شرایط و نحوه صدور حکم برائت
زمانی که شما متهم به شرب خمر؛ حمل و نگهداری؛ ساخت ؛تهیه و تولید مشروبات الکلی شده اید؛ اما مدارک شما یا متهم وجود نداشته باشد یا مدارک قانعکننده نباشد؛ میتوانید اقدام به اعتراض نمایید.
گاهی مواقع به دلیل رونده پرونده های این چنینی در این خصوص ممکن است آسیب و خسارت معنوی به افراد وارد شود.
لذا برای اینکه در صدد جبران آبروی رفته برایند حکم برائت شخص در روزنامه های کثیرالانتشار منتشر خواهد شد.
برای اخذ رای برائت شرب خمر باید دلایل و آثاری بر این موضوع وارد باشند که در ادامه به برخی از این آثار و دلایل می پردازیم.
آثار اصل برائت
یکی از مهمترین اصول برائت؛ ارائه دلیل و اثبات می باشد .
متهم نباید به اجبار اقرار به جرم ارتکابی کند.
همچنین نباید به اجبار شهادت دهد و خود را مجرم قلمداد کند.
استفاده از قاعده دراء برای اثبات بی گناهی
اگردر ارتکاب جرم برای قاضی شبهه به وجود آید. می توان گفت که دراینجا قاعده دراء جاری میشود .در رابطه با قاعده در اینطوری میتوان گفت که یکی از مهمترین مباحث در قانون جزایی اسلام قاعده دراء است. اصل درقاعده دراء، سقوط مجازات است. حضرت علی فرمودند اگر کسی مسلمان شود و اقرار به اسلام کند ولی شراب بنوشد و زنا کند و ربا بگیرد در حالی که احکام شرع برای او بیان نشده ،بر چنین شخصی اقامه حد نمیکنم اگر جاهل باشد و نداند بلکه احکام فوق را بر او تعلیم میدهم اگر بعد از آگاهی مرتکب جرم شد اقامه حد بر او جاری میشود.
یکی از ارکان در اصل برائت (مجرم نبودن اشخاص تا زمان اثبات خلاف آن است ) در واقع در مرحله تحقیقات مقدماتی جاری اصل برائت جاری می شود. حق برائت دارای آثاری است از جمله منع صدور قرار تامین جز با تصریح قانون حق برخورداری از سکوت حق تفهیم اتهام در اولین ساعات بازداشت.اصل برائت در نظامهای حقوقی اسلامی فرض بر بیگناهی متهمان دارد .
آیا برای شرب خمر حبس وجوددارد؟
به موجب ماده ۲۶۴ قانون مجازات اسلامی مصرف مسکر (شرب خمر) موجب حد است. یعنی مرتکب شرب خمر، به مجازات ۸۰ ضربه شلاق محکوم میشود. سوء پیشینه جرم شرب خمر تا دوسال در سابقه شما موثر است.
البته تا قبل از صدور رای و برگزاری دادگاه ،میتوان با انجام مواردی جهت تخفیف مجازات و یا تبرئه مرتکب اقدام نمود که پیشنهاد می کنیم حتما با گروه وکلای حق وران مشورت و همفکری نمایید.
دادنامه برائت از شرب خمر
نحوه اثبات شرب خمر
شرب خمر با اقرار نزد قاضی اثبات می شود لذا در صورتی که اقرار نزد افرادی غیر از قاضی دادگاه واقع شود مانند ( بازپرس ، قاضی کشیک و یا افسر راهور ) از موجبات اثبات جرم و موجب حد نخواهد بود.
همچنین با استناد به قاعده درآ ” ماده ۱۲۰– هرگاه وقوع جرم یا برخی از شرایط آن و یا هریک از شرایط مسؤولیت کیفری مورد شبهه یا تردید قرار گیرد و دلیلی بر نفی آن یافت نشود حسب مورد جرم یا شرط مذکور ثابت نمی شود.
ماده ۱۲۱- در جرائم موجب حد به استثنای محاربه، افساد فیالارض، سرقت و قذف، به صرف وجود شبهه یا تردید و بدون نیاز به تحصیل دلیل، حسب مورد جرم یا شرط مذکور ثابت نمی شود. ” لذا به صرف شبهه در مصرف مسکر و سایر شرایط بدون تحصیل دلیل جرم شرب خمر اثبات نمی شود.
نتیجه پرونده شرب خمر
در پرونده حاضر با توجه به اینکه متهم در تمام مراحل از تست الکل توسط پلیس راهور تا حضور نزد دادگاه محترم استعمال مشروبات الکلی را انکار نموده و قاضی محترم دادگاه کیفری ۲ نیز این اقرار را مقرون به واقع دانسته و با جاری نمودن قاعده درآ و اصل برایت مندرج در قانون اساسی رای بر برائت متهم صادر نموده است.
گروه وکلای حق وران متشکل بهترین وکلای خوب تهران آماده ارائه مشاوره حقوقی تلفنی ؛قبول و پیگیری پرونده ها در زمینه های:
وکیل قاچاق کالا و ارز ؛وکیل ملکی؛ وکیل مالیات ؛ وکیل ارث ، وکیل شرب خمر ؛ وکیل رابطه نامشروع ؛ وکیل جرایم اینترنتی ؛ وکیل تجاوز جنسی؛ وکیل پیش فروش آپارتمان ؛وکیل خانواده ؛وکیل شهرداری و وکیل سرقفلی و وکیل جرایم پزشکی
بدون دیدگاه