نمونه رای کیفری پیش فروش ساختمان
موکل به نام آقا/خانم ……..در تاریخ …… با آقا/خانم …………در بنگاه معاملاتی …….. قراردادی مبنی بر پیش فروش یک دستگاه آپارتمان منعقد کرده اند. مقرر می شود که ۶ دانگ از یک دستگاه آپارتمان شخصی به پلاک ثبتی …….به مساحت ……متر مربع ساخته و تکمیل و در تاریخ —– تحویل موکل گردد.
آقا/خانم……صاحب بنگاه……. بوده و قرارداد در این بنگاه تنظیم شده است. پس از به سر رسیدن تاریخ تحویل قرارداد موکل بنده اطلاع می یابد که ایشان هیچ اقدامی در جهت پیشرفت ملک نکرده و با وجود اینکه از قانون پیش فروش ساختمان آگاهی داشته اما قرارداد را در دفتر اسناد رسمی ثبت نکرده و درنتیجه خسارات متعددی برای موکل بنده فراهم آورده است.
پس از ثبت شکایت که درنتیجه ی برآورده نشده شروط خاص که متضمن منافع خریدار بوده، دادگاه رای کیفری متناسب با شکواییه را صادر خواهد کرد. نمونه یک رای کیفری در اینجا اشاره شده است:
با توجه به نکات مندرج در قرارداد تنظیمی، بر حسب ثبت قرارداد در تاریخ —– منعقد گردیده و قانون پیش فروش ساختمان در تاریخ —– اجرا شده است وبا توجه به این قانون مشتکی عنه در مقام مشاور املاک، موظف به راهنمایی جهت تنظیم سند رسمی و ارجاع طرفین به دفاتر تنظیم اسناد رسمی بوده و در مقام پیش فروشنده، موظف به انجام تنظیم سند رسمی برای پیش فروش بوده است. با این حال از این کارممانعت کرده و موکل آقا/خانم….. را ناز حقوق قانونی خود مطلع ننموده است..
بدین ترتیب آقا/خانم…… با توجه به ماده ۲۴ قانون پیش فروش ساختمان، به …. سال تعلیق پروانه کسب محکوم خواهد شد.
چه نکاتی در زمان پیش فروش ساختمان باید رعایت شود؟
مشاور املاک یا وکیل پیش فروش آپارتمان موظف است تا برای پیشگیری از مشکلات کلاهبرداری تقلب و غیره اقدام به ارائه نکات مهمی در خصوص پیش فروش آپارتمان ؛تنظیم قرارداد پیش خرید آپارتمان نماید که شامل: ارائه مشخصات دقیق و موثق از هر دو طرف خریدار و فروشنده مورد نیاز می باشد.
مورد معامله باید با دقت و جزئیات در قرارداد ذکر شود .شامل: انواع اشتراک ؛برق؛ آب ؛گاز ؛تلفن؛ پارکینگ ؛انباری؛ میزان مساحت؛ شماره ثبت ملک
در قرارداد باید تعداد اتاق ها؛ نوع نما؛ نحوه سیم کشی ؛کولر؛ پریز؛ کابینت؛ سرویس بهداشتی همگی ذکر شود.
همچنین نحوه پرداخت بهای ملک یکی از نکات بسیار ضروری است که باید با جزئیات در قرارداد قید شود .مبلغی که در قرارداد برای تنظیم سند رسمی در نظر گرفته میشود باید در قرارداد ذکر شود تا فروشنده نتواند در تنظیم سند رسمی کوتاهی کند.
ضمن اینکه تاریخ تحویل ملک یکی از شروط مهم قرارداد می باشد که برای اجرای آن باید ضمانت اجرایی محکمی قرار دهید.
در صورت تاخیر فروشنده باید تمامی ضرر ها را جبران کند؛ خریدار هم نباید در زمان پرداخت هزینه ها کوتاهی کند و اقساط باید به موقع پرداخت شود.
با عرض سلام و خسته نباشید من ملکی را دی ماه ۱۴۰۳ پیش خرید کردم و بعداً معلوم شد که این مال برادرش بوده و برادرش هم اجازه فروش به ایشون نداده بود در واقع مال غیر بوده و من بعد از گذشت ۴ و۵ ماه هنوز شکایتی نکردم وقتی خواستم تصمیم به شکایت بگیرم فهمیدم که یک مغازه و چند تا ملک دیگه داشته و این سازنده به همسر و فرزندانش صلح عمری کرده آیا الان من شکایت کنم دادگاه طبق ماده ۴۵۷ قانون مدنی می تواند قرارداد صلح عمرای که این پیس فروشنده با همسرش بسته را باطل و من حداقل بخشی از طلبم را از ایشان بگیرم
با سلام. خیر امکان ابطال قراردادهای دیگر مابین فروشنده و اشخاص ثالث در چارچوبی که شما فرمودید وجود ندارد و شما صرفا می توانید در چارچوب مقررات حقوق خود را به نرخ روز مطالبه کنید.