حقوقی حق وران می توانند در موضوعات مختلف حقوقی وکیل شما باشند.

  3. تباری گفت:

    سلام خسته نباشید پدرم در استان مازندران یه زمینی از پدرشون بهش ارث رسیده که جزو منابع طبیعی استان بوده و برای اوقاف پدرم در اون زمین ۲۰ سال پیش خونه ساخته و الان که پدر بزرگم فوت شده پسر عموم رفته این زمین رو از منابع طبیعی خریده و سند گرفته که این زمین برای منه والان حکم تخلیه خونه پدرمو گرفته هر کاری تو استان کردیم قاضی گوشش بدهکار این موضوع نبود و چون زمین ارثی بوده پدر من هیچ مدرکی نداره

    1. ا سلام. بدلیل تخصصی بودن موضوع و تعارض اظهارات شما (از بعد حقوقی) نیازمند بررسی و مطالعه مدارک می باشیم.

  4. پروازی گفت:

    سلام .همسرم دو هفته پیض فوت کرده
    برای قیومیت باید چکارکنم و روال کار به چه صورته
    دو فرزند دارم و ساکن کرجم

    1. سلام. با فوت پدر، پدر بزرگ قیم و عهده دار امور مالی طفل می شود ولی حضانت بر عهده شماست.

  5. کمالی گفت:

    سلام .وقت بخیر .مادرم و من سهم ارث پدری رو به برادرمون توی مشاور املاک به برادرم بخشیدیم و در ازای اون مبلغی رو گفتند که
    میدن ولی خبری نشد .منو مادرم پیشمان شدیم از این بخشش …چه راهی چلو ما میزارید ..ممنون

    1. سلام. متن صلح نامه یا هبه نامه باید مطالعه شود. ولی مدنظرتون باشه که هبه نامه و صلح نامه باید رسمی باشد تا اعتبار قانونی داشته باشد.

  6. کلباسی گفت:

    سلام .ی سوال داشتم .آیا خواهر از خواهر خودش ارث میبره …خواهرم فقط ی دختر داره

    1. سلام بله. البته در صورتیکه از طبقات اول ارث کسی باقی نمانده باشد

  7. بایرامی گفت:

    باسلام .من یک فرزند دختر دارم .اگر خودم زودتر از پدر مادرم فوت کنم آیا دخترم که نوه آنها
    میباشند سهم ازث منو ارث میبرد ؟

    1. سلام. بله ارث می برد. ارث بردن فوق تابع قواعد طبقه اول ارث می باشد و پسر دو برابر دختر سهم الارث خواهد داشت.

  8. سهره گفت:

    با عرض سلام .پدر بنده دو تا خانه دارد و یکی از این خانه ها را میخواد سه دانگ سه دانگ به اسم پسرها بزند در دفتر خانه و عنوان نماید که بعنوان ارث داده و دیگر ادعایی نکنند وحالا اگر بعد از فوت پدر بنده پسرها باز هم میتوانند ادعای ارث از دیگر اموال پدرم بکنند ؟

    1. سلام. اگر که ایشان در زمان حیات خوذ اقدام به انتقال واحد فوق به فرزندانشان نمایند، موضوع مشمول نقل و انتقال قراردادی بوده و از شمول ارث خارج خواهد بود. ورثه نیز نمی توانند ادعایی نمایند.

  9. یراحی گفت:

    با سلام .خانه ای از پدرم که فوت شدن باقی مانده پدرم قبل از فوت مادرشون فوت کردن
    حالا تقسیم ارث چگونه است به عموهایم ارثی می رسد .مادرم می تواند خانه را بعنوان مهریه بردارد

    1. سلام. اول ماترک مادربزرگ شما بین پدر و عموهای شما تقسیم میشه و بعد هر چی باقی بمونه اعم از ماترک پدرتون و آنجه به پدر شما به ارث رسیده مابین ورثه پدرتون تقسیم میشه.

  10. پاوه نژاد گفت:

    سلام .جسارتا یه سوال دارم .چنانچه مردی دارای دو همسر باشد و به رحمت خدا برود از همسر اولش اولاد دارد ولی از همسر دومش اولاد ندارد ولی همسر دوم از شوهر قبلیش اولاد دارد ایا ارث همسر دومش که از مرحوم اولاد ندارد اعم ازمنقول و غیرمنقول یک هشتم است یا یک چهارم ؟ از همکارانتان جوابهای متفاوت شنیده ام .لطفا جواب بدید .

    1. سلام. هر دو همسر نامبرده مجموعه یک هشتم ارث می برند. یعنی یک هشتم از اموال منقول و بهای اموال غیر منقول بین دو همسر بالویه تقسیم می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

--:-- 00:00

رزرو وقت

رزرو وقت مشاوره

گروه مشاورین حق وران، سیستم رزرواسیون هوشمند و قدرتمندی را در راستای ارائه‌ی خدمات بروز و آنلاین برای مشتریان خود توسعه داده‌است. با استفاده از این سیستم به راحتی میتوانید جهت تنظیم شکواییه، رزرو وقت آنلاین حضوری و تلفنی اقدام کنید.

تماس
تماس اضطراری
۰۹۱۲-۹۴۲۶۶۷۴
واتس اپ
شماره واتساپ
۰۹۱۲-۹۴۲۶۶۷۴
سامانه رزرو وقت مشاوره حق وران
دکتر محمد جواد گوهریان

دکتر محمد جواد گوهریان

وکیل پایه یک دادگستری با ۱۷ سال سابقه

مشاهده‌ی رزومه

دکتر سبحان فتح اللهی

وکیل پایه یک دادگستری

مشاهده‌ی رزومه