دوچرخه سواری زنان در ایران هیچگونه ممنوعیت قانونی ندارد. بلکه فقط از آنجایی که فقها طبق یک نظر واحد و مشترک هستند؛که کراهت شرعی دارد. این کراهت شرعی هم زمانی میباشد که موازین شرعی رعایت نشده باشد.همانگونه که اشاره شد؛هیچگونه ممانعت قانونی وجود ندارد و دوچرخه سواری زنان در ایران بلامانع است و در حال حاضر جزو یکی از چالشهای حساس جامعه شده است که متاسفانه دستخوش و بازیچه شبکههای معاند غربی شده است. اما اگر همین موضوع با موازین قانونی جامعه مغایرت کلی داشته باشد از جنبه قانونی دچار مشکل بوده و برخوردهای قانونی صورت خواهد گرفت.
قانون دوچرخه سواری زنان در ایران
در قانون دوچرخه سواری زنان در ایران هیچگونه محدودیت یا ممنوعیتی ذکر نشده است و هیچ گونه جرمی برای دوچرخه سواری زنان مشخص نشده است. حتی برای مباحث اخذ گواهینامه موتور سیکلت شرایط لازم فراهم نشده است با اینکه در قوانین راهنمایی و رانندگی هم محدودیتی وجود ندارد.اما هنوز برای بانوان گواهینامه موتور سیکلت صادر نمیشود. حالا چرا؟؟؟ چون که در متن قانون فقط کلمه آقایان آمده و منع قانونی وجود دارد.
در صورتی که ممنوعیت صریحی در این خصوص وجود نداشت؛ ولی برای دوچرخه سواری نیاز به گواهینامه ندارد و بلامانع است. اگر قانون دوچرخه سواری زنان در ایران ممنوع اعلام شود یا حرام اعلام شود؛ باید با ارائه مستندات لازم بر فعل ممنوعیت یا حرام بودن آن منتشر شود.
نگاه شرعی به دوچرخه سواری زنان در ایران
اگر به طور منطقی بخواهیم با موضوع مواجه شویم با سوار شدن و استفاده از هر نوع وسیله نقلیهای حتی به غیر از دوچرخه اگر ضوابط اخلاقی جامعه نقض شود و قوانین مربوط به کشور رعایت نشود خوب صد در صد ممنوع و حرام میباشد. چرا که فعل حرام در ملأ عام انجام شده است و نیاز به مجازات دارد. اما اگر استفاده از سایر وسایل نقلیه مخصوصاً دوچرخه سواری بانوان در ایران در یک چارچوب قانونی و مطابق با قوانین اجتماعی اتفاق بیفتد هیچ منع قانونی ندارد. ضمن اینکه مراجع تقلید در این قانون نیز ورود کردهاند و نظرات خود را ارائه دادند.
نظر مراجع تقلید درباره دوچرخه سواری بانوان
در قالب موارد تمامی علما یک نظر واحد دارند و آن عدم جلب توجه نامحرم است.به برخی از این موارد در ادامه اشاره میکنیم.
- نظر آیت الله خامنهای
به طور کلی بانوان از هر کاری که باعث جلب توجه نامحرم است باید خودداری کنند.
- آیت الله صافی گلپایگانی
نمایش و جلوه بدن بانوان به مرد اجنبی در ملأ عام به اسم ورزش ترویج فحشا و حرام است.
- آیت الله مکارم شیرازی
از آنجایی که دوچرخه سواری بانوان دارای پیامدهای سوء میباشد؛ بهتر است پرهیز شود و بانوان درگیر وسوسههایی که این و آن میکنند نشوند.
- آیت الله سیستانی
اشاره داشته که اگر دوچرخه سواری در معرض دید نامحرم باشد و شرایط تحریک کننده داشته باشد جایز نیست.
- آیت الله بهجت
تمامی چیزهایی که زمینه ساز فساد است؛ حرام است.
- آیت الله سبحانی تبریزی
اشاره داشتند که کارهایی که باعث گسترش گناه در جامعه میشود باید از آن اجتناب شود.
نکته: از آنجایی که هیچ قانونی در خصوص ممنوعیت دوچرخه سواری یا موتور سواری وجود ندارد و تمامی برخوردها برانگیخته از سلایق شخصی و یا تعصبی است و در هر شهر و دیار دیدگاه افراد به آن متفاوت بوده و موضعگیریهای متفاوتی دیده میشود ولی نظر واحد مراجع بر این است که چیزی که باعث فساد شود حرام است وگرنه ممنوعیت قانونی ندارد.
چرا دوچرخه سواری بانوان حرام است؟
با توجه به اینکه دوچرخه سواری بانوان هیچ ممنوعیت قانونی ندارد اما همیشه هم ممنوع بوده است. این واقعیت امر است. اما اینکه برخی علما و ائمه جمعه در مجامع مختلف آن را حرام پنداشتهاند به دلیل مفسده و جلب توجه نظر نامحرم است. در صورتی که اگر دوچرخه سواری با عدم جلب توجه نظر نامحرم و یا هرگونه مفسدهای باشد؛ جایز خواهد بود.
لذا افراد باید به شرایط دوچرخه سواری توجه کنند. چرا که بر اساس رعایت موارد گفته شده جایز است دوچرخه سواری خانمها در مجامع عمومی و فضاهایی که در معرض دید نامحرم است حرام است.
دیدگاه کاربران
تا کنون دیدگاهی ثبت نشده است.
اولین نفری باشید که دیدگاه خود را ثبت میکند!