نظر به این‌كه مفاد مادۀ 21 قانون تشكیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب در خصوص آرایی كه قابل تجدیدنظر در دیوان عالی كشور است به لحاظ اهمیت ‌خاصی كه قانون‌گذار به حفظ و صیانت دماء نفوس قائل است، نظر به مجازات مندرج در قانون داشته نه كیفری كه مورد حكم دادگاه قرار می‌گیرد و‌ قابلیت تجدیدنظر آراء این دادگاه‌ها نسبت به موارد مذكور در مادۀ 21 مرقوم، مشروط به محكومیت نیست؛ بلكه به طور اطلاق ناظر است به ‌محكومیت یا برائت و طبق بند «ب» مادۀ 26 قانون مزبور از جمله اشخاصی كه در موارد مذكور در این قانون حق درخواست تجدیدنظر دارند شاكی خصوصی یا نمایندۀ قانونی او می‌باشد و اعمال این حق درمورد حكم برائت منع صریح قانونی ندارد. بنا به مراتب، پذیرش صلاحیت رسیدگی به‌ درخواست تجدیدنظر از برائت متهم به قتل در شعبۀ 27 دیوان عالی كشور منطبق با جهات قانونی تشخیص و به اكثریت آراء تأیید می‌شود.

خلاصه

اگر در جرائمی که رسیدگیِ تجدیدنظر آنها با دیوان عالی کشور است، حکم به برائت متهم داده شود، شاکی خصوصی می‌تواند در دیوان عالی کشور تجدیدنظرخواهی کند. (نیز ← رأی شمارۀ 614، ص 146).

دکتر محمد جواد گوهریانمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر محمد جواد گوهریان

سلام من دکتر محمد جواد گوهریان هستم و متولد سال ۱۳۶۴ و دارای دکترای تخصصی در رشته حقوق خصوصی از دانشگاه خوارزمی هستم. بنده سابقه  تالیف و گردآوری بیش از ۸ مقاله در حوزه حقوق خصوصی در نشریات معتبر داخلی و  گرد آوری کتاب در حوزه آرای وحدت رویه قضائی را دارا می باشم. انجام وکالت و مشاوره در بیش از ۴۳۸ پرونده مطرح در محاکم داخلی و بیش از یازده پرونده داوری در عرصه قرارداهای داخلی تا سال ۱۳۹۸ توسط بنده به انجام رسیده است. تخصص در وکالت در زمینه ملکی و همینطور در زمینه شرکت های داخلی و بین المللی در خصوص انعقاد قرارداهای جاری  و وکالت دائم از دیگر حوزه های فعالیت بنده هست. همینطور بنده مفتخرم پاسخ سوالات کاربران عزیزمان را که عضو با ارزش سایت در نزد ما محسوب می شوند، را به دقت و به صورت رایگان در سایت و در بخش پرسش وپاسخ قرار بدهم .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *