با سلام پدر بنده فوت کردن ودر برگه انحصار وراثت مادرم مادر بزرگ و دو دختر به عنوان وراث هستن یک واحد آپارتمان به ارزش 1/5میلیارد کلنگی بدون انباری و پارکینگ باقی بانده که مهل زندگی همسر و دختر متوفی هست میزان مالیات بر ارث ملک چقدر میشه؟

پاسخ سوال:

سلام علیکم

میزان مالیات بر ارث در مورد متوفیان قبل از سال 95 و بعد از سال 95 متفاوت است. اگر مورث قبل از سال 95 فوت کرده باشد میزان مالیات بر ارث ، با توجه به میزان ترکه متوفی و تعداد وراث مشخص خواهد شد و مبلغ ثابتی ندارد. ولی اگر مورث بعد از سال 95 فوت کرده باشد ، در مورد املاک ، مبلغ مالیات بر ارث ، 7/5 درصد قیمت منطقه ای املاک که توسط کارشناس رسمی تعیین می شود می باشد.

 

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

مشاوره حقوقی رایگان

در صورتی که پاسخ سوال خود را دریافت نکردید ، اینجا بپرسید

کارشناسان حق وران در اسرع وقت به سوال شما پاسخ خواهند داد. شما پاسخ سوالات خود را در اینجا می توانید بیابید .

گروه وکلای حق وران پاسخگوی سوالات حقوقی شما پیرامون مسائل حقوق زن و شوهر ، حقوق زوجه و مسائل کیفری، چک، مزاحمت، روابط نامشروع و… به صورت حضوری ، تلفنی ، آنلاین و رایگان می باشد.

یکی از خدمات گروه وکلای حق وران ارائه خدمات مشاوره حقوقی رایگان می باشد.

برای گرفتن پاسخ سوالات حقوقی خود به صورت رایگان می توانید از بخش پرسش و پاسخ اقدام نمائید.

در صورتی که تمایل به دریافت مشاوره حقوقی در کمترین زمان ممکن را دارید و یا نیاز به مشاوره تلفنی دارید از بخش مشاوره تلفنی حق وران اقدام نمائید تا در کمترین زمان به پاسخ سوالات خود برسید.

اگر تمایل به مشاوره حضوری دارید و یا به دنبال بهترین وکلای تهران از طریق لینک وکیل خوب تهران اقدام به شناسایی وکلا از طریق معرفی انجام شده نموده و درخواست مشاوره حضوری نمائید.

وکلای حق وران راهنمای شما در رسیدن به نتیجه مطلوب می باشند. شماره تماس : ۰۹۱۲۹۴۲۶۶۷۴

ما را در اینستاگرام دنبال نمایید

 haghvaran@

 

2 دیدگاه

  • سلام وقت بخیر یه سوال داشتم ازتون اگه پرونده مالیات بر ارث تشکیل بشه و مالیات هم مشخص بشه ولی وراث توان مالی پرداخت اونو نداشته باشن چه اتفاقی میفته آیا بعد از مدتی پرونده مسکوت میمونه و از درجه اعتبار ساقط میشه و یا روند اجراییشو طی میکنه و عدم پرداختش موجب جریمه دیرکرد و عدم پرداخت خواهد شد ممنون میشم راهنمایی فرمایید.

    • با سلام. مالیات بر ارث بشرح ذیل تعیین می شود:
      ماده 17ـ اموال و دارایی هایی که در نتیجه فوت شخص اعم از فوت واقعی یا فرضی انتقال می یابد، به شرح زیر مشمول مالیات است:

      1ـ نسبت به سپرده های بانکی، اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار به استثنای موارد مندرج در بند ( 2 ) این ماده و سودهای متعلق به آنها و همچنین سود سهام و سهم الشرکه تا تاریخ ثبت انتقال به نام وراث و یا پرداخت و تحویل به آنها به نرخ سه درصد ( 3 % )

      2ـ نسبت به سهام و سهم الشرکه و حق تقدم آنها یک و نیم ( 5 /1 ) برابر نرخهای مذکور در تبصره ( 1 ) ماده ( 143 ) و ماده ( 143 مکرر ) این قانون طبق مقررات مزبور در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث

      3ـ نسبت به حق الامتیاز و سایر اموال و حقوق مالی که در بندهای مذکور به آنها تصریح نشده است، به نرخ ده درصد ( 10 % ) ارزش روز در تاریخ تحویل یا ثبت انتقال به نام وراث

      4ـ نسبت به انواع وسایل نقلیه موتوری، زمینی، دریایی و هوایی به نرخ دو درصد ( 2 % ) بهای اعلامی توسط سازمان امور مالیاتی کشور در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث.

      5 ـ نسبت به املاک و حق واگذاری محل یک و نیم ( 5 /1 ) برابر نرخهای مذکور در ماده ( 59 ) این قانون به مأخذ ارزش معاملاتی املاک و یا به مأخذ ارزش روز حق واگذاری حسب مورد، در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث.

      6ـ نسبت به اموال و دارایی های متعلق به متوفای ایرانی که در خارج از کشور واقع شده است پس از کسر مالیات بر ارثی که از آن بابت به دولت محل وقوع اموال و دارایی ها پرداخت شده است به نرخ ده درصد ( 10 % ) ارزش ما ترک که مأخذ محاسبه مالیات بر ارث در کشور محل وقوع مال قرار گرفته است. در صورت عدم شمول مالیات بر ارث در کشور مزبور به مأخذ ارزش روز انتقال یا تحویل به نام وراث.

      تبصره 1ـ (الحاقی 31/04/1394) محاسبه و اخذ مالیات بر ارث در مورد متوفیان قبل از لازم الاجراء شدن این قانون ( 1 /1 /1395 ) اعم از اینکه پرونده مالیاتی برای آنها تشکیل شده یا نشده باشد، مشمول حکم این ماده نخواهد بود.

      تبصره 2ـ (الحاقی 31/04/1394) نرخهای مذکور در این ماده مربوط به وراث طبقه اول است. در صورتی که وراث طبقات دوم و سوم باشند، نرخهای مذکور در این ماده به ترتیب دو و چهار برابر خواهد شد.

      تبصره 3ـ (الحاقی 31/04/1394) درصورتی که متوفی و وراث، تبعه خارجی باشند، اموال و دارایی های متوفی که در ایران واقع است، مشمول مالیات به نرخ وراث طبقه اول خواهد بود.

      تبصره 4ـ (الحاقی 31/04/1394) در مواردی که وراث سهم خود از اموال موضوع بندهای ( 2 )، ( 4 ) و ( 5 ) این ماده را به اشخاص ثالث یا وراث دیگر انتقال دهند، علاوه بر مالیات بر ارث به شرح این فصل، مشمول مالیات طبق مقررات فصول مربوط خواهند بود.

      تبصره 5 ـ (الحاقی 31/04/1394) حقوق ناشی از عقود اجاره به شرط تملیک با بانکها و سایر نهادهای مالی و اعتباری، نسبت به عرصه و اعیان املاک بر اساس ارزش معاملاتی در تاریخ ثبت انتقال به نام وراث محاسبه خواهد شد.
      بنابراین پس از تعیین سهم مالات بر ارث، ورثه می توانند مالیات تمام اموال را پرداخت نکنند و حسب مورد به ترتیب و با مرور زمان و به تدریج مالیات هر مال را بصورت جدا جدا پرداخت نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *