جرم تهمت رابطه نامشروع جزوه جرایم قانون مجازات اسلامی می باشد که مشمول حد قذف است.
برای پیگیری جرم تهمت رابطه نامشروع میتوان شخصا یا به کمک وکیل زنا یا وکیل رابطه نامشروع از طریق مراجع قانونی اقدام به پیگیری های لازم در این خصوص نمود.
انواع جرم تهمت رابطه نامشروع
|
افترا زدن لفظی یا کتبی
وقتی به وسیله نوشتن نامه یا حرف زدن جرمی را به شخصی نسبت دهیم افترا زدن می گویند.
افترا عملی
وقتی بخواهیم برای افترا زدن به دیگران از ادوات و یا وسایلی برای اتهام زدن به دیگران و مجازات کردن آنها به عنوان مدرک استفاده کنیم.
مجازات های تهمت رابطه نامشروع
مجازات دفعه اول در تهمت رابطه زنا مشمول حد قذف شلاق | 80ضربه |
مجازات دفعه دوم در تهمت رابطه زنا مشمول حد قذف شلاق | 80ضربه |
مجازات دفعه سوم در تهمت رابطه زنا مشمول حد قذف شلاق | 80ضربه |
مجازات دفعه چهارم در تهمت رابطه زنا | اعدام |
مجازات تهمت رابطه نامشروع برای بار اول | از یک ماه تا یک سال حبس + ۷۴ ضربه شلاق |
مجازات تهمت رابطه نامشروع برای بار دوم | از یک ماه تا یک سال حبس + ۷۴ ضربه شلاق |
مجازات تهمت رابطه نامشروع برای بار سوم | از یک ماه تا یک سال حبس + ۷۴ ضربه شلاق |
مجازات تهمت رابطه نامشروع برای بار چهارم | از یک ماه تا یک سال حبس + ۷۴ ضربه شلاق |
مجازات توهین و فحاشی در قانون مجازات اسلامی
هرگونه توهین و فحاشی در قانون مجازات اسلامی و استفاده از الفاظ رکیک که موجب قذف نباشد؛ شامل: مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه + پنجاه هزار ریال تا یک میلیون ریال جزای نقدی می باشد.
برای اینکه بتوان از میزان مجازات جرم تهمت رابطه نامشروع در شرایط مختلف اطلاعات بیشتری کسب کنید بهترین وکیل در تهران؛گروه وکلای حق وران در زمینه رابطه نامشروع بطور تخصصی در زمینه تهمت ربطه نامشروع ؛جرم تهمت؛مجازات تهمت؛نحوه اثبات و عدم اثبات جرم می تواند راهنمایی های لازم را ارائه نماید.
در ادامه همین بخش به تمامی موارد اشاره شده خواهیم پرداخت.
قذف چیست و حد قذف کدام است؟
مطابق ماده ۲۴۵ قانون مجازات اسلامی نسبت دادن زنا یا لواط به دیگری مطابق ماده ۲۵۰ قانون مجازات اسلامی مشمول مجازات + ۸۰ ضربه شلاق است .
جرم قذف از جمله جرایم حدی است که مشمول تخفیف در مجازات با توبه نخواهد بود.
وقتی که روابط خارج از عرف در بین زن و مرد صورت بگیرد و رفتارهای منافی اخلاق و منافی عفت باشد در قانون برای آنها مجازات هایی لحاظ میشود البته جرایم ناموس پرستی به دلیل حفظ شئونات و اخلاقیات جامعه منتشر نمی شوند.
ولی کسانی که مبادرت به تهمت زدن می کنند؛ باید حتماً مذکورات خود را در دادگاه اثبات کنند.چرا که اگر غیر از این باشد مشمول مجازات خواهند بود و در واقع فردی که مورد اتهام قرار گرفته است می تواند اقدام به شکایت نماید.
نحوه اثبات موارد اتهام دردادگاه
اقرار خود شخص |
شهادت شهود |
فیلم عکس فیلم دوربین مداربسته و… |
علم قاضی |
قسامه |
سوگند |
شرایط تحقق افترا و تهمت رابطه نامشروع
|
اعاده حیثیت متهم از شاکی توسط وکیل رابطه نامشروع
وقتی شخصی به دروغ به دیگری تهمت رابطه نامشروع بزند و منجر به هتک حرمت یا از بین رفتن آبروی دیگران شود؛ شخص مقابل می تواند شخصا و یا به کمک وکیل رابطه نامشروع اقدام به اعاده حیثیت کرده و از شخص مذکور شکایت کیفری نمایند.
ادعای شرف نیازمند شاکی خصوصی می باشد. . در واقع زمانی متهم میتواند از شاکی در دادگاه شکایت کند که شخص مذکور با اقامه دعوا باعث آبروریزی و آسیب به شخصیت اجتماعی و حساسیت شخص متهم شود. چرا که وقتی شخص دیگری را متهم به جرم می کند؛ باید بتواند جرم رااثبات نماید . در صورت عدم اثبات می تواند اقدام به شکایت و تقاضای اعاده حیثیت کند.چرا که در قانون جدید مجازات اسلامی جدید برای افترا زننده مجازات در نظر گرفته شده است.چرا که باید جهت جبران خسارت معنوی اقدامات قانونی انجام دهد.
جرم تهمت رابطه نامشروع از طریق پیامک
از جمله جرایم قابل تحقق جرم تهمت رابطه نامشروع از طریق پیامک میباشد که اولاً فردی با ارسال پیامک به فرد دیگر مبادرت به تهمت رابطه نامشروع به وی مینماید و مقدمات جرم را فراهم میکند با این کار شخص مجرم محکوم به مجازات تهمت رابطه نامشروع از طریق پیامک خواهد شد که مشمول مجازات حبس از ۱۵ روز تا ۶ ماه و تا ۷۴ ضرب شلاق خواهد بود.
چرا که باعث هتک حیثیت دیگران و ضرر رسیدن به آبروی افراد خواهد شد و مطابق قانون به مجازات حبس و شلاق خواهد شد. ضمن اینکه شخصی که این نوع از اتهام را به دیگران وارد میکند باید تهمت خود و ادعای خود را اثبات کند. چرا که که مورد اتهام تهمت رابطه نامشروع قرار گرفتهاند میتوانند علیه او اقدام به شکایت کند.این مرحله برای پیگیری پرونده قاضی میتواند اظهارات هر دو طرف را بشنود و تصمیم گیری نهایی را انجام دهد.
حکم قذف از طریق پیامک
تحقق قذف در قانون مشمول شرایط خاصی میباشد که این جرم باید صراحتاً و با علم و آگاهی شخص مرتکب قابل احقاق باشد مثلاً شخص با ارسال پیامکی با مضمونیت رابطه نامشروع این اتهام را وارد میکند که شخصی که به وی تهمت زده شده است میتواند مراتب شکایت را علیه وی اقدام کند.با اثبات این جرم در دادگاه مرتکب به مجازات غضب محکوم میشود. به طور کلی کسی که از طریق پیامک اقدام به تهمت به دیگری کند باید با ارائه دلایل و مدارک بتواند اثبات کند در غیر صورت به موجب قانون به مجازات قذف محکوم میشود.
تهمت رابطه نامشروع به زن در قانون
به دلیل حساسیت جامعه ایرانی نسبت به بانوان و دختران این مرز و بوم و تبعاتی که این جرم بر روی آنها خواهد داشت.همچنین مشکلات آتی که میتواند برای بانوان و دختران جامعه ایجاد کند نسبت به این اتهام سختگیرانهتر عمل میکند در صورتی که فردی تهمت زده است نتواند مبادرت به اثبات تهمت خود کند ؛به مجازات تهمت ناموسی بزن محکوم میشود. مثلاً میتوان گفت برای تهمت رابطه نامشروع به بانوان مستقل و تنهایی که مبادرت به زندگی در محلی میکند و مورد اتهام رابطه نامشروع قرار میگیرند؛میتوانند برای پیگیری و احقاق حقوق خود از طریق مراجع قانونی اقدام کنند. چرا که به دلایل شرایط ویژه این جرم باید حتماً مورد پیگیری از طریق مراجع قانونی قرار بگیرد. برای این منظور میتوانید اقدام به مشاورههای حقوقی جهت پیگیری سریع از طریق خدمات مشاوره با وکیل رابطه نامشروع نمایید.
تهمت رابطه نامشروع شوهر به زن
اگر تهمت رابطه نامشروع شوهر به زن محقق شود باید در یک جمع یا به صورت یک نوشته و یا به صورت صریح منتشر شود. در واقع اگر شوهر به صورت صریح جرم رابطه نامشروع را به زن نسبت دهد؛ برای او حکم صادر میشود و مطابق ماده ۶۹۷ قانون مجازات اسلامی شوهر به مجازات حبس از ۱۵ روز محکوم خواهد شد و زن میتواند اقدام به درخواست لایحه دفاعیه تهمت با ارائه دلایل و مدارک خود تقدیم کند.
تاثیرات تهمت رابطه نامشروع در جامعه
تهمت نامشروع یکی از مشکلات جامعه است که تاثیرات مخرب زیادی بر فرد و جامعه دارد. تهمت به معنای اتهام کردن یا بدگمانی کردن از فردی بدون داشتن هرگونه شواهد و مدرک قابل قبول است. این پدیده میتواند به دلایل مختلفی به وجود آید از جمله رقابت، حسادت، نفرت یا عدم آگاهی از واقعیتها.
تهمت نامشروع یکی از ضداجتماعیترین و ناروا رفتارها به شمار میرود و تاثیرات منفی بسیاری بر جامعه و افراد در آن خواهد داشت. این اثرات عبارتند از:
1- تخریب رابطهها و ارتباطات:
تهمت نامشروع باعث تخریب روابط و ارتباطات بین افراد میشود. وقتی کسی تحت تهمت و اتهام قرار میگیرد، اعتماد کم میشود و روابط میان افراد به عدم استحکام و پایداری میافتد.
2- تاثیر بر اعتبار و شهرت:
کسانی که تحت تهمت قرار میگیرند، شهرت و اعتبار خود را از دست میدهند. این تاثیر منفی روی شغل، حرفه و درآمد فرد تأثیر گذاشته و ممکن است برای برخی افراد بسیار دشوار و حتی ممکن است غیرقابل تحمل باشد.
3- اثر روانی و فردی:
تهمت نامشروع میتواند تأثیر عمیقی بر روان و شخصیت فرد داشته باشد. افرادی که تحت تهمت قرار میگیرند، ممکن است از عدم اعتماد به خود رنج ببرند و از انجام فعالیتهای روزمره خود بازمانده شوند. این ممکن است به افزایش استرس و ضرر جسمانی و روحی منجر شود.
4- تاثیر بر جامعه و اجتماع:
تهمت نامشروع نه تنها بر افراد تأثیر نمیگذارد، بلکه بر جامعه و اجتماع نیز تأثیرات منفی دارد. افزایش تهمتها و بدگمانیها موجب تضعیف اعتماد اجتماعی و ایجاد بیثباتی در جامعه میشود. این تأثیر باعث میشود که افراد با هم کار نکنند و بین شایعات و اتهامات دست و پنجه نرم کنند.
5- سازمانها و نهادهای اجتماعی:
تهمت نامشروع میتواند تأثیرات مخربی روی سازمانها و نهادهای اجتماعی داشته باشد. دستورالعملهای غلط در این سازمانها به دلیل به تصویر کشیده شدن افراد، میتواند عدم کارایی و از کار افتادگی را به همراه داشته باشد.
به طور خلاصه، تهمت نامشروع اثرات بسیار منفی بر جامعه و افراد دارد. تخریب روابط، از دست دادن اعتبار و شهرت، تأثیر عمیق بر روحی ، ایجاد بیثباتی و کاهش اعتماد اجتماعی از جمله اثراتی هستند که باعث تأثیرات منفی و بلندمدت تهمت نامشروع میشوند. برای جامعه بهتر و سازندهتر، لازم است که از توجه به این مسئله و اصلاح رفتار در این خصوص برخوردار باشیم.
بدون دیدگاه