اثبات بیگناهی در رابطه نامشروع به شما می تواند کمک کند تا دچار مجازات سنگین آن نشوید. رابطه نامشروع به رابطه زن و مردی گفته می شود که میان آن ها پیوند زناشویی وجود ندارد. قانون مجازات اسلامی این عمل را جرم انگاری کرده است.
اما گاهی افراد بر خلاف واقع به جرم رابطه نامشروع متهم می شوند که در این زمان لازم است شخص بتواند بیگناهی خود را به اثبات برساند. و در این زمان می تواند از شهادت شهود یا ادله ای مانند تلفن همراه، دوربین مداربسته یا سوابق پزشکی قانونی استفاده نماید.
رابطه نامشروع چیست؟
قانونگذار ماده 637 قانون مجازات اسلامی صراحتا به جرم انگاری رابطه نامشروع پرداخته است. رابطه نامشروع رابطه ای است که از زنا پایین تر است. یعنی تنها در حد مزاجعه و تقبیل می باشد. مجازات آن بر اساس همین ماده 99 ضربه شلاق می باشد. حال اگر این جرم همراه با عنف و اکراه باشد تکلیف چیست؟
اگر در این جرم رابطه به صورت عنف یعنی با زور و اکراه باشد. چون اکراه در کار بوده و طرف مقابل هیچ رضایتی نداشته تنها اکراه کننده مجازات می شود.
عوامل موثر در افزایش رابطه نامشروع
مشکلات اقتصادی، مشکلات فرهنگی، مشکلات در رابطه زناشویی، تاثیرات منفی شبکه های اجتماعی و شبکه های ماهواره ای از جمله مواردی هستند. که در افزایش رابطه نامشروع در جامعه امروزی تاثیرگذار بوده اند.
اما گاهی افراد بر خلاف واقع، متهم به جرم رابطه نامشروع می شوند که در این زمان نیاز به اثبات بی گناهی در محاکم قضایی است.
شما برای اثبات بی گناهی خود لازم است از یک وکیل متخصص بهره مند شوید تا شما را در این راه یاری نماید. جرم رابطه نامشروع از جمله جرایمی است که اثبات آن بسیار دشوار است زیرا جرمی است که در خلوت اتفاق می افتد و شاهدی وجود ندارد.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به عناوین ذیل مراجعه کنید:
شکایت رابطه نامشروع چقدر طول میکشد؟
نمونه رای تقاضای طلاق به لحاظ روابط نامشروع زوج
نمونه رای اشخاصی که می توانند شاکی در بزه رابطه نامشروع باشند
اثبات بیگناهی در رابطه نامشروع
با توجه به تنوع ادله اثبات دعوا در دعاوی کیفری، راه های متعددی برای اثبات بیگناهی وجود دارد. متهم میتواند برای اثبات بی گناهی خود از رابطه نامشروع اقداماتی انجام دهد، که این اقدامات شامل:
- اقرار متهم: گاهی شخص، خود اقدام به اقرار نموده که در این صورت جرم انتسابی اثبات می شود اما گاهی شخص از حق سکوت خود استفاده می نماید و سکوت اختیار می کند و از اقرار به جرم جلوگیری می کند.
- شهادت شهود : همان طور که شهادت شهود در اثبات جرم موثر است در بی گناهی متهم نیز می تواند تاثیر گذار باشد به شرطی که شهادت شهود مستند و معتبر باشد.
- علم قاضی: گاهی قاضی با توجه به شواهد و مدارک به بی گناهی متهم پی می برد .
سایر ادله قانونی
مانند بررسی تلفن همراه، دوربین های مداربسته، سوابق پزشکی متهم می باشد. که قاضی با بررسی این مدارک می تواند به بی گناهی متهم پی ببرد. و در صورت اثبات بی گناهی متهم، قاضی حکم برائت وی را صادر خواهد کرد.
گاهی شاکی برای اثبات ادعای خود به پرینت مکالمات و پیام های متهم متوسل می شود و از قاضی درخواست اخذ پرینت مکالمات را می نماید و اپراتور مذکور موظف است تا پرینت را در اختیار قاضی قرار دهد. نکته قابل ذکر این است که پرینت مکالمات و پیام ها دلیل قطعی بر اثبات جرم رابطه نامشروع نمی باشد و اماره ایست برای قاضی تا به علم قاضی کمک کند.
روش دیگری که می توان از آن برای اثبات بی گناهی استفاده کرد به چالش کشیدن دلایل شاکی است در این روش متهم دلیلی ارائه نمی دهد بلکه ثابت می کند دلایل مطرح شده از جانب شاکی فاقد وجاهت قانونی می باشد.
به عنوان مثال جعلی بودن سند ارائه شده از جانب شاکی یا این که شهود معرفی شده از جانب شاکی فاقد شرایط قانونی شهادت می باشند.
سخن پایانی
اثبات بیگناهی در رابطه نامشروع باعغث می شود که که فرد مجازات نشود. بی گناهی تنها در حالتی متصور است که رابطه نامشروع به صورت عنف باشد. یعنی ارتباطی که صورت گرفته با اکراه و زور باشد. در این حالت چون طرف مقابل هیچ گونه رضایتی برای برقراری ارتباط نداشته است و به اجبار تن به این عمل داده است. تنها اکراه کننده مجازات می شود و شخص اکراه شده مجازاتی ندارد.
با به شما پیشنهاد می کنیم که در این موارد حتما از وکیل متخصص استفاده کنید چرا که این امر از شرایط خاصی برخوردار است. علت آن که این نوع روابط معمولا در خلوت انجام می گیرد و کسی شاهد این امر نیست. و علاوه بر آن اگر شاهدی هم باشد باید شرایط شهود را داشته باشد. برای همین داشتن وکیل به شما کمک می کند.
دیدگاه کاربران
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ثبت میکند!